5. 11. 2017 | Věra Novotná

Na koho čeká reprezentační dres?

Zápas proti Kadani byl posledním střetnutím před krátkou přestávkou. V době mezi 5. – 12. listopadem totiž půjdou do akce reprezentační výběry, do kterých byli povolání také tři zástupci našeho týmu. K reprezentaci do sedmnácti let se připojí Michal Teplý, v osmnáctce uvidíme Jana Jeníka a mezi tři tyče výběru do dvaceti let se postaví Josef Kořenář. Po skončení turnajů vás samozřejmě neochudíme ani o to, jak si naši kluci vedli.

V benáteckém dresu prozatím odehrál osm zápasů, na svůj premiérový bod ve WSM lize ale zatím čeká. Lépe se Michalovi Teplému dařilo v liberecké dvacítce, za níž nastoupil ve stejném počtu zápasů. Do svých statistik přidal 7 bodů (6+1). V přípravě na kanadské World Hockey Games s reprezentací do sedmnácti let již stihl zápas proti Švédsku. „Měl jsem z toho trochu obavy, ale nakonec jsme to zvládli. Pro mě osobně to bylo hrozně těžké. Menší hřiště mi ani tolik nevadí, ale než jsem se vzpamatoval ještě z nového prostředí a z toho, že už hrajeme zápas, bylo po první třetině. Nejhorší pro mě bylo rozhýbat nohy po té cestě,“ připustil a prozradil nám i to, na kterého soupeře se nejvíce těší. „Nejvíce se těším na USA, protože oni hrají celý rok spolu a jsou vážně dobří. Těším se, jestli budou o hodně lepší než my, nebo to bude vyrovnané, anebo budeme lepší my.“

V reprezentaci do šestnácti let zaznamenal Michal minulý rok 13 bodů, nás zajímalo, jestli má osobní metu také pro tento turnaj. „Tak každý má asi nějaký osobní cíl, ale prvotním zárodkem úspěchu je týmová hra a kvůli tomu doufám, že tady všichni jsme. Proto, abychom udělali co nejlepší výsledek a hrdě reprezentovali Českou republiku.“

Turnaj pěti zemí ve Finsku čeká na reprezentaci do osmnácti let, v rámci níž oblékne reprezentační dres Jan Jeník, jenž rovněž obdržel pozvánku. „Doufal jsem, že budu pozván. Jsem za to strašně moc rád. Tento turnaj je obsazený výbornými týmy a bude to pro nás skvělá zkušenost,“ říká.

V dresu Benátek prozatím přidal do svých statistik 3 body (1+2) a zaznamenal čtyři starty za liberecký A-tým. V reprezentační kariéře jej zdobí sedm až osm bodů z každé reprezentační akce. Uvidíme, zda to vyjde i tentokrát. „Určitě bych si moc přál, aby mi to takhle vyšlo, ale hlavním cílem je pro mě týmový úspěch.“ Pokud jde o oblíbené spoluhráče, nedělá mezi nimi rozdíly. „Těším se na všechny kluky. Jsme výborná parta a doufám, že v turnaji dojdeme co nejdál,“ uzavírá.

Dvacítku pod vedením Filipa Pešána čeká v prosinci světový šampionát v americkém Buffalu. Generálkou je před ním turnaj čtyř zemí v Rusku. Mezi tři tyče byl z Benátek nominován Josef Kořenář, jenž ví, že i tento turnaj bude sledován. „Bude to pro nás velmi těžký a důležitý turnaj…Poslední před mistrovsvím světa. Doufám, že podáme co nejlepší výkon," řekl a taktéž dal za pravdu svým spoluhráčům v tom, že na reprezentačních akcích jdou osobní ambice stranou. „Pro mě bude úspěchem úspěch celého týmu.“

Pozvánka na takovouto akci vždy potěší, což ostatně potvrdil i Pepa. „Každá pozvánka do reprezentace určitě potěší každého, tak jako potěšila mě... Bude to opět skvělý pocit, obléci tento dres. Díky tomuto turnaji tak Kořenář přidá své další účinkování v reprezentačním dresu. Doposud se objevil v reprezentaci do šestnácti, sedmnácti a osmnácti let.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!