8. 1. 2018 | Tomáš Nejedlo

Domácí dvojzápas se Vsetínem je tu - dohrávka v úterý, odveta ve středu

Benátecké hokejisty čeká v nejbližším období dvojzápas s atraktivním soupeřem - VHK ROBE Vsetín. Vsetínští v minulém kole ve Frýdku-Místku neskórovali a padli 0:4, Benátečtí se rvali v Litoměřicích alespoň o bod, leč prohráli nakonec těsně 4:5. S Valachy se Benátky u Jizery střetnou v novodobé historii vůbec poprvé a hned ve dvou po sobě jdoucích dnech. V úterý 9. ledna je na programu dohrávka 12. kola WSM ligy, o den později ve středu 10. ledna se pak bude hrát řádné 38. kolo. Oba duely budou sehrány shodně od 17:30 hodin a jejich průběh samozřejmě nabídne také tradiční on-line přenos!

Nováček bojuje o play off

Vsetín má opět mezi hokejovou veřejností zvuk! Někdejší několikanásobný tuzemský mistr se po znovuvzkříšení a několika sezónách v druhé lize probojoval v loňské kvalifikaci do WSM ligy a ani zde nechce, a podle průběhu letošního ročníku, ani nehraje druhé housle. Vsetínští se už z dob minulých pyšní vynikající fanouškovskou základnou a právě valašští příznivci jsou pro žluto-zelené hráčem na ledě navíc! Také proslulý stadion Lapač dává všemu to správné kouzlo.

Šestatřicet odehraných zápasů zatím ukazuje, že Vsetínští ve své nováčkovské sezóně ještě jistě promluví do bojů o play off. Valaši na osmou příčku ztrácejí tři body, avšak oproti Frýdku-Místku a Havířovu mají právě úterní zápas k dobru. Pyšní se také čtvrtým nejlepším útokem, když před sebou mají jen Karlovy Vary, Kladno a Prostějov. V začátku soutěže se svěřenci trenérů Dopity a Jenáčka spíše rozkoukávali a ve třináctém kole měli na svém kontě jen čtyři výhry. Poté však přišlo období, kdy Vsetín spíše dělal svým fandům radost výhrami, což má pozitivní odraz v tabulce, kde jak už bylo řečeno, Valaši bojují o účast ve vyřazovacích bojích.

Statistikám vládne kanonýr Březina

Trenéry vsetínského celku jsou Jiří Dopita a Luboš Jenáček. Prvně jmenovaný má v době zlaté éry vsetínského hokeje s klubem celkem pět extraligových titulů a bez nadsázky lze říci, že je ikonou Valachů. Také druhý z trenérské dvojice, Luboš Jenáček ve žluto-zeleném dresu v minulosti nastupoval. I on má se Vsetínem mistrovské tituly, zlatou medaili za vítěze nejvyšší soutěže pověsil na krk dvakrát. Tato dvojice letos do branky nasadila tři gólmany, Jaroslav Pavelka a ostřílený Luboš Horčička se mezi tyčemi objevili patnáctkrát. Michal Šurý pak naskočil dvanáctkrát.

Co se obránců týče, pak nejvíce útok podporují zkušení, extraligou protřelí zadáci Tomáš Frolo a Radim Ostrčil. Oba dva pamatují ve „Vsacu“ ještě extraligové boje, tamní prostředí jim tak rozhodně není cizí. Solidních patnáct bodů pak už posbíral dvaadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu Filip Dundáček. Mezi útočníky kraluje pardubický odchovanec David Březina, jenž loni postoupil s Jihlavou do extraligy. Prozatím nejlepší sezónu však zažívá právě letos. V 36 odehraných zápasech posbíral už 34 bodů (17+17) a patří do TOP pětice kanadského bodování první ligy. Se sedmnácti brankami je navíc druhý mezi kanonýry. Druhý v bodování vsetínských útočníků je Jaroslav Markovič (8+16), bývalý forvard Slavie. Třetí místo pak náleží vsetínskému rodákovi a odchovanci, osmatřicetiletému Radimu Kucharczykovi (6+17).

Poslední zápas Vsetína

37. kolo, HC Frýdek-Místek – VHK ROBE Vsetín 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky:9. O. Kovařčík (Chmielewski), 14. L. Kovář (Przybyla), 54. Chmielewski (O. Kovařčík, Ovčačík), 59. Kofroň (O. Kovařčík, Chmielewski).

Sestava VHK ROBE Vsetín: Šurý – Janáček, Teper, Ostrčil, Frolo, Holomek, Dundáček, D. Krenželok – Březina, Kopta, Markovič – P. Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Vávra, Podešva, Slováček – Karafiát, Illéš, Vítek.

Vzájemné zápasy

Protože duel 12. kola, který měly oba celky původně sehrát na benáteckém ledě zkraje řína, byl přeložen právě na úterý, sehrály Benátky a Vsetín letos jen jediný vzájemný duel. Na Lapači se z výhry radoval prvoligový nováček, když o své výhře rozhodl ve druhé polovině prostřední části hry. V první třetině šli Valaši do vedení Markovičem, přesně v půlce utkání ale srovnal Jeník. Pak ale Benátky prožily hrůznou osmiminutovku, v níž čtyřikrát inkasovaly a bylo po zápase. Samotné utkání se hrálo v nervózním duchu, sudí Čech se Skopalem udělili celkem pětadvacet menších trestů a také tři desetiminutové osobní.

Poslední vzájemný zápas – 22. listopadu

25. kolo, VHK ROBE Vsetín - HC Benátky nad Jizerou 5:1 (1:0, 4:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Markovič (Frolo, Březina), 32. Kajaba (Šilhavý, Půček), 34. Kopta (Dundáček, Žák), 39. Vávra (Protasenja, Ostrčil), 40. Šilhavý (Půček, Kajaba) – 30. Jeník (Kuťák).

Sestava Vsetína: J. Pavelka – Teper, D. Krenželok, Frolo, Ostrčil, Žák, Dundáček – Březina, Kucharczyk, Markovič – Vávra, Podešva, Slováček – P. Beránek, Kopta, Protasenja – Půček, Šilhavý, Kajaba.

Sestava Benátek: Stezka (41. Kořenář) – Husa, Mirochnikov, Maier, Jan Bednář, Tržický, Kunst – Z. Král, J. Mikyska, Psota – D. Špaček, Bittner, Jeník – A. Dlouhý, Chrtek, Hrníčko – R. Veselý, Kuťák, Teplý.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

37. kolo, HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Stříbrný (Kantner), 9. Pavlas (Pilař, Toman), 30. Veselý (Kusý, Stříbrný), 30. Bílek (Kadlec, Hanták), 48. Machala - 19. Mikyska (Veselý, Kuťák), 39. Hanousek (Mikyska, Král), 45. Hanousek (Psota, Hrníčko), 58. Hrníčko (Mikyska, Král).

Sestava Benátek: Stezka (30. Žajdlík) - Havlín, Husa, Kunst, Niko, Maier, Mirochnikov, Hanousek - Jeník, Chrtek, Král - Psota, Bittner, Hrníčko - Šír, Mikyska, Bělohorský - Kuťák, Veselý.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.