12. 6. 2018 | Věra Novotná

Stabilní pilíře benátecké obrany

Také v dalším díle Kroniky benátecké sezony zůstaneme v obranných řadách celku Benátek nad Jizerou. V pětici hráčů, kteří v dresu středočeského celku odehráli nejvyšší počet zápasů v minulém ročníku, nalezneme také Jana Bednáře a Semyona Mirochnikova. Oba zvládli třicítku zápasů a oba si ve svém mladém věku stihli mezi muži připsat nějaký ten kanadský bod. Jaké jsou tedy jejich loňské statistiky?

Devatenáctiletý Jan Bednář odehrál v loňském ročníku nejvyšší počet zápasů v seniorské soutěži. V benáteckých barvách mohli diváci mladého beka vídat i v sezoně 2016/2017, tehdy však naskočil jen do jedenácti duelů. V sezoně minulé jich stihl hned 31. Na svůj vstřelený gól Bednář zatím v seniorské soutěži čeká, ze čtyř kanadských bodů v podobě gólových nahrávek ale radost mít mohl.

Hráč s číslem čtyři byl – trošku symbolicky – čtvrtým nejvytěžovanějším obráncem minulé sezony. Celkem strávil na ledové ploše 564:52 minut. Největší porci času nasbíral při vyrovnaném počtu sil, hojně byl však nasazován také na oslabení (104:51). Bednář se při své obranné práci přirozeně nezalekl ani tvrdých ran soupeřů. Díky pětadvaceti zablokovaným pokusům zakončil v této disciplíně sezonu na páté příčce týmových tabulek.

Čtyři otázky pro Honzu Bednáře

Jak hodnotíš svou druhou sezonu v benáteckém dresu?
Druhá sezona byla z mého pohledu lepší, než byla ta první, vzhledem k tomu, že jsem v první sezoně začal hrát později. Bohužel jsem ale i v letošní sezoně často chyběl.

Prozraď trošku více o benáteckých výjezdech. Čím se v autobuse většinou zabavíte?
Zábava v autobuse je celkem individuální. Když je puštěný film, tak se většina týmu dívá, ale jinak to cestovaní každý stráví trochu jinak.

Práskni kluky – kdo je v kabině největší showman?
Tak největší showman byl asi Zdeněk Král. Na žádnou historku si teď hned nevzpomenu, ale bylo jich dost.

Podnikl jsi s někým z kluků třeba něco v přestávce mezi sezonami?
Bohužel jsem neměl čas něco podniknout, protože jsem se musel připravovat na maturitu. Teď ale budu mít určitě více času na setkání s kamarády.

_______________________________

Poprvé mezi muži se v minulé sezoně představil osmnáctiletý ruský bek Semyon Mirochnikov, jenž ve své první sezoně zaznamenal třicítku odehraných duelů. Také Mirochnikov na svou první trefu mezi muži čeká a stejně jako Bednář se tak musel spokojit se svými dvěma gólovými přihrávkami ve statistikách. Kanadské body však nejsou hlavní prací mužů v zadních řadách středočeského celku. Pro mladé hráče je WSM liga velkou šancí herně vyrůst a načerpat obrovské množství zkušeností.

Na ledě strávil ruský obránce 426:36 minut, z čehož největší porci nasbíral při hře pět na pět. Přes pětasedmdesát minut přidal v oslabení a necelých osm minut při početní výhodě. Celkem stihl Semyon 665 střídání, přičemž průměrná délka jednoho z nich byla 42 sekund.

Čtyři otázky pro Semyona Mirochnikova

Loňská sezona byla tvou první sezonou ve WSM lize. Jak sis ji užil?
Za Benátky jsem začal hrát na začátku listopadu, takže sezona ve WSM lize pro mě byla kratší asi o 15 zápasů, ale i tak jsem posbíral strašně moc zkušeností a jsem vděčný trenérům, že jsem dostal takovou příležitost. Sezonu jsem si užil, bylo výborný hrát před velkým počtem diváků, akorát naše pozice v tabulce nebyla zdaleka ideální.

Jak vypadala tvoje pauza mezi sezonami?
Nedělal jsem nic extrémně zajímavého. Po konci play-off juniorky jsme měli asi měsíc volna, které jsem strávil doma v Praze s rodinou a kamarády. Také jsem chodil trénovat, abych se udržel ve formě.

Na kterého ze soupeřů nejvíce vzpomínáš?
Nejvíc vzpomínám určitě na utkání proti Jaromíru Jágrovi v Home Credit Aréně. Byl to zážitek na celý život. Také budu vzpomínat na zápasy proti Budějovicím, které měly v sestavě Václava Nedorosta a Petra Vampolu. Zahrát si proti takovým legendám byla pro mě velká čest.

Práskni kluky – Kdo z nich nejvíce řeší svou formu?
Tak to přesně neřeknu, ale z týmu si dává tréninky navíc Matěj Psota, ten je, myslím si, největší dříč, kterého znám.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!