6. 1. 2019 | Věra Novotná

Benátečtí znovu doma! Čeká je souboj s lídrem tabulky


Hokejisté Benátek nad Jizerou měli o víkendu volno. Nyní je ale, po vítězném zápase proti Vsetínu, čeká další silný soupeř - aktuální lídr tabulky Chance ligy HC Dukla Jihlava. Jihlavským se na konci minulého roku dařilo, i v prvním lednovém zápase dokázala Dukla potvrdit svou formu proti Porubě, ale v minulém kole, kdy doma hostila Vsetín, body nepřipsala a přidala do svých statistik porážku 2:3.
V dosavadních vzájemných soubojích byla Jihlava lepším týmem. Jak dopadne třetí měření sil mezi těmito týmy? To se dozvíme v pondělí 7. ledna, kdy na benáteckém zimním stadionu vypukne duel 43. kola. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30. Pokud nebudete přítomni přímo na stadionu, sledujte tradiční textový on-line přenos nebo komentovaný stream na HokejkaTV.

Soupeř pohledem statistik

Zástupce Dukly Jihlava najdeme vždy kolem první desítky téměř ve všech statistikách. Na deváté pozici se v tabulce produktivity usadil Lukáš Anděl, jehož zdobí 15 branek a 22 asistencí. Nejlépe nahrávající hráč Dukly je rovněž desátým nejčastěji asistujícím hráčem ligy. V tabulce pravdy zdobí Anděla číslo +19 a i v této statistice se drží mezi nejlepšími, aktuálně mu patří 5. místo.

Hokejku pro nejlepšího střelce Dukly Jihlava nyní drží ve svých rukách Matěj Pekr, který v tabulce produktivity drží pátou příčku s 19 vstřelenými brankami. Pět z těchto branek vstřelil Pekr v přesilových hrách, dvě poté při oslabení. Svou formu ukázal Pekr i v posledních pěti zápasech. Kromě duelu v Porubě si kanadský bod připsal pokaždé, ve dvou případech - proti Litoměřicím a Třebíči - to byly body dva (1+1, 0+2).

Před sezonou přišla Jihlava o všechny své gólmani, kteří vyrazili sbírat nové zkušenosti. Josef Kořenář září na farmě San Jose Sharks, Jakub Škarek zamířil do Lahti a Lars Volden se vrátil do Skandinávie. Manažeři Dukly ale našli výborné náhrady. Nicklas Lundström a Jan Brož se spravedlivě dělí o zápasovou porci a oba předvádějí velmi dobré výsledky. Švédský brankář Lundström, jenž má dvě stříbrné medaile z mládežnických mistrovství světa, má na svém kontě 13 výher z 21 zápasů. Úspěšnost jeho zákroků je 91,84% a i on už se zařadil mezi gólmany s vychytaným čistým kontem.

Také Jan Brož předvádí ve svých 21 letech parádní výsledky a s přehledem vévodí brankářům Chance ligy v počtu vychytaných nul, kterých je na Brožově kontě již pět! Ve dvaceti odchytaných zápasech se hned patnáctkrát radoval z vítězství a i jeho úspěšnost zákroků se drží nad devadesáti procenty (91,13%).

Sestavy z posledního utkání Chance ligy

HC Benátky nad Jizerou: Pařík – Kunst, Havlín, Husa, Maier, Žůrek, Niko, Poizl – Průžek, Chrtek, Wiencek – D. Špaček, Šír, A. Dlouhý – Teplý, Najman, Rychlovský – Čech, Burda, Klapka.

HC Dukla Jihlava: Lundström – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Půža, Štindl, Mareš – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, M. Hlinka, Werbik – Hrníčko, Osmík, T. Havránek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!