12. 10. 2018 | Věra Novotná

Sobota přinese domácí duel, do Benátek zavítá Jihlava

V sobotu 14. října vypukne již 13. kolo Chance ligy. Parta trenéra Kudrny půjde do akce po týdenním odpočinku, který měla po závěrečném hvizdu uplynulého kola, v němž Benátečtí zavítali do Vsetína, odkud odjeli s porážkou 1:5. Dukla Jihlava, nacházející se 4 body před Benáteckými, se naposledy rovněž utkala se Vsetínem a ani ona nedokázala tento tým obrat o body. Před domácím publikem těsně podlehla 1:2.

Oba celky si mohou v tabulce polepšit – Benátečtí v případě výhry a zaváhání Třebíče poskočí na 11. příčku, Jihlava by v případě zisku tří bodů mohla upevnit postavení v TOP10. Úvodní buly naplánováno na 17:00 hodin a jeho průběh kromě tradičního textového on-line přenosu přinese i živý přenos na HokejkaTV.

Představujeme soupeře – HC Dukla Jihlava

Hokejisté Jihlavy se po extraligové sezoně vrátili zpět do 1. ligy. Po neúspěšné baráži následovala obměna kádru, kdy se jihlavští fanoušci museli vyrovnat s odchodem všech maskovaných mužů a dalších jmen, jako jsou Richard Divíšek, Radek Hubáček nebo Filip Seman.

Hledět do minulosti však Jihlavští nechtějí. Pro novou sezonu si vytyčili staronový cíl – postup do extraligy. Pomoci jim k tomu mají Matěj Pekr, Jan Pohl nebo Miha Štebich. Právě oni byli totiž novými posilami týmu. Do Jihlavy zamířil rovněž ex-benátecký útočník Dominik Hrníčko.

Nejlepší hráči obou celků

Zástupce Dukly Jihlava najdeme v kanadském bodování Chance ligy v první desítce, v níž se na šesté pozici usadil Matěj Pekr, jehož momentálně zdobí 14 bodů (9+5). Díky devíti přesným trefám se dělí s Lukášem Žálčíkem (LHK Jestřábi Prostějov) o pozici nejlepšího střelce ligy. V dresu Jihlavy dávají ale góly i jiní. Sedmibrankový Vlastimil Dostálek se rovněž vejde mezi desítku elitních střelců ligy a těsně za touto desítkou se drží i Lukáš Anděl se šesti přesnými trefami. Také mezi obránci najdeme v ligových tabulkách zástupce jihlavského dresu velmi vysoko. Na pátém místě kanadského bodování se usadil Jakub Suchánek, jehož zdobí dvě branky a šest asistencí.

Kanadské bodování benáteckého celku vede s osmi body Josef Mikyska (5+3), jenž je tak nejlepším střelcem středočeského celku. O první příčku se s ním dělí Ladislav Bittner (3+5). Bittnerovi stačilo k osmi bodům jen sedm utkání a drží si tak průměr jednoho bodu na zápas. Na záda Mikyskovi – coby nejlepšímu střelci – dýchá jeho kolega Daniel Špaček, jenž je jen o jednu trefu pozadu. Klid nemá ani nejlepší nahrávač Benátek nad Jizerou, Ján Niko, který vede tuto statistiku se sedmi přesnými nahrávkami. O jednu asistenci zpět je poté Matěj Psota.

Týmové statistiky

Benátečtí hráči se mohou spolehnout na hru v početních výhodách. Hráči s benáteckým znakem na prsou odehráli 50 přesilových her, v nichž vstřelili 11 branek – tato bilance jim stačí na pozici v TOP5 týmových statistik.

Proti nadcházejícímu soupeři však Benátečtí nebudou mít lehkou práci, co se týče právě početních výhod. Jihlava si svá oslabení umí skvěle ubránit. S 85,71% patří hráčům Dukly 5. místo týmových statistik, Benátečtí naopak zůstávají na samém konci tabulky, s úspěšností ubráněných oslabení nad 70%.

Co se týká příležitostí soupeře k přesilovým hrám, které přichází po vyloučení, vypadá to, že Dukla Jihlava převzala benátecké otěže z minulé sezony. Prozatím se právě Jihlava drží na nepopulárním prvním místě s 220 trestnými minutami, které stihla nasbírat za předchozích dvanáct duelů. Benáteckým patří v této statistice 7. místo se 168 TM.

Minulé zápasy

HC Dukla Jihlava vs. VHK ROBE Vsetín 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Osmík (J. Pohl) – 23. Březina (Slováček, Rudl), 23. Teper (Vítek, Hořanský).

Sestava Jihlavy: Gába (Šelepněv) – Mikuš, Hryciow, Slováček (A), Rudl, Teper, Jenáček, Ondračka – Theoret, Rác, Kuronen – Jonák (C), Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Březina – Hořanský, Jindra, Vítek.

VHK Robe Vsetín vs. HC Benátky nad Jizerou 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Frolo (Kucharczyk, Březina), 20. Rác (Theoret, Kuronen), 26. Rob (Slováček), 41. Rob (Pechanec, Slováček), 48. Jonák (Pechanec, Teper) – 27. J. Mikyska (Bittner, Niko).

Sestava Benátek: Žajdlík (Hosnedl) – Maier, Kunst, Jan Bednář, Husa, Niko, Aubrecht, Žůrek – Psota, J. Mikyska, Bittner (A) – Jeník, Chrtek, Šír – Průžek, Najman, D. Špaček (C) – Wiencek, Braid, Rychlovský.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!