14. 8. 2018 | Věra Novotná

Rozhodly nevyužité přesilovky, shodli se Husa s Wiencekem

Ani druhé přípravné utkání neskončilo pro tým Benátek nad Jizerou vítězně. Proti týmu z Kazachstánu - KH Irtyš Pavlodar - se benátečtí střelci nedokázali prosadit. Benátečtí navíc nedokázali využít jediné z patnácti vyloučení soupeře, který se naopak trefil do benátecké sítě hned čtyřikrát. Jak druhý přípravný duel hodnotili Jakub Husa a Petr Wiencek?

Věděli jste, o jaký tým jde, když se řekne Pavlodar?
Jakub Husa: Vůbec jsem nevěděl, co mám čekat. Viděl jsem na internetu pár jejich výsledků. Soupeře jsem ale neznal.
Petr Wiencek: Čekal jsem ruský tým. Vůbec jsem nevěděl, odkud jsou, až pak mi kluci řekli, že z Kazachstánu.

Co dnes rozhodlo o neúspěchu?
Jakub Husa: Naše nevyužité přesilovky 5na3. Kdybychom dali v první třetině branku, mohl být zápas naprosto o něčem jiném.
Petr Wiencek: Rozhodly naše neproměněné přesilovky a také moje dvě šance, které jsem tam měl.

Kubo, na střídačce byli hodně slyšet Petr Kolmann a Daniel Špaček. Jsou to právě Ti hráči, kteří tu v minulé sezoně chyběli?
Určitě ano. Jsou to staří, zkušení hráči, kteří jsou tu od toho, aby nám mladým říkali, co a jak. Mají dlouhé a bohaté kariéry a pomáhají nám. Respektujeme je a bereme si od nich vše, co můžeme.

Co říci k výkonu soupeřova brankáře?
Jakub Husa: Dneska zachytal hodně dobře. Vůbec jsme nevěděli, jak mu dát gól. I kdybychom tu dneska byli do půlnoci, tak mu asi branku nedáme. Dnes nám to zkrátka nevyšlo.
Petr Wiencek: „Jejich gólman mě překvapil, vůbec jsem to nečekal. Pár šancí, které jsme měli, vychytal opravdu pěkně.“

Jak moc dnes bylo cítit, že proti vám stojí velmi dobře silově vybavení hráči?
Jakub Husa: Bylo to cítit, hráli hodně do těla a i díky svému stylu hry byli často vylučovaní. Nechci říct, že hráli zákeřně, ale hráli tvrdě a agresivně.
Petr Wiencek: Šli nám do těla, jakmile jsme povolili, sebrali nám puk a jeli na branku. Nahazovali puky, tlačili se do brány. V před brankovém prostoru byla situace trošku tvrdší, než obvykle. Mám navíc jeden steh v puse, takže ano, bylo to silovější než obvykle.

Petře, v závěru jste obdrželi další dvě branky, jak hodnotit tuto část zápasu?
Snažili jsme se dát gól ještě v samotném závěru. Gólman byl ale opravdu dobrý. Potom už jsme byli frustrovaní, také jsme faulovali. Už to nebylo ono, hráli jsme v oslabení, čtyři na čtyři, nebylo to ono.

V příštím zápase vás čeká Slavia Praha, jaký zápas očekáváte?
Jakub Husa: Bude to znovu nepříjemný soupeř. Očekávám znovu hodně silový zápas, na který se všichni těšíme. Každý zápas v přípravě je dobrý, musíme být dobře připraveni na sezonu.
Petr Wiencek: Slavie? Slavii už přejedeme, to nebude nic těžkého (smích). Výsledek tipuji tak 3:1 pro nás.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!