17. 10. 2017 | Věra Novotná

Havířov postupně šplhá nahoru, uspěje i proti Benátkám?

Po výhře nad Třebíčí zamíří Benátky nad Jizerou bojovat o další body do tabulky na led celku AZ RESIDOMO Havířov. AZet se v posledních třech zápasech vždy dočkal bodového přídělu a pomalu se šplhá tabulkou vzhůru. V minulém kole si vyšlápl na Slavii, kterou porazil 2:0 a i proto mu nyní patří 11. příčka. Zda Benátečtí utnou Havířovskou bodovací sérii, to se dozvíme ve středu 18. října. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00. Textovou reportáž z duelu naleznete zde.

Dosavadní průběh sezony AZet

Havířov otevřel sezonu prohrou 1:5 v Edenu a pět gólů obdržel i v Benátkách, odkud ale odvezl bod za prohru až po samostatných nájezdech. První tři body zaznamenal proti Českým Budějovicím, které doma porazil 3:2. V Prostějově ale na body nedosáhl, proti Jestřábům padl 1:3. V pátém kole hostil Kadaň a po šedesáti minutách se radoval z výhry 4:1 a další výhru odvezl také z Frýdku-Místku, kde zvítězil 3:2. Následně přišla čtyři kola, v nichž celkově AZet posbíral pouhé dva body a to za prohru v prodloužení se Vsetínem (3:4) a za prohru po nájezdech s Karlovými Vary (0:1). Všechny body naopak nechal v Třebíči (2:4) a neuspěl ani doma proti Ústí nad Labem (4:8). Poté pomalu začal přidávat body do tabulky. V Přerově zvítězil na nájezdy 3:2 a doma přetlačil Litoměřice v prodloužení 2:1. V odvetném utkání se Slavii Praha plně bodoval po výhře 2:0.

Po zápase v Ústí přišly změny

O minulé sezoně a před-sezonních posilách jsme informovali v článku před prvním vzájemným zápasem.

Duel proti Ústí nad Labem měli Havířovští před domácím publikem velmi dobře rozehraný, vedli již 4:1. Po šedesáti minutách ale museli sklopit hlavy a přijmout porážku 4:8. Po tomto zápase svlékli dres AZetu brankář Marek Laco, bek Marcel Petran a nová posila Havířova Petr Beránek, který v minulém ročníku táhl pražskou Slavii. V Havířově si ale za devět zápasu nepřipsal jedinou branku. Po dvou dnech od svého odchodu ale tým oznámil znovu jeho návrat z důvodu rozsáhlé marodky.

Tváří v tvář

Poslední vzájemný zápas

HC Benátky nad Jizerou vs. AZ RESIDOMO Havířov 5:4sn (2:0, 2:2, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Kolmann (Stezka), 13. Kolmann (Hrníčko, A. Dlouhý), 37. Husa, 40. Kolmann (Hrníčko, A. Dlouhý), rozh. náj. Král – 22. Tomi (Petran, Hudeček), 27. Drtil (Sikora, Kanko), 43. Krisl (Postnikov, Rác), 55. Kotala (Rác, Maruna).

Sestava Benátek: Stezka – Kolmann, Husa, Kunst, Havlín, Maier, Jandejsek – A. Dlouhý, Chrtek, Hrníčko – Psota, R. Veselý, Jeník – Hrabík, Král, Teplý – Bělohorský, Bittner, Wiencek.

Sestava Havířova: Falter – Krisl, Chroboček, Postnikov, Drtil, Dudek, Petran – Kanko, Sikora, P. Beránek – Pořízek, Maruna, Kotala – Tomi, Hudeček, Fronk – Cihlář, Rác, Gřeš.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Benátky nad Jizerou vs. SK Horácká Slavia Třebíč 6:4 (2:1, 0:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 14. Kuťák (Bělohorský, Maier), 20. Hrníčko (Pyrochta, A. Dlouhý), 52. Wiencek (Bělohorský), 53. Pyrochta (Psota), 59. A. Dlouhý (Hrníčko, Pyrochta), 60. Pyrochta (Plutnar) – 9. Dolníček (Jan Wasserbauer, R. Erat), 24. R. Erat, 59. Nedbal (R. Erat), 60. L. Vágner (R. Erat, Jan Wasserbauer).

Sestava Benátek: Kořenář – Husa, Kunst, Pyrochta, Turský, Plutnar, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Průžek – Hrabík, Z. Král, Jeník – Wiencek, Kuťák, Bělohorský.

AZ RESIDOMO Havířov vs. HC Slavia Praha 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 38. L. Bednář (Pořízek, Kotala), 59. Rác (Dudek, Sikora).

Sestava Havířova: Bláha – Krisl (C), Dudek, Puzič, Drtil, Chroboček, R. Havel – Kotala, Matai, Sikora (A) – P. Beránek (A), Rác, M. Kalus – Pořízek, L. Bednář, Fronk – Cihlář, Baláž, Gřeš.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.