21. 10. 2018 | Věra Novotná

Pauza skončila - Benátečtí míří na led rozjetého Prostějova!

Hokejisté Benátek nad Jizerou měli v sobotu volno, nyní se však již plně soustředí na pondělní zápas, v rámci kterého zavítají na led LHK Jestřábi Prostějov. Na první vzájemný duel s tímto soupeřem mají svěřenci trenéra Kudrny dobré vzpomínky, neboť první vzájemný duel vyhráli 6:4. Zda se jim povede zvítězit i nyní, uvidíme po zápse, jenž startuje v 18:00. I přes prvotní výhru nebude duel s Jestřáby jednoduchou záležitostí, neboť měsíc říjen mají Přerovští skvěle rozjetý. Zda jim Benátečtí pošramotí jejich skvělou bilanci a naváží na svou domácí výhru nad Přerovem, to se dozvíme již v pondělí - 22. října.

Kde všude můžete duel 17. kola sledovat? K dispozici bude tradiční textový on-line přenos a pokud chcete mít k dispozici i obraz, můžete duel sledovat i živě na HokejkaTV.

Představujeme soupeře - LHK Jestřábi Prostějov

Hráčům Prostějova se nadmíru povedl měsíc říjen, kdy si od začátku až do posledního duelu drželi neporazitelnost. Ze sedmi zápasů dokázali Prostějovští vstítit pětkrát pět a více branek. A díky této povedené šňůře se aktuálně dělí o šestou příčku s pražskou Slavií.

Kdo v dresu Prostějova září?

Tabulku prostějovské produktivity táhne aktuálně Tomáš Divíšek, jenž má na svém kontě 24 kanadských bodů (11+13). Divíšek stihl doposud hned dva hattricky a dokazuje, že i ve svých děvětatřiceti letech je stále schopen držet nastavenou laťku poslední sezony. O prozatimní korunu krále střelců se aktuálně přetahuje se svým jmenovcem, Tomášem Nouzou, jenž k jedenácti brankám přidal i stejný počet asistencí.

Ani jeden z nejproduktivnější dvojice však nezastává pozici nejlepšího nahrávače. Tím je s patnácti přesnými nahrávkami třetí nejproduktivnější hráč Jestřábů - Marek Račuk.

Mezi třemi tyčemi točí Prostějovští dva maskované muže. Vytíženějším z dvojice je Jakub Neužil, jenž se prozatím představil v deseti zápasech. S vyrovnanou bilancí pěti výher a pěti porážek prozatím zastavil svou úspěšnost zákroků na 90,69%. Záda Neužilovi kryje Tomáš Štůrala, jenž má na kontě poloviční počet zápasů. Z pěti odchytaných duelů zvedl Štůrala ruce nad hlavu k vítězné radosti hned čtyřikrát. Jen jednou odešel z ledu jako poražený. Na svém kontě má jedno čisté konto a úspěšnost svých zákroků drží těsně pod 90% (89,7%).

V dresu prostějovských Jestřábů se prohání také dva ex-benátečtí hráči. Po třízapasovém distancu by se měl na ledovou plochu Prostějova vrátit Ondřej Mikliš, jenž si odpykal trest za faul na litoměřického Poura.

Oba soupeři v posledních zápasech

VHK ROBE Vsetín vs. LHK Jestřábi Prostějov 6:3 (1:2, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Karafiát (Theoret, Rác), 23. Kuronen (Pitule), 35. Kuronen (Pitule), 37. Rob (Teper, Pechanec), 50. Teper (Pechanec, Slováček), 60. Kopta (Kucharczyk) – 7. Prokeš, 18. Dvořáček (J. Zdráhal), 48. Matýs (Venkrbec).

Sestava Prostějova: Štůrala (Neužil) – Rašner, Krejčí, Foltýn, J. Zdráhal, Kellner, D. Kolář – L. Luňák, Divíšek, Nouza – Starý, Venkrbec, Žálčík – Dvořáček, Prokeš, Krejčiřík – Bažant, Antoníček, Matýs.

HC Benátky nad Jizerou vs. HC ZUBR Přerov 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) Branky a nahrávky: 12. M. Zachar (T. Hanousek, D. Špaček), 16. Chrtek (Bittner), 42. Chrtek (Braid, Husa), 58. Bittner (Průžek, A. Dlouhý).

Sestava Benátek nad Jizerou: Schwarz (Žajdlík) – T. Hanousek, Kunst, Jan Bednář, Husa, Maier, Aubrecht – Jeník, J. Mikyska, A. Dlouhý – M. Zachar, Najman, D. Špaček – Psota, Chrtek, Bittner – Braid, Šír, Průžek – Rychlovský.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.