12. 12. 2017 | Věra Novotná

Po utkání jsem byl zralý na kapačku, přiznal navrátilec do sestavy Ján Niko

Jeho nejlepší sezonou v dresu Benátek byl ročník 2013/2014, kdy zaznamenal 11 bodů (1+10). Poslední dvě sezony odehrál Ján Niko v dresu Horácké Slavie Třebíč. Letos se k Jizeře vrátil. Poprvé naskočil ve 30. kole proti Českým Budějovicím. Jak se po zápase cítil, na co se v dresu Benátek nejvíce těší a jaké bylo angažmá v Třebíči? To vše prozradil v následujícím rozhovoru!

Do Benátek nad Jizerou přišel v sezoně 2010/2011, právě tým působící u řeky Jizery byl jedním z jeho prvních seniorských celků. „Začátky jsou vždy těžké, když přecházíte z juniorů do A-týmu. Na ty roky nicméně vzpomínám na jednu stranu dobře, co se týče nasbíraných zkušeností, na druhou stranu se mi nepodařilo prorazit do Tygrů, což beru jako neúspěch,“ zhodnotil své začátky Ján Niko, jenž se do Benátek vrací po dvou sezonách v Třebíči. „První sezona se mi hodnotí hůř, měl jsem několik zranění a celkově jsem se necítil úplně v pohodě. Druhá už byla úspěšnější jak pro mě osobně, tak týmově, kdy jsme skončili na 5. místě. Nakonec jsme ale v play-off krutě vypadli se Slavií 4:0 na zápasy,“ vzpomněl na minulý ročník vyřazovacích bojů.

Působení v Horácké Slavii ale jinak hodnotí pozitivně. „Angažmá mi dalo další zkušenosti a taky jsem se podíval, jak to chodí jinde," řekl sedmadvacetiletý obránce, jenž se v Třebíči potkal s Matějem Psotou, který nyní rovněž působí v kádru Benátek. „Určitě bylo dobré, že jsme se tam s Matějem potkali. Jezdili jsme společně v době volna domů. Zatím jsme toho spolu moc neprobrali, ale určitě ještě bude příležitost.“

Do Benátek se dle svých slov Niko vrací zkušenější. „Nějaký herní posun vnímám. Pochopil jsem, že hokej je hodně o hlavě, snažím se učit z vlastních chyb… Po každém zápase si v hlavě přehrávám, co jsem mohl udělat lépe.“

V aktuální sezoně oblékl Ján Niko dres s benáteckým znakem poprvé proti Českým Budějovicím. Jak sám přiznal, procházka růžovou zahradou to rozhodně nebyla. „Start to pro mě byl těžký, navíc Budějovice mají výborný tým, který by měl letos postoupit do Extraligy. Já momentálně hraju 2. ligu za Vrchlabí a k tomu ještě chodím do práce. Po utkání jsem byl zralý na kapačku,“ přiznal a přiblížil, co aktuálně nejvíce zlepšuje. „Nejvíc jsem začal pilovat střelbu, rezervy mám úplně všude, vždy je co zlepšovat,“ připustil. Co se kabiny týká, mnoho známých tváří v ní nyní Ján nenašel. „Kabina se změnila opravdu hodně. Kromě Matěje znám ještě např. Mícu a Láďu Bittnera.

Situace v tabulce aktuálně není nijak růžová, což ale hráčům v bojovnosti nijak nepřekáží. „Pokud já osobně budu hrát za Benátky, budu se snažit co nejvíce pomoci týmu,“ slíbil a prozradil i svůj nejbližší hokejový cíl. „Chtěl bych se samozřejmě vrátit do WSM ligy, jestli se to podaří a kde to bude, to zatím nevím.“

Do Štědrého dne zbývá dvanáct dní. Tak Jáne, s pravdou ven, doufáme, že už máte všechny dárky. „Dárky zatím nakoupené nemám, nechávám to tradičně na poslední chvíli,“ přiznal. Svátky bude trávit tak, jako většina hokejistů, v kruhu svých nejbližších. „Svátky strávím v poklidu s přítelkyní a rodinou. Přeju si, aby byly bílé, což už se dlouho nepovedlo.“

Co se benáteckého celku týká, zajímalo nás, jestli se i Jána bude týkat předzápasový rituál v podobě nošení puků. „Puky snad nosit nebudu, na to už jsem starý,“ řekl Niko, který se nemůže dočkat přerušení série porážek. „Nejvíc se těším na pocit vítězství, tak snad už brzy přijde,“ uzavřel pozápasový rozhovor benátecký obránce.

FOTO: hcbilitygri.cz, hstrebic.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.