16. 2. 2018 | Věra Novotná

Litoměřice si chtějí zlepšit venkovní bilanci, uspějí v Benátkách?

Předposlední domácí duel Benátek nad Jizerou nabídne souboj dvou celků, kteří se již o místo v play-off ucházet nemohou. O to více ale touží napravit si reputaci z nevydařené části sezony a důstojně ji zakončit. Oba nadcházející soupeři v minulém kole padli. Benátečtí nestačili na Frýdek-Místek, jemuž podlehli 1:4. Stadion na druhé straně neuspěl před domácím publikem v souboji s Přerovem a padl 4:6. Předtím ale Kališníci dokázali porazit Kladno, Benátečtí proto nesmí nic podcenit. Rozuzlení čtvrtého vzájemného duelu přinese sobota 17. února. Pokud nebudete přítomni přímo na stadionu, sledujte vše podstatné prostřednictvím textové reportáže. Startujeme v 17:00.

Největší deku Stadion shodil, bilance posledních dní ale zůstává záporná

Také hokejisté Litoměřic si, stejně jako Benátečtí, prošli krizí ve formě dlouhé řady proher. Stadion v ní zaznamenal hned devět zápasů, které přinesly do tabulky jeden jediný bod. Tuto černou sérii přetrhli Litoměřičtí právě soubojem s Benátkami a následně si připsali další dvě výhry. Podíváme-li se ale na posledních deset zápasů, spočítáme šest porážek a čtyři výhry…

Posledních pět zápasů týmu HC Stadion Litoměřice

HC Stadion Litoměřice vs. SK Horácká Slavia Třebíč 4:2

HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Stadion Litoměřice 3:1

HC Stadion Litoměřice vs. HC Energie Karlovy Vary 0:4

Rytíři Kladno vs. HC Stadion Litoměřice 1:4

HC Stadion Litoměřice vs. HC ZUBR Přerov 4:6

Stadion se musí obejít bez stálých opor

V dresu Litoměřic se prohání pouhá dvojice hráčů, která dosáhla věkové hranice 30 let. Ani jeden z těchto hráčů nyní ale svému týmu nemůže z důvodu zranění pomoci. Jde o obránce Aleše Pavlase a útočníka Jaroslava Kallu. První jmenovaný již začíná po svém zranění trénovat, do zápasu s Benátkami ale ještě s největší pravděpodobností nezasáhne. Na marodce je zapsán i obránce Jan Strejček.

Litoměřičtí trenéři nemohou počítat také se čtyřmi hráči, kteří momentálně bojují za českou reprezentaci do devatenácti let v Hradci Králové. Jde o brankáře Jakuba Škarka, obránce Michaela Gaspara a útočníky Ondřeje Machalu a Radima Tomana.

Statistické okénko

Litoměřice jsou týmem, který doposud odehrál nejvíce přesilových her, bohužel pro Stadion v úspěšnosti jejich využití je s 11,55 % nejhorším celkem ligy. Kališníci nejen, že při početní výhodě góly nedávají, oni je naopak dostávají. Soupeři se při početních nevýhodách trefili do litoměřické sítě hned osmkrát, což je druhé nejvyšší číslo v této statistice. Pokud jsou v početní nevýhodě právě hokejisté Stadionu, nepředvádí ani v této herní činnosti nadprůměrné výkony. Díky 83,14 % se drží přesně v polovině tabulky.

V rámci utkání 50. kola se rovněž střetnou celky, které se mohou pyšnit obrovskou obětavostí. Právě hokejisté Benátek a Litoměřic zablokovali do dnešního dne největší množství střel. Prvenství patří Stadionu s 534 zablokovanými střelami, Benátečtí jsou pozadu o deset úspěšných bloků (524). Můžeme tedy očekávat, že k brankářům mnoho puků nedoletí.

Tváří v tvář

Vzájemné zápasy

Jak vidí 4. vzájemný duel Tomáš Hanousek?

Jaké jsou vzpomínky na vzájemné zápasy? „Hrál jsem zatím jen jeden, a na ten vzpomínám docela dobře, dvakrát se mi podařilo se trefit. Pořád mě ale trošku trápí, že jsme zápas prohráli, protože jsme byli lepší.“

Co je soupeřovou největší zbraní? „Máme docela velkou marodku, takže by to pro ně mohla být menší výhoda. Na druhou stranu si po zápase ve Frýdku myslím, že Litoměřice můžeme porazit. I když nás bylo opravdu málo, podali jsme velmi dobrý výkon.“

Z čeho naopak může těžit benátecký celek? „Věřím, že máme co ukázat. Zápas co zápas se učíme a sbíráme zkušenosti, které dokážeme předvést v zápase. Jestli se nám podaří dodržovat instrukce od trenérů, tak si myslím, že máme velkou šanci bodovat."

Kolik budeme mít vyloučených hráčů? „To opravdu nedokážu říci. Budeme se samozřejmě snažit, aby jich bylo co nejméně."

Ve vzájemných duelech drží jednozápasové vedení hráči Stadionu. Při prvním duelu letošního ročníku WSM ligy se však radovali Benátečtí, kteří z Kalich arény odvezli tři body za vítězství 3:1. Následující dva duely skončily velmi těsným výsledkem, vždy s lepším koncem pro hráče Litoměřic. Svůj tým ve druhém vzájemném duelu sezony podržel především brankář Tomáš Král, který se velkou měrou podílel na vítězství 2:1. Třetí duel přinesl velmi napínavý průběh v závěru zápasu. Benátečtí tehdy dotahovali v posledním dějství dvoubrankové manko, avšak nakonec se museli spokojit s výsledkem 4:5.

Poslední vzájemný duel

HC Stadion Litoměřice vs. HC Benátky nad Jizerou 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Stříbrný (Kantner), 9. Pavlas (Pilař, Toman), 30. Veselý (Kusý, Stříbrný), 30. Bílek (Kadlec, Hanták), 48. Machala - 19. Mikyska (Veselý, Kuťák), 39. Hanousek (Mikyska, Král), 45. Hanousek (Psota, Hrníčko), 58. Hrníčko (Mikyska, Král).

Sestava Litoměřic: Wolf - Pavlas, Gaspar, Chalupa, Smetana, Málek, Jebavý - Toman, Václavek, Pilař - Bílek, Miškář, Kadlec - Stříbrný, Hanták, Kantner - Machala, Veselý, Kusý.

Sestava Benátek: Stezka (30. Žajdlík) - Havlín, Husa, Kunst, Niko, Maier, Mirochnikov, Hanousek - Jeník, Chrtek, Král - Psota, Bittner, Hrníčko - Šír, Mikyska, Bělohorský - Kuťák, Veselý.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.