2. 2. 2018 | Věra Novotná

Benátečtí vyzvou v liberecké aréně Kladno v čele s Jaromírem Jágrem

Další kolo WSM ligy, které v podání Benátek nad Jizerou nebude jako všechna tradiční kola, klepe na dveře. Zápas proti Rytířům Kladno se totiž odehraje v liberecké Home Credit Areně a to z jednoho prostého důvodu! Na česká kluziště se totiž vrací Jaromír Jágr, a právě proto se kluby dohodly na přesunu místa konání. Aby ale byl počet ikon vyrovnaný, oblékne benátecký dres Petr Nedvěd, jenž se chystá uzavřít svou bohatou hokejovou kariéru.

Rytíři se aktuálně střelecky trápí. Minulá dvě kola totiž nevstřelili gól. Benátečtí naproti tomu začali střídat prohru s vítězstvím. Zda budou Benátečtí pokračovat v nastoleném trendu, zjistíme v sobotu 3. února. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30. Pokud se za námi do liberecké arény nedostanete, můžete vše podstatné sledovat prostřednictvím serveru onlajny.com nebo na ČT Sport.

Forma Rytířů z Kladna

Kladenští se aktuálně přetahují s pražskou Slavií o třetí příčku v tabulce. Na kontě mají oba celky 83 bodů. Nový rok začali Rytíři soubojem právě se Slavií, který zvládli a zvítězili 7:2. Následovala ale tři kola bodového půstu, jenž utnuli Kladenští duelem v Kadani, kde vyhráli 5:0. Na toto vítězství navázali i v dalších třech kolech. Poslední dva zápasy se ale Rytířům střelecká muška vychýlila. Ani proti Ústí nad Labem, ani proti Karlovým Varům skórovat nedokázali.

Posledních pět zápasů Rytířů Kladno

Rytíři Kladno vs. HC HC Frýdek-Místek 3:2pp

VHK ROBE Vsetín vs. Rytíři Kladno 1:6

Rytíři Kladno vs. SK Horácká Slavia Třebíč 5:1

HC Slovan Ústí nad Labem vs. Rytíři Kladno 6:0

Rytíři Kladno vs. HC Energie Karlovy Vary 0:4

Branky a nahrávky: 29. Flek (Podlipnik, Balán), 35. Kohout (Sičák, Beránek), 38. Vrdlovec (Beránek, Skuhravý), 48. Beránek (TS). Sestava Kladna Cikánek – Štindl, Kehar, P. Hořava, Matula, Lenďák, Repe, Zelingr – Kubík, Machač, Svedlund – Pekr, Přikryl, Strnad – Tůma, Kurjanov, Kloz – Zikmund, Kaut, Redlich.

Jágr se vrací, do Kladna se přesunul také Klouček

Ikonu českého hokeje, Jaromíra Jágra, není zapotřebí nikterak dlouze představovat. Pětačtyřicetiletý útočník, jehož zdobí mnohaleté zkušenosti ze zámoří, oblékl kladenský dres naposledy v sezoně 2012-2013, tedy při třetí výluce NHL. Rytířům tehdy pomohl svými 57 body (24+33), k nimž potřeboval 34 duelů. V loňské sezoně se rozloučil s dresem Floridy Panthers, v němž loni nasbíral 46 bodů (16+30) v 82 zápasech. Poté přišla nabídka od Calgary a Jágra čekalo nové prostředí v podobě prvního kanadského angažmá. Rozjezd hokejové legendy ale zastavilo zranění a tak jej fanoušci Flames mohli vidět jen ve 22 zápasech, v nichž si připsal 7 bodů (1+6). Jak se poté situace vyvinula dál, to ví každý. Jaromír Jágr se znovu vrací do Čech, aby zde pomohl Kladnu v boji o extraligovou příslušnost.

Do Kladna ale kromě zkušeností přichází i velmi nadějné mládí v podobě devatenáctiletého gólmana Milana Kloučka, jenž byl s týmem České republiky přítomen i na posledním mistrovství světa U20. V kladenském dresu již nastoupil v zápase se Vsetínem, kdy pochytal 16 ze 17 střel a pomohl Rytířům k vítězství 6:1. Také v české nejvyšší soutěži má výborná čísla. V 10 zápasech za Pardubice udržel svou úspěšnost zákroků na 92,5 %.

Statistické okénko

Rytířům se daří především před vlastními fanoušky, kde z 23 duelů brali v body hned v 18 z nich. Na venkovních kluzištích je jejich bilance záporná v podobě 10 výher a 12 porážek. I přes gólový půst posledních kol jsou Rytíři druhým nejproduktivnějším celkem ligy (147). Co se obdržených branek týče, jsou čtvrtí (106).

