21. 9. 2018 | Věra Novotná

Benátečtí znovu doma! Tentokrát proti Ústí nad Labem

Sobota 22. září se přiblížila a je jasné, co to znamená. Je to další kolo Chance ligy, v němž se Benátečtí opět představí před domácím publikem. Po Rytířích Kladno přijede k Jizeře tým HC Slovan Ústí nad Labem, jemuž se začátek sezony příliš nepovedl.

Duel 6. kola Chance ligy můžete sledovat třemi způsoby. K úvodnímu buly se do středového kruhu postaví hráči v 17:00. Pokud nebudete přímo v ochozech benáteckého zimního stadionu, bude vám k dispozici tradiční textovou reportáž nebo živý přenos na HokejkaTV.

Oba týmy v dosavadním průběhu ligy

Ústečtí započali začátek sezony šňůrou tří proher. Na úvod těsně podlehli Třebíči 3:4 a další dvě prohry si následně připsali ve dvou venkovních kláních. Na ledě Litoměřic nakonec padli rozdílem pěti branek (1:6) a nedařilo se jim ani na ledě nováčka soutěže z Poruby, odkud odjeli s porážkou 3:7. Stejným výsledkem, avšak v opačném gardu, si před domácími fanoušky poradili se Vsetínem a připsali si tak první výhru sezony.

Minulé kolo zavedlo do Ústí nad Labem soupeře z Frýdku-Místku. Slovan však nedokázal navázat na výkon proti Vsetínu a padl fotbalovým výsledkem 1:2. Na úvodní branku si příznivci Ústí nad Labem museli počkat až do druhé třetiny, byli to však Frýdeckomístečtí, kdo se radovali jako první. Hráči s rysem na prsou přidali gól i ve třetí třetině a domácím se poté podařilo již jen snížit.

Benátečtí se před blížícím se utkáním nacházejí na 12. místě tabulky ligy, o jedno místo za nimi je právě jejich příští soupeř z Ústí nad Labem.

Také hráči Benátek nad Jizerou nedokázali v úvodním kole Chance ligy uspět na ledě favorizovaných Českých Budějovic a po porážce 1:5 odjeli s prázdnou. Náladu si zlepšili Středočeši hned záhy v domácí duelu proti Prostějovu, nad nímž zvítězili 6:4. Vítězný konec měl i zápas třetího kola na ledě Kadaně, kde parta trenéra Kudrny rozhodla o svém vítězství 6:7 po prodloužení. Následné dva duely ale přinesly znovu bodový půst. Doma byli nad síly benáteckých hráčů Rytíři Kladno (3:6) a úspěšné nebylo ani tažení do Havířova (1:3).

Sestavy z posledního kola:

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Hosnedl) – Kolmann (C), Kunst, Husa, T. Hanousek, Jan Bednář, Niko, Maier – Duda, J. Mikyska, M. Zachar – D. Špaček (A), Chrtek, Šír – Bittner (A), Najman, Psota – Klapka, Braid, Průžek.

HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý – Hes, M. Vágner (C), Weinhold, M. Zdvořáček, Látal, Jeřábek, Mert – Pšenička, Roubík, Melka (A) – L. Volf, Vrdlovec (A), D. Merta – J. Havel, Krliš, Chrpa – Planý, Jícha.

Nejlepší hráči obou týmů

Co se kanadského bodování v táboře Benáteckých týká, rozdělují si vedoucí pozici Daniel Špaček spolu s Radkem Dudou. Oba mají na svém kontě pět kanadských bodů a udržují si tak průměr jednoho bodu na zápas. Nejčastěji asistujícím hráčem je Ján Niko se čtyřmi přesnými přihrávkami. Stejný hráč poté zablokoval doposud nejvyšší počet střel mířících na benáteckou branku z hokejek soupeřů.

Také v táboře Ústí nad Labem má vedoucí hráč kanadského bodování v kolonce číslo pět. Daniel Vrdlovec prozatím vede tabulku týmové produktivity s jednou brankou a čtyřmi asistencemi. Právě Vrdlovce by si soupeři měli hlídat v přesilových hrách, protože právě v nich nasbíral Vrdlovec čtyři své body. Nejlepšími střelci jsou poté Jaroslav Roubík a David Merta, oba se dvěma vstřelenými brankami. Střelci by se měli vyhnout střelám, které budou mířit přes Martina Vágnera, neboť právě on je hráčem, který v dresu Slovanu zablokoval doposud 16 střel.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!