14. 9. 2007 | Tomáš Nejedlo

Druholigová soutěž začíná! Benátky budou v úvodu hosty u Vajgaru

A je to tady! Vážení hokejoví fanoušci, nedělí 16.9.2007 začíná hokejistům HC Benátky nad Jizerou základní část 2. ligy. V jejím samém úvodu se benátečtí hokejisté představí u rybníka Vajgar, tedy v Jindřichově Hradci. Vstup do soutěže bývá vždy tím nejdůležitejším krokem a nejinak tomu bude i nyní. Na toto utkání bude samozřejmě firmou eSports.cz zprostředkován on-line přenos!
Nový ročník 2007/2008 už klepe na dveře! V neděli na jindřichohradeckém ledě změří síly domácí Vajgar a hostující Benátky. V loňském ročníku na tom byli lépe Jihočeši, protože dokázali dvakrát vyhrát na soupeřově kluzišti 5:1 a 6:4. Na domácím ledě to bylo o poznání horší, když po remíze 2:2 a výhře Benátek 5:2 bylo zase veseleji v týmu, tehdy ještě vedeném trenérem Koldou, shodou okolností kovaným Vajgarákem. Ve žluto-modrém dresu se tehdy zaskvěl bránkář Tomáš Štůrala, který již v týmu nepůsobí. Ale o tom později.

Letos však čeká tým trenéra Škalouda zcela odlišný zápas. Vajgar opustili dvě největší týmové opory - brakář Tomáš Štůrala, který se z hostování vrátil zpět do týmu RI Okna Zlín, odkud putoval do Prostějova, a útočník Petr Šulčík, jenž zkusí štěstí ve městě cementu, tedy v Berouně. Tým opustili ještě dva obránci - Ondřej Skaloš a Josef Vácha. Naopak do týmu staronového trenéra Jouna přišli tito hráči: útočník Martin Štepják z moravského Nového Jičína. Ze Strakonic putoval k Vajgaru Roman Šulčík ze Strakonic a další posilu získal klub do branky. Ze Země tisíce jezer přišel posílit konkurenci brankář Aleksi Kallio, v loňské sezóně působící v Salamatu.

V brance bude tedy mít Vajgar opravdový přetlak, kromě Kallia se budou v brankovišti střídat Kotlík z Jihlavy, Kubeš z Komety Brno a ještě junior Melišík. V obraně by se měli papírově prosazovat "mazáci" Vachulka, Cikán nebo Chmel. O útočnou činnost mužstva by se měli starat především zkušení Marek Cmunt, Michal Ištvánik nebo Marek Dvořák.

V týmu Benátek se v poslední době objevoval Mladoboleslavský junior Martin Tondr, který se bude v týmu od řeky Jizery rozehrávat k výkonům, které by ho posunuli do "A" týmu Bruslařského klubu. Útočná činnost mužstva byla v posledních třech zápasech přímo skvostná, vždyť hráči zatížili konto soupeřů celkem 26 brankami, což je neuvěřitelná bilance přes 8 branek na zápas! Přejme si tedy, aby v tomto trendu pokračovali naši střelci i v mistrovských zápasech.

Nyní si pojďme shrnout působení obou mužstev v přípravných zápasech:

KLH Vajgar Jindřichův Hradec:
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC VHS Benešov 2:4
HC ZVVZ Milevsko - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 4:0
HC Spartak Pelhřimov - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 5:2
KLH Vajgar Jindřichův - Hradec HHK Velké Meziříčí 1:1
KLH Vajgar Jindřichův - Hradec HC ZVVZ Milevsko 2:3
HC VHS Benešov - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 5:4
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - HC Spartak Pelhřimov 7:4
HHK Velké Meziříčí - KLH Vajgar Jindřichův Hradec 8:3

HC Benátky nad Jizerou:
HC Vrchlabí - HC Benátky nad Jizerou 2:2
SC Kolínští Kozlové - HC Benátky nad Jizerou 2:6
IHC Písek - HC Benátky nad Jizerou 3:2
HC Benátky nad Jizerou - HC Vrchlabí 2:2
HC Benátky nad Jizerou - IHC Písek 1:3
HC Děčín - HC Benátky nad Jizerou 5:5
HC Benátky nad Jizerou - HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:3
HC Benátky nad Jizerou - HC Děčín 9:4
HC Vlci Jablonec nad Nisou - HC Benátky nad Jizerou 4:6
HC Benátky nad Jizerou - SC Kolínští Kozlové 11:3

Do nové sezóny za celou redakci přejeme našim hokejistům hodně úspěchů, které jistě uspokojí náročné benátecké fanoušky.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!