24. 10. 2017 | Věra Novotná

Budou Benátky prvním týmem, který odveze tři body z Českých Budějovic?

Podruhé v sezoně dojde také na střetnutí s týmem HC Motor České Budějovice. Jihočechům se na venkovních kluzištích nedaří, což potvrdila i dvě poslední kola. Doma jsou však Českobudějovičtí prozatím neporazitelní. Především díky těmto bodům tak drží 4. příčku ligové tabulky. Benátečtí jsou aktuálně na 11. místě s dvaceti body, od příček zajišťujících play-off je dělí pět bodů. Body z jihu Čech by se tak náramně hodily. Jak dopadne duel 17. kola? Sledujte ve středu 25. října od 17:00 prostřednictvím serveru onlajny.com.

Nedorost pokračuje, Rob se vrací!

Po 12. kole, kdy Jihočeši odjeli ze zápasu s Kladnem bez bodu, sáhl týmový management ke změně na trenérském postu. Antonína Stavjaňu nahradili pro následující kolo jeho dosavadní asistenti Štrba a Bombic.

Nyní už na lavičce Motoru můžeme vídat někdejšího trenéra české reprezentace Mariana Jelínka, jehož asistenty jsou Aleš Kotalík a Luboš Rob starší. Oba nynější asistenti pracovali u organizace Českých Budějovic s mládežnickými týmy a mohou předat i své hráčské zkušenosti, což ostatně potvrdil pro klubový web generální manažer Stanislav Bednařík.

Dobrou zprávou pro fanoušky Motoru bylo pokračování Václava Nedorosta, který se chystal odejít do Slovanu Bratislava. Po rošádách v týmu se ale rozhodl zůstat. V Kadani působil Lukáš Rob mladší, který se nyní vrací právě do kádru Českých Budějovic. V dresu Trhačů odehrál v letošní sezoně 15 zápasů, v nichž si připsal 9 kanadských bodů (6+3).

S Motorem trénuje také ex-benátecký útočník Radek Prokeš, jenž jinak obléká dres druholigového Tábora. Jak ale uvedl táborský web, není zatím stoprocentně jisté, kde bude nadále působit. „Radek Prokeš má s námi dohodu, že v případě zajímavé nabídky může odejít. Teď se mu otevřela nová možnost prosadit se do kádru Motoru. V sobotu by měl normálně nastoupit za nás proti Nymburku a všechno další je v jednání,“ uvedl pro web HC Tábor manažer Miroslav Volena.

Statistické okénko

Jak již bylo řečeno výše, na stadionu Českých Budějovic prozatím platí heslo „Můj dům, můj hrad“. Ze šesti domácích duelů se Jihočeši museli strachovat o svou neporazitelnost ve dvou případech a to v zápase s Frýdkem-Místkem a Třebíčí. S Frýdeckomísteckými nakonec Jihočeši vybojovali dva body za výhru 1:0 v prodloužení, Třebíč porazili v nastaveném čase 2:1. Na stadionech soupeřů se ale Jihočechům spíše nedaří. Celkem desetkrát odjížděly Budějovice bojovat o body ven, šestkrát se vrátily bez bodu. Úspěšní byli Jihočeši ve dvou utkáních s Litoměřicemi (5:2, 5:3), v Kadani (2:1) a ve Vsetíně (4:1).

Alfou a omegou pro Budějovice jsou hry v početních výhodách a nevýhodách. Pokud je Jihočechů na ledě o jednoho méně, neznamená to pro ně téměř žádný problém. Ze 74 oslabení ubránili 91,89% a patří jim mezi všemi týmy první místo v této disciplíně. Pokud ale Motor má výhodu jednoho muže v poli, mnohokrát ji nevyužije. Již 71krát měli možnost využít přesilovou hru, do branky soupeře ale padlo jen 7 branek, což znamená třetí místo od konce v tabulce všech týmů WSM ligy.

Tváří v tvář

Poslední zápasy obou týmů

AZ RESIDOMO Havířov vs. ČEZ Motor České Budějovice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. M. Kalus (Jergl, Rác), 39. Jergl, 55. Matai (Sikora, Fronk), 57. Rác (Jergl, Fronk) – 40. Vráblík (Pýcha, Šulek).

Sestava Českých Budějovic: Gába – Vráblík, Fillman, Marcel, Kutlák, Pýcha, Pavlin – Čermák, Pajič, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Vlček, Šulek – Toman, Doktor, Marek.

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slovan Ústí nad Labem 4:6 (0:2, 3:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 21. Hrníčko (Chrtek), 21. Kunst (Psota, Bittner), 27. Z. Král (Hrabík), 51. R. Veselý (Z. Král) – 4. Roubík (Hes, Melka), 9. D. Merta (M. Vágner, Vrdlovec), 26. Husák (D. Merta, Vrdlovec), 35. Hes (Roubík), 41. Roubík (Melka), 53. Husák (M. Vágner).

Sestava Benátek nad Jizerou: Stezka – Plutnar, Husa, Pyrochta, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Z. Král, R. Veselý – Wiencek, Kuťák, Bělohorský.

Poslední vzájemný zápas – 20. září

HC Benátky nad Jizerou vs. ČEZ Motor České Budějovice 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Chrtek (Hrníčko), 17. Z. Král (Bittner, Wiencek), 22. Bittner.

Sestava Benátek nad Jizerou: Kořenář – Husa, Jandejsek, Havlín, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, Hrabík – Psota, R. Veselý, Jeník – Bittner, Z. Král, Wiencek – Průžek, Kuťák, Bělohorský.

Sestava Českých Budějovic: Kváča – F. Novák, Fillman, Vráblík, Kutlák, Pýcha, Pavlin – Nedorost, Vlček, Čermák – Dostálek, Galamboš, Crowder – Heřman, Pajič, Šulek – Marcel, Káník, Doktor.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.