Pokud jde o hru v nevyrovnaném počtu hráčů na ledě, nemohou se o ni Rytíři příliš opírat. Jak ve hře v oslabení, tak v přesilových hrách patří Rytířům čtvrté místo od spodku tabulky. Čím se ale mohou pochlubit, je nejvyšší počet vstřelených branek v oslabení. Těch mají Kladenští na svém kontě již osm.

Co se týká jednotlivých hráčů, najdeme zástupce Rytířů jak mezi nejlepšími střelci, tak mezi nejlepšími asistenty i v součtu všech bodů. Nejproduktivnějším hráčem Kladna je se 40 body (15+25) Patrik Machač, který díky svým výkonům obsadil čtvrtou příčku v ligových tabulkách. Machač se rovněž nejčastěji stará právě o to, aby jeho spoluhráči obdrželi tu správnou gólovou přihrávku. O pozici druhého nejlepšího střelce se mezi všemi hráči aktuálního ročníku přetahuje David Tůma s 20 brankami.

Tváří v tvář

Vzájemné zápasy

Co říká o zápase Jan Bednář?

Jaký je Kladno soupeřem? Kladno je už bez Jágra jedním z top týmů ligy. S jeho přítomností se kladenské výkony ještě určitě zlepší.

Jak moc si myslíš, že může přítomnost TV, hvězd a spousty diváků ovlivnit hru kluků? Myslím si, že ze začátku bude k vidění opatrný hokej, ale poté to kluci už nebudou tolik vnímat a budou v klidu.

Do zápasu nezasáhneš, budeš své spoluhráče sledovat z tribuny? Budu jim držet palce, ale bohužel ne v aréně. Kluky budu sledovat v televizi.

Kdo si myslíš, že bude vyloučen jako první? Jsme bohužel týmem, který má hrozně moc trestných minut. Podle toho bych tipoval spíš nás. Člověk ale nikdy neví, co se v zápase může stát, je to tedy otevřené.

Na Rytíře z Kladna nemají Benátečtí, stejně jako třeba na Karlovy Vary, po třech vzájemných duelech dobré vzpomínky. Rytíři doposud vyhráli všechny duely. První dva zápasy nadělili Kladenští Benáteckým pět branek a připsali si výhry 5:3 a 5:2. V posledním vzájemném zápase Rytíři sahali po deseti vstřelených gólech, Benátečtí ale jejich kanonádu utnuli na devíti brankách. Sami vstřelili tři. Energetikům nedovolili Benátečtí přidat čtvrtou výhru, stejný výsledek by si přáli i v televizním utkání proti Kladnu.

Poslední vzájemný zápas

Rytíři Kladno vs. HC Benátky nad Jizerou 9:3 (3:0, 3:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 1. Štindl, 17. D. Tůma (Kurjanov, T. Kaut), 18. Redlich (T. Kaut), 23. R. Přikryl (Repe, J. Strnad), 36. D. Tůma (Kurjanov, J. Kloz), 36. R. Přikryl (Pekr), 45. J. Strnad (R. Přikryl, Pekr), 54. Štindl (Pekr), 56. Pekr (J. Strnad) – 32. Bittner (Hrníčko, Kunst), 53. Bělohorský (J. Mikyska, Psota), 57. Wiencek (Nezbeda, Kunst).

Sestava Rytířů: Cikánek – Zelingr, Štindl, P. Hořava, F. Matula, Kehar, Repe, Veber – Redlich, T. Kaut, Zikmund – Kubík, Machač (A), Svedlund – J. Kloz, Kurjanov, D. Tůma – J. Strnad (C), R. Přikryl, Pekr.

Sestava Benátek: Stezka – Husa, Kunst, Jan Bednář, T. Hanousek, Mirochnikov, Niko, Jandejsek – Z. Král, J. Mikyska (A), R. Veselý – Hrníčko, Chrtek, Bittner (C) – Bělohorský, Kuťák, Psota – Wiencek, Janele, Nezbeda.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Benátky nad Jizerou 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Rudovský (Rašner, Dvořáček), 13. V. Meidl, 23. Prokeš (Švec), 32. Nouza (Rudovský, M. Drtina), 49. Starý (Nouza, Divíšek), 56. Divíšek.

Sestava Benátek: Žajdlík – Havlín, T. Hanousek, Maier, Jandejsek, Husa, Kunst, Tržický – Psota, Bittner, Hrníčko – R. Veselý, Chrtek, Teplý – Wiencek, Hrabík, Šír – Bělohorský, Nezbeda, Průžek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!