5. 1. 2018 | Tomáš Nejedlo

V sobotu k sousedu v tabulce, dvanáctým Litoměřicím

V rychlém sledu je tu další, v pořadí již sedmatřicáté kolo WSM ligy a v něm benátečtí hokejisté vyrazí na led tabulkového souseda - představí se v Litoměřicích. Těm se v poslední době příliš nedaří, když prohráli devět duelů v řadě a klesli na dvanáctou příčku. Naposledy Kališníci ztratili nadějně rozehraný zápas v Přerov a padli vysoko 3:8. Na osmý Vsetín nyní ztrácejí šest bodů a o play off se určitě poperou. Utkání v litoměřické Kalich Areně bude sehráno v sobotu 6. ledna se začátkem v 17 hodin a jeho průběh přinese tradiční textový on-line přenos!

Devět porážek v řadě znamená tabulkový pokles Stadionu

Až do pětadvácátého listopadu se litoměřickému Stadionu poměrně dařilo. Při pohledu na barvy značící výhry a porážky převládala spíše ta zelená, tedy vítězství. Jenže od triumfu nad Havířovem Severočeši vítězný pokřik dosud nezopakovali. Prohráli totiž devětkrát v řadě a svůj zmar korunovali v minulém kole na ledě Přerova, kde vedli po první části hry o dvě branky 3:1, avšak v konečném zúčtování padli vysoko 3:8. Osm branek navíc dostali i v předcházejícím duelu – doma od Kladna.

Litoměřičtí letos nasadil do boje už šest gólmanů, avšak jedničkou týmu je syn svazového šéfa Tomáš Král. Mezi beky v produktivitě vévodí stálice Stadionu Ondřej Smetana, patnáct bodů si už připsal i zkušený Aleš Pavlas. Kanadskému bodování pak vládne někdejší kladenská opora Vítězslav Bílek, který prokazuje své zkušenosti a usměrňuje tak mladý litoměřický mančaft. Jedenáct gólů, tedy stejně jako Bílek, nastřílel Jan Veselý a zdatně jim v počtu bodů sekundují také Denis Kusý či mládežnický reprezentant Matyáš Kantner.

Poslední zápas Litoměřic

36. kolo, HC ZUBR Přerov – HC Stadion Litoměřice 8:3 (1:3, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Šlahař (Doležal, Sýkora), 22. Lenďák (Dvořák, Goiš), 24. Plášek ml., 25. Malina (Sýkora, Doležal), 33. Plášek ml. (Plášek, Pšurný), 47. Goiš (Zbořil, Dvořák), 50. Plášek (Dvořák, Lenďák), 60. Goiš (Procházka, Lenďák) – 3. Veselý (Kantner, Kusý), 6. M. Kadlec (Bílek, Jandus), 20. Bílek (Doudera, Jebavý).

Sestava Litoměřic: Michajlov - Chalupa, Pavlas, Smetana, Doudera, Jebavý, Jandus, Gaspar - Pilař, Miškář, Václavek - Kadlec, Hanták, Bílek - Helt, Havelka, Stříbrný - Kusý, Veselý, Kantner.

Vzájemné zápasy

V obou letošních vzájemných odehraných zápasech se radoval hostující tým. Nejprve na ledě Litoměřic šli sice domácí do vedení, leč trefa Chalupy byla jejich jedinou v utkání. Zkraje druhé třetiny totiž srovnal Havlín a rozhodující trefu zaznamenal ještě ve druhé části Dlouhý. Výhru 3:1 pak před koncem utkání pečetil benátecký bek Kolmann. V odvetě Kališníci vrátili Středočechům úder, když u Jizery zvítězili těsně 2:1. I zde šly do vedení Litoměřice, když se trefil Veselý. Na Královo vyrovnání reagoval brzy Hanták a jeho gól byl také nakonec tím vítězným.

Poslední vzájemný zápas – 20. listopadu

24. kolo, HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Z. Král (Jan Bednář, Kuťák) – 13. J. Veselý (Bílek, Pavlas), 35. Hanták (M. Havelka, Smetana).

Sestava Benátek: Kořenář (Stezka) – Kunst, Husa, Maier, Jan Bednář, Pyrochta, Mirochnikov – Psota, J. Mikyska, A. Dlouhý – Jeník, Chrtek, D. Špaček – Bittner, Bližňák, Teplý – Z. Král, Kuťák, Hrníčko.

Sestava Litoměřic: Král (Michajlov) – Pavlas, Jeřábek, Strejček, Smetana, Jandus, Jebavý – Kusý, J. Veselý, Bílek – Kantner, Hrabík, Helt – Stříbrný, R. Pilař, Řehoř – J. Dvořák, Hanták, M. Havelka.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

36. kolo, HC Benátky nad Jizerou – HC Frýdek-Místek 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Chrtek (Z. Král, Havlín) – 40. Štumpf (Pechanec, Zahradníček), 56. Matyáš (Štumpf, Kvasnica), 59. Chmielewski (TS).

Sestava Benátek: Stezka (Žajdlík) – Havlín, Husa, Kunst, Jan Bednář, Maier, Mirochnikov, Jandejsek – Jeník, Chrtek, Z. Král – Psota, Bittner, Hrníčko – Jašek, R. Veselý, Bělohorský – Kuťák, Šír, Wiencek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!