26. 12. 2018 | Věra Novotná

Benátecké čeká venkovní šňůra - začnou ve Frýdku-Místku


Vánoční pohoda dozněla, dárky jsou rozbaleny a Chance liga může znovu zaujmout hlavní místo v diářích všech fanoušků a hráčů benáteckého hokeje. Hráči trenéra Kudrny se chystají ke třem venkovním kláním, jako první začnou 27. prosince na ledě Frýdku-Místku. V obou dosavadních zápasech se Benátečtí radovali z vítězství, jak dopadne třetí vzájemné utkání? Sledujte prostřednictvím tradičního online přenosu či živého vysílání na HokejkaTV. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00.

Představujeme soupeře - HC Frýdek-Místek

Frýdeckomístečtí se aktuálně drží na 11. pozici v tabulce Chance ligy. Každý duel je pro Frýdek-Místek nyní klíčový, neboť se nachází bod před Porubou a tři body za elitní desítkou, kterou aktuálně uzavírá Třebíč.

Frýdku-Místku zbývají v tomto roce dva duely. Z dosavadních osmi odehraných zápasů mají rysové tři tříbodové výhry a jedno vítězství v prodloužení. Z posledních tří duelů se Frýdeckomístečtí radovali z vítězství hned dvakrát. Nejprve proti Litoměřicím, které porazili 3:1 a poté si připsali vítězství i doma proti Porubě (2:1). Poslední duel ale Frýdku-Místku nevyšel, ze stadionu Na Lapači odjeli s vysokou porážkou 2:6.

Frýdek-Místek pohledem statistik

Nejlepším střelcem Frýdku-Místku je Štěpán Novotný, který má na svém kontě 15 branek, sedm z nich vstřelil Novotný při přesilových hrách. Hráčem, který se stará o nejvíce gólových nahrávek je David Kofroň, aktuálně svítí vedle jeho jména 20 asistencí. Obvykle je nejlepší střelec či nejlepší asistent současně nejproduktivnějším hráčem týmu, u Frýdku-Místku tomu ale tak není. Nejproduktivnějším hokejistou v dresu rysů je s 27 body Rostislav Martynek, vedle jehož jména je ve statistikách aktuálně zapsáno 13 branek a 14 asistencí.

Co se týká zadních řad, zde je nejproduktivnějším Jan Bartko se 16 body (3+13).

Sestavy z posledních zápasů

HC Benátky nad Jizerou:
Schwarz (Žajdlík) – Kolmann, Kunst, T. Hanousek, Havlín, Niko, Husa, Žůrek – Ordoš, Šír, M. Zachar – Teplý, Najman, D. Špaček – Wiencek, Chrtek, Průžek – Rychlovský, Čech.

HC Frýdek-Místek:
Malík – Husák, Haman, L. Kovář, Adámek, Matyáš, Bartko, Zahradníček – Martynek, Klimša, Novotný – Christov, Peterek, Kofroň – Motloch, Kuťák, Flok – D. Stránský, Kaukič, Hrachovský.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.