19. 11. 2017 | Věra Novotná

Pondělí bude ve znamení domácího duelu, přijedou Litoměřice

Hokejisté Benátek nad Jizerou přijeli z ledu Frýdku-Místku s porážkou 3:6, což znamená, že z posledních deseti zápasů dokázali přidat do tabulky pouze sedm bodů. Kol zbývá ještě dostatek, body jsou ale potřeba již nyní. Napravit reputaci si Středočeši pokusí v pondělí 20. listopadu proti Litoměřicím, které však nebudou snadným soupeřem. Po vítězství nad Přerovem 3:2 se Stadion vyhoupl do skupiny mezi 5. – 8. místem a rád by jistě svou pozici potvrdil. Přijďte Benátecké podpořit. Začínáme v 17:30. Tradičně je připravena i textová reportáž.

Od posledního vzájemného střetnutí se stadionu daří

Dvanáct zápasů uplynulo ode dne, kdy Benátečtí odvezli tři body z Litoměřic. Hned v devíti z těchto duelů brali Litoměřičtí nějaký ten bod. Proti Slavii uhájili dva za výhru 4:3pp a z Havířova odvezli jeden. Tehdy totiž padli v prodloužení 1:2. Před vlastními fanoušky potrápil Stadion České Budějovice, na vítězství to však nestačilo (2:3). Poté ale přišla šňůra pěti duelů se ziskem 11 bodů. Aktuálně Litoměřičtí pravidelně střídají výhru s porážkou. Poslední čtyři kola přinesla tedy vyrovnanou bilanci. V tom posledním si Stadion poradil s Přerovem.

Poslední zápas týmu HC Stadion Litoměřice

HC Stadion Litoměřice vs. HC ZUBR Přerov 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Helt (Kantner, Strejček), 34. Válek (Helt), 43. Bílek (Veselý, Kusý), 56. Helt (Hrabík, Smetana) – 13. Berger (F. Dvořák), 57. Pala (Čáp, Šlahař).

Sestava Stadionu: Král – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Strejček, Jebavý, Jandus – Kusý, Veselý, Bílek – Helt, Hrabík, Kantner – Pilař, Válek, Stříbrný – Havelka, Hanták, Dvořák.

Statistické okénko

Litoměřice si aktuálně vylepšily svou bilanci vstřelených a obdržených gólů (60:61) a mohly by se tak odpoutat od šestice týmů, které mají záporné skóre.

Na co ale Stadion nemůže být pyšný, to jsou početní výhody. Těch měli kališníci nejvíce z celé ligy (125), dokázali však soupeři nadělit jen 12 gólů, což je nejmenší číslo v počtu přesilovkových branek. Sečteno, podtrženo – úspěšnost jejich využití 9,6% a poslední místo ligové tabulky.

Co se týče her v oslabení, tak právě Litoměřice hrály po Benátkách nejvíce krát v početní nevýhodě (121). Úspěšnost bránění těchto herních situací (85,95%) je řadí na 4. místo v rámci celé ligy. Celkem povolili Kališníci svým soupeřům sedmnáct branek.

Tváří v tvář

Poslední vzájemný zápas – 9. října

Úvodní vzájemný zápas odehrál také Kryštof Hrabík, jenž od minulého kola svlékl benátecký dres a připojil se právě k Litoměřicím. Jak potvrdil kouč Stadionu, Miloš Říha, bude zde působit minimálně do doby, než bude známá konečná nominace na juniorské mistrovství světa do 20 let.

HC Stadion Litoměřice vs. HC Benátky nad Jizerou 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. M. Chalupa (Kvasnička, Kodýtek) – 24. Havlín (J. Vlach, Z. Král), 34. A. Dlouhý (Hrníčko, Husa), 57. Kolmann (Husa, Z. Král).

Sestava Litoměřic: Král – Pavlas, Kachyňa, Kvasnička, Smetana, Jandus, Jebavý, D. Málek – Bílek, J. Veselý, Zajan – M. Chalupa, Kodýtek, Kantner – Helt, J. Šimeček, Stříbrný – Komárek, Jeřábek.

Sestava Benátek: Kořenář – Husa, Kolmann, Havlín, Šmíd, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Z. Král, J. Vlach – Wiencek, R. Veselý, Teplý.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

HC Frýdek-Místek vs. HC Benátky nad Jizerou 6:3 (2:0, 3:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Klimša (Pechanec), 19. Klimša (Peterek, Pechanec), 21. Bajtek (Pechanec, Haman), 22. Bajtek (Peterek, Piegl), 40. Kvasnica (Zahradníček), 45. Peterek (Ovčačík) – 46. J. Mikyska, 53. D. Špaček (Lakatoš, Chrtek), 59. Kuťák (R. Veselý, Wiencek).

Sestava Benátek: Kořenář (22. Stezka) – Kunst, Husa, Jan Bednář, Plutnar, Mirochnikov, Pyrochta – A. Dlouhý (A), J. Mikyska, Lakatoš – D. Špaček (C), Chrtek, Z. Král – Psota, Bittner, Hrníčko – Wiencek, Kuťák, R. Veselý.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.