14. 2. 2018 | Petr Sumbal, Věra Novotná

Benátečtí rysům vzdorovali, druhá polovina zápasu ale rozhodla

49., středa 14. 2. 2018
Frýdek-Místek - Benátky n.J. JFM - BEN

Do Frýdku-Místku odjeli hráči Benátek nad Jizerou ve velmi okleštěné sestavě, kdy měli k dispozici čtyři obránce a osm útočníků. Úvod zápasu nebyl zrovna nejhokejovější, diváci si tak na první branku museli počkat do druhého dějství. Benátečtí dokázali v neúplné sestavě rysům vzdorovat a zásluhou branky Ladislava Bittnera při vlastním oslabení vyrovnali průběh zápasu. Slezané ale v prostředním dějství ještě dvakrát překonali Matěje Žajdlíka v bráně a zajistili si potřebný náskok. Po šedesáti minutách se Benátečtí vraceli domů bez bodu s prohrou 1:4.

Frýdek-Místek: Strmeň – L. Kovář, Matyáš, Zahradníček (A), Bartko, Piegl, Foltýn, Hrachovský – J. Kalus, Mikulík (C), Bajtek – Štumpf, Pechanec, Klimša (A) – Poruba, Kuťák, Kofroň – Peterek, Przybyla, Franek.
Benátky n.J.: Žajdlík - Husa, T. Hanousek, Maier (A), Mirochnikov – Psota, Bittner (C), Šír – Bělohorský, R. Veselý, Burda – Nezbeda, Wiencek.
Branky a nahrávky: 23. Kofroň (L. Kovář, Kuťák), 32. Kofroň (Przybyla), 39. Štumpf (Pechanec, Klimša), 56. Štumpf (Matyáš, Pechanec) – 29. Bittner (Maier, Psota). Rozhodčí: Dědek, Obadal - Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:5, navíc Mikulík 10min OT (FRM). Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 998. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 4:1.

Komentář

První třetina nenabídla žádnou branku a i šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Benátky nad Jizerou přijely do Frýdku-Místku jen se čtyřmi obránci a osmi útočníky, nesložily tak ani kompletní tři útoky. V první dvacetiminutovce to ale znát nebylo, hosté v pohodě domácím bruslařsky stačili.

Největší šanci měl v první třetině pět minut před jejím koncem slovenský útočník rysů Daniel Štumpf, ale z blízka nedokázal brankáře Matěje Žalčíka překonat. Nic dalšího zásadního už se před ani jednou z branek neodehrálo. Přispělo k tomu i to, že rozhodčí ani jednou nevylučovali.

Druhá třetina už přinesla více akce. Hned v úvodu utkání dostali domácí možnost zahrát si první přesilovku. A potvrdili, že početní převahy umí. Prosadil se David Kofroň, který dorazil předchozí zablokovanou střelu Lukáše Kováře.

O pět minut později hráli přesilovku Frýdecko-místečtí znovu. A znovu to skončilo gólem. Jenže v opačné síti, než by se vzhledem k počtu hráčů na ledě očekávalo. Ztráty puku domácích ve středním pásmu dokonale využil Ladislav Bittner. Jana Strmeně v samostatném úniku oklamal ukázkovým blafákem a zvedl puk nad jeho pravý beton.

Nerozhodný stav ovšem moc dlouho nevydržel. V 32. minutě se prosadili domácí, konkrétně druhým gólem v utkání útočník David Kofroň. Za zády Žalčíka skončila jeho střela po ledě z pravé strany. Hned vzápětí mohli hosté znovu srovnat, ale ze stoprocentní šance trefili jen tyčku.

A tak se místo toho znovu radovali červenobílí. Daniel Štumpf využil zmatků před brankou hostů a bombou z prostoru mezi kruhy rozvlnil síť. Do šaten se odcházelo po druhé třetině za stavu 3:1 pro Frýdek-Místek.

Ve třetí třetině znovu šancí ubylo. Domácí měli více ze hry a pokoušeli se zvýšit svůj náskok. Mnohdy byli blízko, ale dlouho jim maličko chybělo. Třeba při Kuťákově sólu a objetí brány už stačilo jen zasunout puk do poloprázdné branky. Až pět minut před koncem vnesl klid na hokejky domácích svým druhým gólem v utkání dorážkou mezi betony Daniel Štumpf.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Samozřejmě jsme spokojení, že tři body jsou doma, s týmovým výkonem méně. Hlavně první třetina byla z naší strany sehraná ležérněji, kluci asi trochu podcenili jejich mančaft. Ale musím říct, že soupeř hrál celý zápas disciplinovaně i v tak malém počtu. Od druhé třetiny jsme jasně udávali tempo utkání a zaslouženě jsme to vyhráli.

Vladimír Čermák (HC Benátky nad Jizerou): Přijeli jsme do Frýdku s mladým mančaftem, ale hlavně v malém počtu. Abych zhodnotil naší hru, myslím si, že klukům můžu jenom poděkovat za to, co předvedli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.