27. 10. 2017 | Věra Novotná

Benátečtí pokračují ve venkovním tripu, tentokráte zamíří do Karlových Varů

Benátečtí se v říjnu již doma nepředstaví, což ale neznamená, že jim můžete přestat držet palce! Vaši podporu budou potřebovat už v sobotu 28. října, kdy se představí opět na ledě Karlových Varů, které se aktuálně dělí o první pozici s Kladnem. Oba celky mají na kontě 34 bodů. Benáteckým se poslední dobou výsledkově nedaří a rádi by tuto sérii ukončili, lehký souboj je ale nečeká. Jak vše dopadne, sledujte od 17:00 prostřednictvím textové reportáže.

Energie si plní své předsevzetí o rychlém návratu do Extraligy

Z prvních deseti kol poztrácela Energie pouze osm bodů a i nadále se drží tam, kde chce být – na předních pozicích tabulky zajišťující výhodné postavení pro boje play-off. Posledních sedm duelů ale bylo pro Karlovarské jako na houpačce.

Na ledě Českých Budějovic těsně padli 1:2, ale tato porážka byla rychle zapomenuta. Následně před domácími fanoušky přehráli Prostějov 6:3 a všechny body odvezli i z Kadaně za výhru 5:3. Čtrnácté kolo poté přineslo obrovský boj na ledě Frýdku-Místku, kde domácí rozhodli o svém vítězství v prodloužení a Energie tak odjížděla domů s fotbalovou porážkou 0:1pp. Na vlastním ledě ale opět nezaváhala a porazila Vsetín 3:0. Dva body přidali Energetici na ledě Třebíče, kde zvítězili 2:1pp a těšili se na další domácí zápas. Hráči Ústí nad Labem ale přijeli dobře připravení a byli prvními, kteří si z Karlových Varů odvezli plný bodový zisk za vítězství 3:2.

Energie rozhoduje často v první třetině

Kdo má letos opravdu obdivuhodnou sezonu, to je obránce Matic Podlipnik, který si v sedmnácti utkáních připsal již 21 bodů (8+13) a nadále se tak drží mezi nejproduktivnější trojicí celé ligy! Na dosah má i vedoucího Antonína Melku z Ústí, na kterého ztrácí jediný bod. Energie se zatím pyšní 55 vstřelenými brankami, hned 26 z nich padlo právě ve chvíli, kdy byl Podlipnik na ledě. Pro svůj tým je tedy velmi platným.

Neztratí se ale ani další. Druhým nejlepším střelcem ligy je s deseti góly Ondřej Beránek, jenž svým gólem prozatím nejčastěji rozhodl utkání. Celkově jsou v jeho statistice vítězných branek zapsány čtyři přesné zásahy. Vidět je i maskovaný muž Filip Novotný, který v minulém ročníku působil právě u řeky Jizery. V dresu Karlových Varů se mezi tři tyče postavil celkem desetkrát a hned sedmkrát slavil vítězství. Dvakrát už si zapsal také čisté konto. S úspěšností zákroků 94,54% je druhým nejlepším brankářem celé soutěže.

Pro Benátky bude důležité, jak si poradí s úvodními dvaceti minutami. Energetici vyhráli prozatím dvanáctkrát. Deset těchto výher se zrodilo poté, co Karlovarští zvládli dotáhnout úvodní třetinu do vítězného konce.

Tváří v tvář

Poslední vzájemný zápas

HC Energie Karlovy Vary vs. HC Benátky nad Jizerou 8:1 (2:1, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. O. Beránek (Kohout), 15. Podlipnik (Stloukal), 25. T. Rachůnek (Kohout), 26. Podlipnik (Flek, Balán), 32. Skuhravý (Davídek, Gorčík), 33. Podlipnik (Davídek), 41. Stloukal (Flek), 58. O. Beránek (Kohout) – 4. Bittner (Kunst, Z. Král).

Sestava Karlových Varů: F. Novotný – Krejčí, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, Weinhold – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Gríger – Davídek, Skuhravý (A), Gorčík – O. Beránek, Tuominen, Kohout.

Sestava Benátek nad Jizerou: Stezka (33. Kořenář) – Husa (A), Jandejsek, Maier (A), Kunst, Tržický, Jan Bednář – Teplý, Chrtek, Hrníčko – Jeník, R. Veselý, Psota – Wiencek, Z. Král, Bittner (C) – Bělohorský, Janele, Průžek.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Energie Karlovy Vary vs. HC Slovan Ústí nad Labem 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Flek (T. Rachůnek), 60. Balán (Podlipnik) – 11. P. Kousal (Roubík, Melka), 46. Gengel (Roubík, Hrdinka), 53. Vrdlovec (D. Merta).

Sestava Karlových Varů: Závorka – Krejčí, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vachovec, Skuhravý (C), Gorčík – Tuominen, Balán (A), Davídek.

HC ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Benátky nad Jizerou 5:2 (0:2, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 35. Nedorost (Pavlin), 48. Vlček (Crowder, Pavlin), 49. Nedorost (Rob, Čermák), 54. Crowder (Vlček), 60. Nedorost – 9. Bittner (Psota, Vantuch), 11. Vantuch (Wiencek).

Sestava Benátek nad Jizerou: Kořenář – Plutnar, Husa, Kunst, Pyrochta, Maier, Jan Bednář – A. Dlouhý, Chrtek, Hrníčko – Vantuch, Bittner, Psota – R. Veselý, Z. Král, Hrabík – Bělohorský, Kuťák, Wiencek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!