26. 9. 2018 | Tomáš Nejedlo

Série proher zastavena, Stadion odjel s prázdnou

8., středa 26. 9. 2018
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Čtyři zápasy čekali benátečtí hokejisté na bodový zisk, až v duelu 8. kola Chance ligy konečně dokázali zvítězit. Pomohl jim k tomu soustředěný výkon podpořený výborným Markem Schwarzem v brance. Litoměřice dokázaly dvakrát reagovat na trefy Jeníka a Zachara, avšak na góly Mikysky a Bittnera už odpověď nenašly, a tak Benátečtí slavili zasloužené vítězství 4:2. Středočeské družina by ráda na výhru navázala i v dalším kole, když se v sobotu vydá do Frýdku-Místku.
Benátky n.J.: Schwarz (Žajdlík) – Kunst, Kolmann, T. Hanousek, Jan Bednář, Niko, Maier – Jeník, Duda, Teplý – Psota, J. Mikyska, Bittner – M. Zachar, Najman, D. Špaček – Průžek, Šír, Braid.
Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas, Gaspar, Smetana, Buchtela, Jebavý, Kvasnička – Pour, J. Kloz, Korkiakoski – Rousek, Válek, Voženílek – Machala, Flynn, Šik – Jirásek, M. Havelka, J. Dvořák.
Branky a nahrávky: 5. Jeník (Kolmann, Teplý), 12. M. Zachar (D. Špaček), 46. J. Mikyska (Maier, Psota), 53. Bittner (J. Mikyska, Niko) – 5. Rousek (Válek, Voženílek), 34. Voženílek (Machala, Pavlas). Rozhodčí: Vokřál, Wagner – Bosák, Kotlík. Vyloučení: 9:8 + navíc Braid (BEN) - Pavlas (LTM), oba 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 170. Střely na branku: 21:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Komentář

Na první gól se ve středečním podvečeru na benáteckém zimním stadionu čekalo necelých pět minut. Benátečtí udeřili ve zkrácené početní převaze, když Kolmannovu střelu od modré čáry Král nezkrotil a důrazný Jan Jeník dokázal procpat puk do branky - 1:0. Jenže z vedení se domácí radovali pouhých sedmnáct vteřin. Nepřehledné situace před Schwarzem využil Lukáš Rousek a v pádu dostal puk za záda benáteckého gólmana - 1:1. Než se řada aktérů stihla rozkoukat, bylo vyrovnáno a začínalo se tedy v podstatě od začátku.

Stadion dvakrát zahrozil v přesilovce při vyloučení Průžka. Nejprve kanonýr Kloz trefil břevno a Rousek v pádu před prázdnou brankou jen těsně minul. A tak, jak to tak bývá, udeřilo na druhé straně. Přesně s návratem potrestaného Průžka se do protiútoku přihnal Marek Zachar, vylákal Krále a zkušeně zakončil - 2:1.

Druhá třetina patřila Litoměřicím, které byly mnohem nebezpečnější. Jen výborné zákroky Marka Schwarze držely benátecké naděje nad vodou. Při šanci Rouska sice domácím pomohlo štěstí, pak ale zkušený gólman dvakrát podržel svůj tým. Inkasoval až v oslabení, kdy tlak hostů přetavil ve vyrovnávací trefu Daniel Voženílek - 2:2. Krátce po startu třetí části hry přišel dost možná rozhodující okamžik utkání. Tutovku při chuti hrajícího Lukáše Rouska vyrazil přesunující se Schwarz a místo vedení hostů přišel trest.

Na levém křídle si za obranu Stadionu nabruslil Josef Mikyska, dlouhou kličkou si položil Krále a bekhendem zakončil bezpečně - 3:2. Hosté začali více riskovat, z čehož pramenily také fauly a po tom Marcelovu na Dudu padl další gól Benátek. Mikyska přesnou přihrávkou vybídl k sólu na modré čáře číhajícího Ladislava Bittnera, na jehož bekhendovou kličku byl i tentokrát Král krátký - 4:2. V ten moment bylo zřejmé, že domácí kráčí za třemi body, což se také potvrdilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Benátky nad Jizerou): Po čtyřech porážkách jsme chtěli v domácím prostředí vyhrát, protože cítíme, že potřebujeme body. Minulé utkání jsme odehráli dobře, bohužel ale bez bodového efektu. Dnes to byl těžký zápas. Litoměřice hrály poměrně uvolněně. Kluci dřeli, chtěli utkání vyhrát. Za přispění gólmana Schwarze, který podal vynikající výkon, se nám to podařilo. Věříme, že nám toto vítězství pomůže do dalších zápasů.

David Bruk (Litoměřice): Dnešní utkání jsme ztratili, přestože jsme si vypracovali hodně vyložených šancí. Ty jsme ale neproměnili, naopak soupeř byl úspěšný.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!