15. 10. 2018 | Tomáš Pauček, Tomáš Nejedlo

Benátecký náskok se na Slavii rozplynul ve druhé třetině

14., pondělí 15. 10. 2018
Slavia - Benátky n.J. SLA - BEN
První třetinu duelu 14. kola Chance ligy na ledě pražské Slavie benátečtí hokejisté zvládli dobře a po trefě Jiřího Průžka vedli. Jenže ve druhé třetině nejprve Kubica srovnal a pak sebevědomí hostí srazil gól Najmana, kdy ihned po vhazování Hosnedlovi puk propadl skrz výstroj až za čáru. Náskok sešívaných navýšil ve třetí třetině střelou z dálky Furch, a i přes Hanouskovo snížení pečetil výhru Slavie v poměru 4:2 do prázdné branky Tejral. Už ve středu Benátky hrají doma, hostit budou Přerov.
Slavia: Sochůrek (Šorf) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Štibingr, Hrdinka, Valík, Hejda – Šteiner, Šagát (A), Kubica – Matějka, Najman, L. Krejčík – J. Doležal, J. Veselý, Heldák – Tejral, Kohút, Furch.
Benátky n.J.: Hosnedl (Žajdlík) – Kunst, Niko, Husa, Jan Bednář, Maier, T. Hanousek – Bittner (A), J. Mikyska, Jeník – D. Špaček (C), Najman, M. Zachar – Šír, Chrtek, Psota – Průžek, Braid, Rychlovský.
Branky a nahrávky: 32. Kubica (J. Veselý, J. Novák), 38. Najman, 46. Furch (J. Novák), 60. Tejral – 11. Průžek (Braid, Rychlovský), 54. T. Hanousek (Psota). Rozhodčí: Grech, Souček - Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 4:5 + navíc Niko (BEN) 10 minut OT, 20 minut OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 572. Střely na branku: 37:22.

Komentář

Dobývání. Tak by se jedním slovem dala charakterizovat celá první třetina. Sešívaní v ní byli podstatně aktivnějším mužstvem, nicméně svou herní převahu nedokázali za celou první dvacetiminutovku přetavit v úspěch.

Zejména na jejím začátku a konci se měl Hosnedl co otáčet. V úvodu mu zatopili zejména Šteiner s Najmanem, chvíli před sirénou pak tyč nastřelil Novák. I Benátky však několikrát ukázaly, že umí útočit, a z minima nakonec vytěžili maximum. Šír v šesté minutě taktéž orazítkoval tyč, Jiří Průžek pak o čtyři minuty později z úniku trefil sice jen Sochůrkův beton, odražený kotouč ale už za jeho záda doklepnout dokázal. Jeho pohotový reflex znamenal benátecké vedení 1:0.

Začátek druhé části byl o něco ospalejší a nepříliš zaplněné tribuny dlouho čekaly na zajímavější akci. K nevoli a úlevě valné většiny z nich se jí stala tutovka Chrtka, který z mezikruží trefil pouze spojnici. Jako by to byla předzvěst divočiny, která se vzápětí ve Vršovicích začala dít.

Hosté hodně přidali na důrazu, což postupně odnesli Krejčík s Veselým, oba shodně poté, co byli zasaženi do nohy. Pražany větší důraz nabudil a záhy se dočkali vyrovnání. Veselého ránu z pravého kruhu vyrazil Hosnedl jen před sebe, odkud jej do klece uklidil Zdeněk Kubica.

Zatímco Benátky nestíhaly, družina Miloše Říhy se i nadále tlačila směrem vpřed. Při jedné z dalších šancí se školácky zachoval hostující Niko, který stáhl k zemi jednoho z unikajících soupeřů a vyfasoval dvě minuty trestu. Ty se navíc znásobily poté, co při následné šarvátce sekl Kubicu přes prsty. Aby toho nebylo málo, tak už na trestné lavici nejprve za protesty inkasoval osobní trest na deset minut, který se po dalších nepokojích změnil na hodnotu trestu do konce utkání.

Slávisté si nicméně slibně rozehranou přesilovku sami zkrátili po zbytečném faulu Veselého, který si na hranici brankoviště vyřizoval účty nedovoleně. Po konci jeho trestu sice domácím ještě zbývala chvilka početní výhody, prosadit se nicméně dokázali až krátce po jejím skončení. Ondřej Najman vyhrál buly směrem vpřed a prudkou ránou zápěstím nachytal Hosnedla na švestkách – 2:1 po druhé třetině.

Úvod do třetí periody byl z obou stran takový nemastný, neslaný. Zajímavých šancí bylo vskutku pomálu, jako blesk z čistého nebe tak působila gólová akce Aleše Furcha. Mladý slávistický forvard přebruslil celou šířku hřiště a krásnou ránou rozvlnil pravou šibenici za Hosnedlovými zády. Pojistku mohl hned vzápětí přidat Heldák, který si nicméně na strážci hostující svatyně vylámal zuby při samostatném úniku.

Svěřenci Miloše Říhy se od vstřeleného gólu logicky více soustředili na obranu a dlouho se jim dařilo držet střelce Benátek mimo dostřel Sochůrka. Ten si příliš nesáhl na puk, většinu práce za něj odvedla obrana, podobně jako u branky Furcha tak kapituloval až při první větší šanci, která navíc nevznikla z žádného velkého tlaku. Tomáš Hanousek využil otevřenosti domácí obrany na levém mantinelu, odkud vyslal nechytatelný projektil do šibenice.

Nervózní závěr přiživilo vyloučení Šteinera, v němž se nicméně Slavia dokázala ubránit, stejně tak krátkou hru hostů bez brankáře. V té navíc všem obráncům ujel Petr Tejral, který do prázdné klece pečetil sešívané vítězství 4:2.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Velice těžké a náročné utkání. Měli jsme pár škrtů v sestavě, to jsme ještě dokázali nějak polepit, během zápasu nám ale odstoupili další čtyři kluci, takže jsme to pak točili podle situace. Klukům bych chtěl poděkovat za to, jak to dneska ubojovali, soupeř hrál náročný a fyzický hokej. Velká pochvala jim patří zejména za třetí třetinu, kterou jsme perfektně odehráli po taktické stránce.“

Jiří Kudrna (HC Benátky n/J): „Začali jsme dobře a myslím, že s první třetinou jsme mohli být spokojení. V té druhé nás domácí trochu zatlačili, bylo tam pár trestů, ale přesto si myslím, že jsme nadále hráli velmi vyrovnané utkání. Velká škoda, že nedokážeme hrát poctivě a plnit pokyny celých šedesát minut, nebyli jsme horším týmem a mrzí nás, že jsme si odsud neodvezli žádné body.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.