11. 9. 2006 | Pavel Petr

Benátky se těší na dorosteneckou ligu

Přestože do zahájení mistrovské hokejové sezony ještě nějaký ten čas chybí, také v benáteckém klubu je poměrně rušno. Vedle přípravy druholigového týmu se chystají pochopitelně i mládežnické celky. Novinkou v tomto směru je skutečnost, že HC Benátky se představí v I. lize dorostu. Nejen o tom jsme si povídali s prezidentem klubu PhDr. Bohumilem Bartoněm.
Benátecký dorost v baráži neuspěl. Rokycany ale měly problémy účast zajistit a tak se Benátkám naskytla možnost získat druhou nejvyšší soutěž. Co od tohoto kroku očekáváte? „Předem musím říci, že z pohledu sportovní stránky je to pro klub velmi významný krok. Samozřejmě jsme si vědomi toho, že se nejedná o jednoduchou záležitost. Rozhodly jsme se ale pro tento krok a chtěli bychom soutěž pro Benátky udržet.“ Výbor, který pracoval, dostal na valné hromadě důvěru na další dva roky. Na co se vedle sportovních cílů chcete zaměřit? „Chceme například prohloubit spolupráci s Klubem sortovního bruslení v Benátkách. Díky úspěšné práci trenéra Paříka a díky úspěšným výsledkům Kateřiny Novotné na olympiádě jsme našli společnou řeč. Daří se nám také vylepšovat prostředí zimního stadionu. Všichni moc dobře víme, jak je jeho objekt studený. Proto jedním z úkolů je jeho zateplení.“ Pojďme zpátky k hokeji jako takovému. Vedení klubu podepsalo na další období smlouvu s trenérem Ladislavem Koldou. Můžete být konkrétní? „S Ladislavem Koldou jsme podepsali smlouvu na další sezonu. Navíc pro další rok existuje možnost opce. To považujeme za velice progresivní krok. Trenérská dvojice Kolda – Vladyka v uplynulém období prokázala svou kvalitu, což potvrdil výsledek v uplynulém roce. Semifinále play-off je toho jasným dokladem. Ve finále mužstvo ztroskotalo na Havlíčkově Brodě, který postoupil do I. ligy. Proto hodnocení uplynulé sezony z pohledu A mužstva je velice pozitivní.“ Nezbytná pro činnost benáteckého klubu je také otázka spolupráce s Mladou Boleslaví a pochopitelně také dalšími mužstvy. Kterými konkrétně? „Vedle Mladé Boleslavi, kde velice rádi budeme ve spolupráci pokračovat, jsme navázali bližší kontakty například s Rabatem Kladno. Vedení klubu jednalo s pány Jágrem a Černým. Domluvili jsme se na možnostech pomoci hokeji v Benátkách. To jednání bylo vstřícné opravdu se snahou jak seniorskému tak mládežnickému hokeji pomoci. Jednáme i s dalšími partnery. Například se Spartou, kde došlo k dohodě na působení našeho odchovance Jiřího Draka právě v Benátkách. Také Sparta nám v rámci mládežnického hokeje vyjde vstříc. V případě mládeže jsou samozřejmě další kluby, se kterými chceme spolupracovat.“ Nesmíme opomenout ani otázku společenskou. Benátecký hokej oslaví totiž dvacet let působení ve druhé lize. Co se chystá? „Například společenský večer a v jeho rámci setkání bývalých hráčů a funkcionářů. Určitě stojí za to zmínit, že tady hrály takové osobnosti jako František Výborný, Jan Hejda, Jan Zajíček. Ve výčtu těch lidí je to docela zajímavé. Oslavy proběhnou zřejmě v listopadu. Navíc by světlo světa měla spatřit ročenka, kde budou jednotlivé roky zachyceny.“

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.