17. 2. 2018 | Věra Novotná

Litoměřice odjíždí z Benátek s vítězstvím

50., sobota 17. 2. 2018
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM

Předposlední domácí zápas nedopadl pro benátecké hráče zrovna podle představ, ačkoliv předvedli v souboji s Litoměřicemi velmi vyrovnanou bitvu. V prostředním dějství ale Stadion ukázal svou sílu a dostal se po chybách domácího celku do vedení, které do konce zápasu nepustil. Vidět byl především Denis Kusý, který se podílel na třech brankách Litoměřic a zařídil tak vítězství nad Benátkami v poměru 1:4.

Benátky n.J.: Žajdlík – T. Hanousek, Husa, Mirochnikov, Maier, Turský, Tržický – Psota, Bittner, Šír – Jeník, R. Veselý, Wiencek – Burda, Nezbeda, Bělohorský.
Litoměřice: Michajlov – Jeřábek, Smetana, Jebavý, M. Jandus, D. Málek, L. Chalupa – Voženílek, Hanták, Kusý – Stříbrný, J. Šimeček, Komárek – R. Pavlík, Miškář, R. Pilař – Zajan, M. Havelka.
Branky a nahrávky: 30. Wiencek (Jeník) – 25. Kusý (Voženílek), 28. Kusý, 37. J. Šimeček (Jeřábek, Smetana), 48. J. Šimeček (Kusý). Rozhodčí: Doležal, Veinfurter – Kotlík, Polák. Vyloučení: 5:5, navíc Stříbrný 10min OT (LTM). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 182. Střely na branku: 31:38. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 1:2, 1:4.

Komentář

Prvních dvacet minut byla na benáteckém ledě k vidění velmi vyrovnaná podívaná, která přinesla úvodní tlak domácího celku. Uspět proti Michajlovi ale nedokázal ani uzdravený Jeník, a gólem neskončil ani obrovský závar před litoměřickým brankovištěm. Šanci uspět přinesla Benáteckým i následná přesilová hra, která rovněž zůstala nevyužita. Také na druhé straně dostal Stadion výhodu jednoho muže v poli, avšak Litoměřičtí potvrdili svou špatnou bilanci při početních výhodách a puk za Žajdlíka dostat nedokázali. Největší šance úvodní dvacetiminutovky přišly krátce po její polovině. Nejprve ujížděl sám na brankáře hostující Zajan, avšak přestřelil. O chvíli poté na druhé straně tajili diváci dech po souhře Veselý-Wiencek, kdy za Michajlovem zazvonila tyčka. V posledních pěti minutách měly Litoměřice znovu šanci dvou po sobě jdoucích přesilovek, ale i tentokrát zůstaly domácí fauly bez gólové pomsty.

Také druhá třetina znamenala hned několik šancí v samotném začátku, co však bylo pro diváky větším potěšením, dočkali se úvodní branky. Červené světlo se za domácím brankářem rozsvítilo pět minut po startu prostředního dějství. Tehdy totiž vypálil Denis Kusý, po jehož střele nad lapačku si puk našel cestu do branky. O tři minuty později však mohlo být srovnáno, Bělohorský ale svým pokusem jen těsně minul litoměřickou branku. Znovu tak udeřili Kališníci a byl u toho opět Denis Kusý, jenž měl tentokrát i pořádnou dávku štěstí. Za Žajdlíkem totiž cinkla tyč, s jejíž pomocí se dostal za brankovou čáru. Dvoubrankové vedení však Stadionu dlouho nevydrželo. Po střele Jana Jeníka totiž s přesnou tečí před brankou přispěchal Petr Wiencek. Domácí cítili šanci a hnali se za vyrovnáním, litoměřické obranné šiky ale s vypětím všech sil uhlídaly Psotu, který tak nemohl zakončit. Úspěšní nebyli domácí ani v přesilové hře a tak se krátce před koncem třetiny dostali ke slovu znovu Kališníci. Tentokrát si nepřesně odehraný puk sebral Jaroslav Šimeček a vrátil svému týmu dvoubrankové vedení.

Denis Kusý, autor dvou branek byl při chutí a mohl se dočkat hattricku. Ve 44. minutě ale Žajdlíkova lapačka vychýlila puk z dráhy letu a kotouč tak trefil spojnici tyče a břevna. Na druhé straně musel Michajlov znovu čelit pokusu Wienceka, jenž se tak druhé trefy nedočkal. O pár minut později zdvihl muž v pruhovaném pravici, aby udělil trest obránci Hanouskovi. Kusý však signalizaci trestu zrušil, neboť přesně nahrál Jaroslavu Šimečkovi, který si rozhýbal Žajdlíka a zvýšil na 4:1. Litoměřice se mohly záhy dostat ještě do většího gólového trháku, avšak Pavlík minul odkrytou část domácí branky! Benátečtí zbraně nesložili, skórovat jim ale dnes nebylo souzeno. Ani jeden z tria Hanousek, Šír, Turský nedokázali své pokusy proměnit a Michajlov si tak připisoval jeden úspěšný zákrok za druhým. Závěr zápasu patřil symbolicky dvoubrankovým střelcům, kteří se po svých závěrečných střelách třetího vstřeleného gólu nedočkali. Kusého se Šimečkem to však mrzet nemuselo, Kališníci odvezli z Benátek tři body za výhru 4:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Dnes nemůžeme být s výkonem spokojení, chtěli jsme vyhrát. Mám pocit, že jsme dnes hráli takový bezstarostný hokej. Šance tam byly, ale neproměnili jsme je. Soupeř byl v koncovce důraznější. Chyběla nám větší zodpovědnost a touha zápas vyhrát. Jakmile se soupeř dostal do vedení 3:1, bylo to pro nás těžké. Nepodali jsme dnes ale výkon, jaký jsme chtěli.“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Po první třetině jsme nebyli s naším výkonem spokojení. V kabině jsme si k tomu něco řekli. Od druhé třetiny jsme hráli podstatně lépe. Po vstřelené brance na 3:1 jsme měli zápas pod kontrolou a zaslouženě ho vyhráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.