23. 10. 2018 | Tomáš Nejedlo, Ondřej Nejedlo

K Jizeře míří Kadaň, Benátky touží bodovat

V rychlém sledu pokračuje další mistrovské kolo Chance ligy, v pořadí již osmnácté. A benátečtí hokejisté v něm budou na domácím ledě bezpodmínečně chtít bodovat. Hostit totiž budou celek SK Trhači Kadaň, který se v tabulce nachází na čtrnácté příčce, o čtyři body pod nimi. Severočeši se po velmi špatném úvodu, kdy prohráli v úvodních deseti kolech, v říjnu zvedli a začali bodovat. U Jizery však svou tvrz hájí Benátky a body by měly zůstat doma! Utkání na benáteckém zimním stadionu startuje ve středu 24. října se začátkem v 17:30 hodin a jeho průběh tradičně nabídne nejen psaný on-line přenos, ale také i živé vysílání na HokejkaTV

Představujeme soupeře - SK Trhači Kadaň

Benátečtí hokejisté nastupují do utkání v roli favorita. Nicméně Kadaň v poslední době prokazuje zlepšenou formu a také to, že Trhači umí potrápit i mnohem renomovanější tým. Jasným důkazem je posledních sedm zápasů, ze kterých Severočeši dokázali vyhrát tři. Cenné tři body si přivezli z horkého havířovského ledu. Doma pak přehráli Ústí nad Labem i Litoměřice. O tom, že Kadaň není radno podceňovat, se v minulém kole přesvědčil Vsetín, který si od Trhačů odvezl dva body až za výhru po samostatných nájezdech. Našemu soupeři dozajisté pomohlo angažování dvou chomutovských útočníků. Zkušenější Roman Chlouba si v sedmi utkáních připsal devět kanadských bodů, Martin Šťovíček jen o tři méně.

V brankovišti se Kadaňští v poslední době nejvíce spoléhají na teprve osmnáctiletého Dominika Pavláta. Mládežnický reprezentant, který chodí Trhačům vypomáhat z Chomutova, byl také základním stavebním kamenem dělby bodů v utkání se Vsetínem. Záda mu povětšinou kryje o dva roky starší Ondřej Kuchař. Co se týče produktivity, vévodí ji tradiční člen kadaňské sestavy Jaroslav Kůs. Ten sice zatím vstřelil pouze jednu branku, na čtrnáct jich ale přihrál! Nejlepším střelcem týmu je s osmi trefami Lukáš Klíma, synovec tamního trenéra, který přišel před sezónou ze slovenské Považské Bystrice. Nejproduktivnějším obráncem je pak zkušený Jakub Trefný. K této pozici mu stačilo pouze osm odehraných zápasů.

Největší osobnost kadaňského týmu ovšem najdeme na střídačce. Třiapadesátiletý Petr Klíma má za sebou veleúspěšnou hokejovou kariéru, ve které se blyští téměř osm stovek zápasů v kanadskoamerické NHL! V barvách Edmontonu Oilers po boku Marka Messiera, Jari Kurriho či Esy Tikkanena zvedl nad hlavu slavný Stanley Cup. Nyní stojí na lavičce týmu, kde hokejově vyrostl a jemuž předává své nepřeberné zkušenosti.

Oba týmy v minulém kole

LHK Jestřábi Prostějov - HC Benátky nad Jizerou 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)


Branky a nahrávky: 16. Prokeš (J. Zdráhal), 39. Dvořáček (L. Luňák, Rašner), 54. Havlík, 56. Nouza (Kverka, Divíšek), 59. Venkrbec (Mikliš, Prokeš) – 58. J. Mikyska (A. Dlouhý, Žůrek). Rozhodčí: Pilný, Veselý - Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1130. Střely na branku: 41:29.

Sestava HC Benátky: Hosnedl – Kunst, T. Hanousek, Husa, Jan Bednář, Aubrecht, Maier, Žůrek – A. Dlouhý, J. Mikyska (A), Rychlovský – Bittner (C), Chrtek, Psota – Braid, Najman, Šír – Průžek, Burda, Wiencek.

SK Trhači Kadaň - VHK ROBE Vsetín 1:2 po sam. náj. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0 - 0:1)


Branky a nahrávky: 59. Klíma (Chlouba, Kůs) – 29. Jonák (Pechanec, Slováček), rozh. náj. Pechanec. Rozhodčí: Zubzanda, Doležal – Tvrdík, Rubáš. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 307. Střely na branku: 24:33. Zblokované střely: 6:6. Vhazování: 20:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Sestava SK Trhači Kadaň: Pavlát – Novák, Trefný, Kadeřávek, Holý, Grebeňuk, Popela – Wágner, Kůs, Klíma – Chlouba, Šťovíček, Šulek – Müller, Rindoš, Říha – Homer, Tupý, Svoboda.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!