23. 7. 2018 | Ondřej Nejedlo

Benátečtí se sešli po dovolených, kádr rozšířily také zahraniční akvizice

Po zasloužené dovolené začali benátečtí hokejisté na libereckém ledě polykat tréninkové dávky. Do přípravy se zapojilo celkem osmadvacet hráčů, z nichž někteří budou v následujících dnech či týdnech bojovat o prvoligovou smlouvu. Zajímavým jménem na benátecké soupisce je třiadvacetiletý Kanaďan Chance Braid (na snímku), jenž by měl oblékat benátecký dres po celou následující sezónu.
Soupiska benáteckého týmu momentálně čítá osmadvacet hráčů (dva brankáře, jedenáct obránců a patnáct útočníků). Rovná desítka hráčů ještě nikdy nepřetáhla přes hlavu benátecký dres. Mezi nimi je také sedmnáctiletý John Ludvig, jehož otcem je development coach Bílých Tygrů Liberec a někdejší hráč kanadsko-americké NHL Jan Ludvig. Mladý obránce se s benáteckým týmem pouze připravuje na následující sezónu v zámoří, kam by měl zamířit zhruba za měsíc.

Matěje Krejsu, Davida Aubrechta, Jakuba Mečíře, Marka Zachara (ten už v Benátkách kdysi působil), Adama Klapku či Matyáše Kačírka jsme představovali již po začátku suché přípravy. Další hráči se pak k benáteckému týmu připojili v nedávné době.

Mezi nimi je kupříkladu bývalý královéhradecký či kolínský mládežník - devatenáctiletý obránce Mario Kellner. Ten v minulé sezóně působil v zámoří, kde oblékal dresy týmu Springfield Jr. Pics či New Jersey Rockets v soutěži zvané U.S. Premier Hockey League. Celkem v 54 zápasech si připsal 14 kanadských bodů (3+11).

Dalším hráčem, který v Benátkách bojuje o smlouvu, je třiadvacetiletý Norair Hovsepyan. Rodák z arménského Jerevanu má již vcelku bohaté zkušenosti s českým hokejem. Hrál totiž v kladenských mládežnických týmech či druhou ligu za pražskou Kobru nebo Hodonín. V uplynulé sezóně působil v týmu Ararat Jerevan, který hraje druhou nejvyšší běloruskou ligu a kde ve 20 zápasech dosáhl 23 kanadských bodů (9+14).

Tréninkový dres s benáteckým znakem na hrudi obléká také devatenáctiletý Dominik Řepík, jenž je mladším bratrem českého reprezentanta a bývalého hráče libereckých Bílých Tygrů Michala Řepíka. O deset let mladší, avšak také o deset centimetrů vyšší Řepík naposledy nastupoval za královéhradeckou juniorku. Ve 26 zápasech docílil stejného počtu kanadských bodů (11+15).

Zajímavou postavou je třiadvacetiletý Kanaďan Chance Braid, jenž by se měl v benáteckém dresu objevovat po celou následující sezónu. Ostrý hoch, rodák z kanadského Wainwrightu ze státu Alberta, hrál čtyři roky prestižní Western Hockey League (WHL), několik startů si připsal také v East Coast Hockey League v barvách Prince George Cougars či Kelowny Rockets. V sezóně 2017/2018 hájil barvy týmu Acadia University, za nějž odehrál 40 zápasů se ziskem 17 kanadských bodů (8+9).

SOUČASNÁ SOUPISKA BENÁTECKÉHO TÝMU:

Brankáři: Lukáš Hosnedl, Matěj Žajdlík.

Obránci: Petr Kolmann, Jakub Husa, Vratislav Kunst, Jan Bednář, Ján Niko, Semyon Mirochnikov, Matěj Krejsa, David Aubrecht, Jakub Mečíř, Mario Kellner, John Ludvig.

Útočníci: Marek Zachar, Daniel Špaček, Ladislav Bittner, Matěj Psota, Jan Šír, Petr Wiencek, Jiří Průžek, Václav Burda, Tomáš Nezbeda, Josef Mikyska, Adam Klapka, Matyáš Kačírek, Norair Hovsepyan, Dominik Řepík, Chance Braid.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.