9. 9. 2007 | Michal Miškovský

Do Benátek přijede Sparta!

Fanoušci hokeje v Benátkách nad Jizerou, chcete vidět mistrovský hokej? Pokud ano, udělejte si čas v pondělí 10. září od 17:30. To se totiž na zdejším zimním stadionu střetne Sparta společně s ambiciózní Mladou Boleslaví! Generálka týmu, který triumfoval v posledních dvou ročnících O2 extraligy, proti nedalekým hokejistům z města škodovek, takové menu zde v budoucnosti nemusí být dlouho k vidění!

Doslova hokejový svátek čeká fanoušky BK Mladá Boleslav a také příznivce ledního hokeje v Benátkách nad Jizerou. Právě zde totiž zakončí Mladoboleslavští přípravu proti Spartě! Kádr nejlepšího českého týmu z posledních dvou sezon v letním období prošel změnami. Pro odchod za moře se rozhodli Jan Hlaváč (Tampa Bay) s Jaroslavem Hlinkou (Colorado). Do Nashvillu zamířil Richard Stehlík. Obránce Ladislav Benýšek si vyzkouší francouzskou ligu v dresu Rouenu. Dušan Salfický, jenž se v holešovickém klubu příliš neprosadil, přestoupil do Novgorodu. Hostování v Rusku si prodloužil Jan Marek (Magnitogorsk). Ondřej Kratěna vyměnil Spartu za finský Kärpät Oulu. Gólman Petr Přikryl, který mimochodem působil v Mladé Boleslavi během sezon 2004/2005 a 2005/2006, bude hostovat v Ústí nad Labem. Luboš Rob se vrátil do Vsetína a kvůli vyloučení valašského klubu z nejvyšší soutěže v Česku si momentálně musí hledat nové působiště. Boleslavského odchovance Davida Vrbatu rovněž v dresu Sparty nepotkáte. Nyní bude zkoušet štěstí v Popradu.

Právě odtud si vedení Sparty vyhlédlo Aleksandrse Jerofejevse. Ze sousedního Slovenska přišel také Tibor Melichárek (Trenčín). Dále se pražský klub posílil o Michala Havla z Kladna a Ľubomíra Vaice z Liberce. Na hostování získali sparťané Martina Štefla (Vsetín) a Davida Švagrovského (Slavia), přičemž naposledy působil v Arizona Sundogs (CHL). Z NHL, konkrétně Edmontonu, se vrátil Petr Nedvěd. Jeho bratr Jaroslav zase z korejského klubu Anyang Halla Minia.

Letního Tipsport Hockey Cupu se zúčastnila i Sparta. V náročné skupině C narazila na Pardubice, Liberec a Ústí. V šesti zápasech uhrála osm bodů (dvě výhry, jedna vítězství v prodloužení, 3 prohry). Skončila třetí a do semifinále tudíž nepostoupila. Naposledy, ve čtvrtek 6. září, v oslabené sestavě porazila českou reprezentační dvacítku 2:0. Pražanům chyběli Vykoukal, Ton, Melichárek a také Petr Nedvěd. Skóre otevřel v polovině utkání Štrba. Dvě minuty před koncem zvyšoval Zelenka. Celkově Sparta v přípravě nastoupila k 11 zápasům. Čtyřikrát vyhrála, dvakrát se radovala po prodloužení čí nájezdech a ve zbývajících pěti utkání odešla z ledu poražena.

Sparta nastoupila proti reprezentaci České republiky do 20 let v sestavě: Duba (41. Štefl) – Ptáček, Jerofejevs, Mrázek, Hanzlík, Nedvěd J. , Protivný, Cunik – Zelenka, Vaic, Štrba – Netík, Sivek, Dragoun – Langhammer, Havel, Hromas – Švagrovský, Podlešák.

To Boleslavští se mohou pyšnit o chlup příznivější bilancí, 4-4-3. Zajímavostí je, že s extraligovým soupeřem se potkali v přípravě dvakrát a v obou případech byla výsledkem remíza. Nejprve v polovině srpna s Kladnem 0:0 a poté na konci stejného měsíce s Libercem 2:2. Ve středu si v Benátkách nad Jizerou poradili s Jihlavou, když hosty z Vysočiny porazili 4:3. Dvě trefy si připsal Sýkora, po jedné brance přidali Jindra s Eiseltem.

Mladá Boleslav nastoupila proti Jihlavě v sestavě: Šindelář - Macháček, Jindra, Všetečka, Drábek, Lukáč, Wagenhoffer, Bauer, Kolafa - Vlk, Ivan, Gajovský, Sýkora, Handlovský, Jaroš, Eiselt, Nouza, Fiedler, Gombár, Sedlák, Chochola.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!