17. 11. 2017 | Věra Novotná

Příčina ztráty vedení 4:2? Mohou za to vhazování, řekl dvoubodový Kunst

Osmnáctiletý obránce Vratislav Kunst již devatenáctkrát nastoupil za benátecký celek. Příliš často ale prozatím nebodoval. Zápas proti Přerovu se mu však vydařil. Za šedesát minut si připsal nahrávku a gól. Ani to ale Středočechům na tři body nestačilo. „Jsem rád. Já přece jen moc neboduji, takže jsem rád za každý bod, který v sezoně dám. Za své dva body jsem dnes šťastný, ze zápasu jsem ale zklamaný,“ řekl Kunst bezprostředně po utkání…

V prostředním dějství to vypadalo, že Benátečtí mají tři body v kapse. Vedení o dva góly, dvacet minut do konce. Po samostatných nájezdech ale přidala parta trenéra Kudrny do tabulky jediný bod. „Dnešní utkání bylo velice náročné. Hráli jsme dobře, ale bohužel se špatným koncem,“ začal pozápasový rozhovor mladý bek. „Neudrželi jsme vedení 4:2 a dostali jsme dva celkem rychlé góly. Nedokázali jsme to dotáhnout do vítězného konce, přestože jsme měli šance jak ve třetí třetině, tak v prodloužení,“ připustil a potvrdil, že ztráty bodů nejsou žádoucí. “Potřebujeme bodovat, přece jen na tom v tabulce nejsme nejlépe, stále ale máme ostatní týmy na dosah.“

Domácí museli dotahovat skóre již od osmé minuty, kdy se Zubři prosadili poprvé. „My jsme vyhráli buly, ale pak tam přišla ztráta puku nebo jeho vypíchnutí…Soupeř rychle otočil hru a ujel dva na jednoho. Trefil to z první, po zemi k tyči. Byl to takový nechtěný gól, ale bohužel jsme ho dostali.“

Následně přišla i druhá branka hostů, avšak poslední pětiminutovka první třetiny patřila domácím. Po Hrabíkovi se trefil právě Vratislav Kunst. „Zavezli jsme puk a Míca to výborně podržel, protože je na puku hodně silný. Vlastně mi ten gól nadělil do prázdné branky. Já už to měl jednoduché, protože jsem měl odkrytou kasu. Veškerý dík ale patří Mikyskovi,“ nešetřil chválou na svého spoluhráče.

Ve 32. minutě přišel obrat, Kunst asistoval u branky Kuťáka, která byla, přiznejme si, trošku šťastná. Jak ale rozhodčí usoudil, brankář vyškrábl puk až za brankovou čárou. Asistent branky si byl ale jistý. „Ano, věřil jsem. Odevšud bylo vidět, že byl puk za brankovou čárou.“ Na co mohli Přerovští spoléhat, to byla vhazování, což potvrdil i Kunst. Právě tato část hry byla dle něj tím, co rozhodlo o tom, že Zubři smazali dvoubrankové manko. „Můžou za to vhazování, která jsme dneska prohrávali. Soupeř je vždy dobře využil,“ připustil.

Byl to právě začátek třetí třetiny, kdy se Přerov znovu dostal do kontaktu a následně do sedla. „Ano, pak přidali hodně. Začali házet puky na dlouhé nahrávky, snažili se hrát na brejky. Sice nám z brejku gól nedali, ale bohužel nám je dali z vhazování, která jsme dneska nehráli nejlíp,“ zopakoval Kunst největší kámen úrazu v benátecké hře. V prodloužení to ale byli právě domácí, kdo měl, i podle mladého obránce, více ze hry. „V prodloužení jsme podle mě byli mnohem lepší, měli jsme větší pohyb a mohli jsme rozhodnout. Oni měli možná jednu menší šanci,“ shrnul Vratislav nastavený čas. Nájezdy, to je loterie. Je to náročné jak pro hráče, kteří je jezdí, tak pro gólmany, kteří je chytají,“ dodal.

Momentálně jsou Benátky na 12. pozici. K 8. příčce, která zajišťuje vyřazovací boje, vzhlíží s odstupem deseti bodů. Stále ale není nic nemožné. „Tak chtěli jsme být samozřejmě výš, ale deset bodů není zas taková ztráta. Jsou to přece jen tři zápasy a jsme zase na dosah play-off,“ řekl osmnáctiletý bek a potvrdil tak, že tento mladý tým to hned tak nezabalí. “Budeme makat každý zápas a budeme chtít bodovat. Stejně tak, jako ve Frýdku,“ připomněl soupeře pro sobotní kolo. Co tedy lze od sobotního duelu očekávat? „Bude to tam velice náročné utkání, protože Frýdek je farma Třince. Jsou velmi brusliví a silní na puku, takže očekávám velmi těžké utkání,“ uzavřel pozápasový rozhovor Vratislav Kunst.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.