16. 1. 2018 | Věra Novotná

Znovu a naposledy změří Benatečtí síly s Třebíčí

WSM liga definitivně uzavřela svou třetí čtvrtinu a připravuje se na svou poslední. Benátečtí se aktuálně drží na předposlední příčce, kde se snaží přerušit nepříznivou sérii porážek. Blízko k tomu měli na ledě pražské Slavie. Domácí ale ve třetí třetině rozhodli o vítězství 5:0 a poslali Benátecké domů s prázdnou. Třebíčští se aktuálně, i díky poslední výhře nad Vsetínem v poměru 4:1, drží na 7. místě znamenajícím vyřazovací boje.

Benátečtí mají v letošní sezoně s Třebíčí bilanci dvou vítězství a jedné porážky. Kdo získá body ve čtvrtém vzájemném duelu? To se dozvíme ve středu 17. ledna. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30. Pokud nebudete přímo v ochozech benáteckého stadionu, nezapomeňte sledovat tradiční online přenos.

Výsledky jako na houpačce ustaly

Horácké Slavii se daří především na domácím ledě, kde z dvaceti duelů hned jedenáctkrát slavila po závěrečném hvizdu tři body. Venku to ale již tak slavné není. Bojovat o body na stadiony soupeřů odjeli Třebíčští hned devatenáctkrát, loupit za plný počet bodů ale dokázali jen šestkrát. Stále jsou na tom ale lépe než Benátečtí, kteří ve venkovních zápasech zvítězili po základní hrací době pouze třikrát.

Po domácí výhře právě nad partou trenéra Kudrny, s níž se Třebíčští podruhé potkali v rámci 27. kola, dokázala Horácká Slavia bodovat také ve třech následujících duelech. Nikoliv však za tři body. Na nájezdy zvítězila jak proti Ústí nad Labem (4:3), tak proti Karlovým Varům (3:2). Bonusový bod sebrala také kladenským Rytířům, které porazila na vlastním ledě 4:3 v prodloužení.

Dalších sedm kol se na účtu Třebíče střídala výhra s porážkou. Právě v těchto duelech potvrdila Třebíč svou bilanci na domácích a venkovních kluzištích. Výhry za tři body přišly před domácími fanoušky proti Litoměřicím (4:2), Havířovu (3:2) a Prostějovu (4:2). Nedařilo se naopak na ledě Přerova (0:4), Slavie (1:4), Českých Budějovic (1:2) a Kadaně (2:3).

Poslední dvě kola však hráči Horácké Slavie pravidelnost výhry s porážkou přerušili. Tedy, jen z padesáti procent. Po zápase s Frýdkem-Místkem totiž pokračovali v domácí vítězné šňůře, ale na ledě Vsetína utnuli nepovedenou sérii a po výhře 4:1 plně bodovali.

Poslední zápas týmu SK Horácká Slavia Třebíč

VHK ROBE Vsetín vs. SK Horácká Slavia Třebíč 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 53. Markovič (Březina, Podešva) – 10. Mlynář (Paták), 28. Süss (Gajarský), 31. Tadeáš Král (T. Havránek, Čejka), 39. P. Kratochvíl (T. Havránek, Erat).

Sestava Třebíče: Jekel – D. Mikyska, Nedbal, Čejka, Hort, Půža, Kaláb, Jiří Wasserbauer – Erat, Dolníček, P. Kratochvíl – Kusko, Kristl, T. Havránek – Jan Wasserbauer, Mlynář, Paták – Gajarský, Süss, Tadeáš Král.

Statistické okénko

Celek Horácké Slavie Třebíč v týmových statistikách nikterak nevyčnívá. Uprostřed tabulky jej najdeme jak v úspěšnosti využití přesilových her (6. místo – 18,08 %), tak v tabulce ubráněných oslabení (5. místo – 85,29 %). Sami hráči ale mnoho možností k přesilové hře soupeři nedávají, neboť právě celek Třebíče je třetím nejméně vylučovaným týmem ligy.

Z celkových 22 třebíčských výher se jich hned 16 zrodilo ve chvíli, kdy se hráči hájící barvy Horácké Slavie trefili v zápase jako první. Stejné číslo, tedy 16 vítězství, platí i po vyhrané druhé třetině.

Nejproduktivnějšího hráče Třebíče najdeme v ligových tabulkách ve druhé desítce. Na 15. místě zde figuruje Roman Erat s 29 body (4+25). Se svými pětadvaceti přihrávkami se vyhoupl na čtvrté místo pro nejlépe asistující hráče WSM ligy aktuálního ročníku a je také nejlépe nahrávajícím hokejistou svého týmu. Za své body vděčí Erat především početním výhodám. Právě v nich přistálo na Eratovo konto 16 z 29 bodů.

Druhé místo v tabulce týmové produktivity zaujímá David Dolníček, jehož zdobí 24 kanadských bodů (8+16). Dolníček se sice může s 96 střelami pyšnit titulem nejčastěji střílejícího hráče třebíčského celku, koruna krále střelců mu ale zatím uniká. O největšího snajpra Horácké Slavie se totiž přetahuje duo Silvester Kusko a Luboš Horký. Oba se doposud trefili devětkrát. Dolníček to tedy nemá k prvenství tak daleko.

Tváří v tvář

Poslední vzájemný zápas – 29. listopadu

SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:0,1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Kristl (Kusko, Diviš), 33. Vodný (Dolníček, R. Erat), 59. R. Erat – 44. Lakatoš (Kunst).

Sestava Třebíče: Jekel – L. Vágner, Nedbal, Čejka, Furch, D. Mikyska, Kaláb (A) – R. Erat (A), Dolníček (C), Kratochvíl – Vodný, Kusko, T. Havránek – Malec, Tadeáš Král, Diviš – Jan Wasserbauer, Mlynář, Kristl.

Sestava Benátek: Kořenář – Kunst, Husa, Jan Bednář, Maier (A), Mirochnikov, Havlín – Z. Král, Lakatoš, Chrtek – Psota, Bittner (C), Jeník – Kuťák, R. Veselý, Hrníčko – Bělohorský, Wiencek, Nezbeda.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 12. Nedvídek (Šafránek, Jankovský), 42. Nedvídek (J. Novák), 46. Šafránek (Jankovský, Nedvídek), 52. Jankovský (Šmíd), 53. Z. Doležal (Šagát).

Sestava Benátek: Kořenář – Husa (A), T. Hanousek, Kunst, Jan Bednář, Mirochnikov, Jandejsek, Tržický – Hrníčko, Bittner (C), Psota – Z. Král, Chrtek, Hrabík – R. Veselý, Kuťák, Wiencek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.