28. 10. 2018 | Věra Novotná

V pondělí je na programu dohrávka 16. kola, k Jizeře míří Budějovice

Hokejisté Benátek nad Jizerou se aktuálně soustředí na přetrhnutí série tří proher v řadě. V posledních duelech je navíc trápí střelecká produktivita. Právě v posledních třech kolech nedokázali prostřelit soupeřova brankáře více než jedenkrát. V minulém kole zavítali hokejisté Benátek nad Jizerou na Kladno, kde dlouho drželi slibný výsledek, avšak v poslední třetině Kladenští ukázali svou sílu a nakonec porazili Benátky 5:1.

Českobudějovičtí hokejisté se aktuálně vyhřívají na špičce tabulky Chance ligy s náskokem osmi bodů na minulého soupeře Benátek - Rytíře Kladno. V minulém kole si v domácím prostředí poradili s Přerovem, který porazili 3:1 a drží si tak šňůru osmi zápasů, v nichž dokázali zvítězit. Jak dopadne dohrávka 16. kola? To se dozvíme po skončení zápasu, který je na programu v pondělí 29. října od 17.30. Průběhem duelu vás provede tradiční textový on-line přenos a také komentovaný živý přenos na HokejkaTV

Představujeme soupeře - ČEZ Motor České Budějovice

Jak již bylo řečeno výše, České Budějovice mohou být s umístěním spokojení. Kdo by nebral první místo tabulky a osmibodový náskok. Motor šlape, avšak co se týmových statistik týká, nejsou na tom Jihočeši tak, jako bývali v sezonách minulých.

Aktuálně je nejvíce tlačí bota v početních výhodách. Dosud odehráli Jihočeši hned 100 přesilových her, úspěšní byli ale jen ve 13% z nich, což je řadí na předposlední místo ligových tabulek. Benátečtí jsou naproti tomu v této statistice druzí v lize. Jihočechům ale nelze upřít snahu, neboť pokud již mají výhodu jednoho muže v poli, pálí na branku soupeře nejčastěji ze všech týmů Chance ligy.

Úplně opačná situace nastane, pokud se podíváme na statistiky v oslabení. Zde jsou Českobudějovičtí na třetím místě ligových tabulek s 89% úspěšností ubráněných oslabení. Benátečtí se naopak nacházejí na samém konci tabulky s úspěšností těsně pod 72%.

Na koho si dát pozor?

V TOP10 kanadského bodování najdeme jen jediného zástupce Jihočechů. Na sedmé příčce se s 20 body (9+11) usadil Martin Novák. Po desítce nejproduktivnějších pokukuje také Lukáš Endál, jemuž na 12. místě chybí jediný bod. Aktuálně Endála zdobí 9 branek a 9 asistencí.

Endál je, spolu s Novákem nejlepším střelcem Jihočechů, o přesné přihrávky se nejčastěji stará David Gilbert. Na svém statistickém kontě jich má již 13. Gilbert je rovněž velmi silný při vhazováních. Po prostějovském Tomáši Divíškovi je druhým hráčem, který nejčastěji vyhrává buly. Za osmnáct odehraných duelů jich Gilbert vyhrál již 227.

Pokud nabruslíte do útočného pásma a chcete zkusit střelu od modré čáry, dejte si pozor, aby před vámi nestál Žiga Pavlín, protože právě on v barvách Motoru nejčastěji blokuje střely soupeřů.

Obrovskou sílu mají Jihočeši mezi třemi tyčemi. Na soupisce sice figurují tři maskovaní muži, avšak Daniel Svoboda odehrál v dresu Motoru jediné utkání. To Petr Kváča a Jan Strmeň o sobě dávají vědět skvělými čísly a pozicí v TOP5 nejlepších gólmanů Chance ligy. Oba mají nejen úspěšnost zákroků nad 91 %, ale také jedno čisté konto i gólovou asistenci.

První vzájemný duel

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Benátky nad Jizerou 5:1 (0:0, 4:0, 1:1) Branky a nahrávky: 21. Bradley (Čermák), 27. Pavlin (Gilbert), 30. Endál (Pavlin), 40. M. Novák (Endál, Plášil), 53. Pavlin (Z. Doležal) – 44. Braid (Burda).

Sestava Českých Budějovic: Strmeň – Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák (A), Bradley, Šimánek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Heřman, Doktor, Babka.

Sestava Benátek nad Jizerou: Schwarz – Niko, Kolmann, T. Hanousek, Havlín, Jan Bednář, Maier, Husa – M. Zachar, J. Mikyska, Duda – Teplý, Chrtek, D. Špaček – Psota, Šír, Rychlovský – Wiencek, Burda, Braid.

Sestavy z posledního kola

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Husa, Žůrek, Jan Bednář, Hampl, Aubrecht – A. Dlouhý, J. Mikyska (A), Wiencek – Bittner (C), Psota, Chrtek – Průžek, Šír, Rychlovský – Burda, Braid.

HC ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň – Vydarený, Pavlin, Pýcha, Plášil, Kachyňa, Fillman – M. Novák, Gilbert, Z. Doležal – Čermák, Šimánek, Babka – Heřman, R. Přikryl, Endál – Beránek, Dančišin, Doktor.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!