10. 2. 2018 | Věra Novotná

Zubři poprvé v sezoně pokořeni!

48., sobota 10. 2. 2018
Benátky n.J. - Přerov BEN - PRE

Stejně jako všechny vzájemné duely byl napínavý i poslední zápas letošní sezony mezi Benátkami a Přerovem. Přerovští, kteří bojují o lepší postavení pro play-off, doháněli ztrátu od samého začátku. Srdnatá benátecká obrana však závěrečný nápor svého soupeře ubránila a i díky vynikajícímu výkonu Žajdlíka v bráně tak parta trenéra Kudrny mohla slavit. Před zraky domácích příznivců vydřela vítězství 3:2.

Benátky n.J.: Žajdlík – T. Hanousek, Husa, Jan Bednář, Kunst, Jandejsek, Mirochnikov – Psota, Bittner, Chrtek – Šír, Hrabík, Wiencek – R. Veselý, Nezbeda, Bělohorský – Burda.
Přerov: Klimeš – Chmelíř, Malina, M. Novotný, Běhal, R. Černý, Pala, Gazda – Šlahař, T. Sýkora, Milan Procházka – Fryšara, Pšurný, Plášek – Goiš, Navrátil, F. Dvořák – Tomaník, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl.
Branky a nahrávky: 4. Hrabík (Wiencek), 26. Bittner (Psota), 32. Psota (Chrtek, Bittner) – 8. Fryšara (Pala, Pšurný), 35. Malina (Milan Procházka, T. Sýkora). Rozhodčí: Veinfurter, Wagner – Krátký, Špringl. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 206. Střely na branku: 23:43. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Komentář

Po úvodním hvizdu byli sice ve větším tlaku Přerovští, avšak byli to Benátečtí, kdo se jako první radoval ze vstřeleného hvizdu. Necelé čtyři minuty po začátku duelu dokázal dostat puk za přerovského brankáře Kryštof Hrabík, jenž dojížděl rychlý protiútok svých spoluhráčů a měl tak dost času na to, aby si našel volný puk a zavěsil za bezmocného Klimeše. O chvíli později mohl zařídit dvoubrankový náskok Chrtek, který se řítil zcela sám na přerovskou branku. Tváří v tvář Klimešovi ale neuspěl. Zubři tak měli šanci naplnit rčení „nedáš, dostaneš“ a touto nabídkou nepohrdli. Žajdlík sice ještě dokázal první střelu hostujících hokejistů vyrazit, na dorážku z hole Štěpána Fryšary byl ale krátký. Také Přerovští měli velkou šanci, kdy mohli strhnout vedení na svou stranu. Novotný však od modré mířil příliš přesně a za Žajdlíkem zazvonila tyč. Úvodní dvacetiminutovka již žádný gólový zásah nepřinesla, hokej ale přítomné diváky nudit rozhodně nemohl. K vidění byla spousta soubojů, šancí a vynikajících zákroků. Druhá třetina tak slibovala stejně napínavou podívanou.

Ze začátku prostředního dějství museli Benátečtí ubránit vyloučení Semena Mirochnikova a po úspěšně splněné misi znovu vyrazili kupředu. Matěj Psota spolu s Ladislavem Bittnerem zavezli puk do útočného pásma a druhý jmenovaný z vrcholu pravého kruhu napřáhl ke střele, po níž se puk otřel o horní tyčku přerovské branky a snesl se za Klimeše. Hosté se znovu pokusili o rychlou odpověď, v předbrankovém prostoru ale nebyli dostatečně důrazní a Benátečtí tak mohli po chvíli navýšit vedení na rozdíl dvou branek. Matěj Psota ukázal, jak důležité je neopustit výhodnou pozici po ztrátě kotouče a po zpětné přihrávce trefil z nelehké pozice odkrytou část přerovské branky. Zubři však našli odpověď. V přesilové hře se důrazně v blízkosti Žajdlíka prosadil Lubomír Malina. Rovněž závěr druhé dvacetiminutovky přinesl další šance. Z těch největších nutno zmínit akci domácího Nezbedy, jež skončila tyčkou. Na druhé straně se poté blýskl Žajdlík rychlým přesunem proti brejku hostí.

Přerovští neměli ve třetí třetině co ztratit a vydali se za vyrovnáním pěkně od podlahy. Ani Benátečtí však nepolevili ve svých útočných snahách a i díky přesilovým hrám na obou stranách byla k vidění velmi atraktivní podívaná. Své umění vytáhli oba brankáři. Na jedné straně Klimeš zlikvidoval pokus Matěje Psoty z bezprostřední blízkosti, na druhé straně se vytáhl Žajdlík při přesilové hře. Posledních deset minut zápasu cítili Přerovští šanci na vyrovnání utkání, avšak Benátečtí nechali na ledě naprosto vše. Co nezastavily obětavé pády všech na ledové ploše, pochytal Matěj Žajdlík mezi třemi tyčemi. I přes větší přerovskou agresivitu se Zubři nedočkali vytouženého vyrovnání, ačkoliv k němu měli v několika případech velmi blízko. Mladíci v benáteckých barvách ustáli i závěrečnou hru bez brankáře a poprvé obrali Zubry o tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): My jsme dnes měli k dispozici jen tři pětky a jednoho útočníka do pole navíc. Náš celek je zkrátka velmi mladý a já jsem za kluky hrozně rád, protože dnes předvedli fantastický výkon a je to pro nás velká odměna. Kluci sbírají mnoho herních zkušeností a právě takové vítězství nad silným týmem jim pomůže do dalších období v jejich kariérách. Dnes jim patří obrovská pochvala.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Náš výkon byl špatný. Nehráli jsme naši hru, neměli jsme tlak do branky. I když jsme soupeře přestříleli, v koncovce jsme byli neproduktivní. V neúplném složení, které momentálně máme, jsme se nedokázali prosadit. Utkání jsme se ještě snažili ve třetí třetině nějakým způsobem zvrátit, nicméně za náš předvedený výkon jsme si body nezasloužili.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.