27. 8. 2018 | Tomáš Nejedlo

Odveta se Slavií je naplánována na úterní podvečer

V pořadí čtvrté přípravné utkání benáteckých hokejistů před novou sezónou druhé nejvyšší soutěže Chance ligy je naplánováno na úterý 28. srpna. K řece Jizeře z hlavního města dorazí celek HC Slavia Praha a bude se tak jednat o odvetu za minulý duel, který v Edenu vyhráli Pražané těsně 2:1. Benátky v přípravě ještě nezvítězily a chtěly by si dodat potřebné sebevědomí taky nějakým tím vítězstvím. Duel na benáteckém zimním stadionu má naplánováno úvodní buly na 18 hodin a jeho průběh přiblíží i tradiční on-line přenos!

Vzájemné utkání v Edenu

Oba celky se v letošním přípravném období už jednou utkaly. Na ledě pražské Slavie šli po bezbrankové první třetině do vedení domácí, a to zásluhou Panny. O čtyři minuty později ale vyrovnal Burda a tento stav vydržel až o 47. minuty, kdy vítěznou trefu zaznamenal Furch. Těsný náskok Slavie v poměru 2:1 vydržel i přes závěrečný závar v brankovišti Pražanů při power play hostí.

Statistiky utkání:

Branky a nahrávky: 22. Panna (Štibingr, Furch), 47. Furch (Valík) – 26. Burda (Braid). Rozhodčí: Battěk, Čáp - Horažďovský, Ovsík. Vyloučení: 6:4. Bez využití: Střely na branku: 22:27. Diváci: 250. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Slavia:Sochůrek (30. Šorf) – Drtina, Saňa, Hejda, Štibingr, Šmíd, Drahorád, Valík, Antoš – Všetečka, Šagát, Kubica, Panna, Furch, Procházka, Heldák, Kohút, Tejral, Hozák, Jaša, Matějka, Šteiner.

Benátky: Hosnedl (Žajdlík) – Hanousek, Kolmann, Bednář, Havlín, Maier, Kunst – Jeník, Mikyska, Špaček, Šír, Chrtek, Zachar, Hovsepyan, Nezbeda, Řepík, Průžek, Burda, Braid.

Oba týmy v přípravě

Slávisté od 16. srpna, kdy se úterní soupeři střetli ve vzájemném utkání, sehráli ještě tři duely. Zvítězili těsně 2:1 v Litoměřicích a poté před zraky více jak tří tisícovek diváků v Edenu těsně padli v derby s extraligovou Spartou 2:3. Naposledy pak sešívaní zvítězili na v pražském Braníku - na Kobře 6:2, když o své výhře rozhodli čtyřmi brankami ve třetí části hry.

Pro Slavii to tak byla už šestá přípravná výhra, kdežto Benátky ve třech odehraných duelech neuspěli. Generálku na start mistrovských bojů v nově pojmenované Chance lize sehrají svěřenci trenérského triumvirátu Kudrna, Nečas a Jiruš už tento čtvrtek 30. srpna, opět v domácím prostředí změří síly s účastníkem druhé nejvyšší francouzské soutěže Briançonem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!