11. 1. 2019 | Věra Novotná

Hokejisté Benátek čekají dva domácí duely, v sobotu přivítají Přerov


Parta trenéra Kudrny zažívá povedenou šňůru zápasů. Z posledních deseti kol Chance Ligy se hokejisté Benátek nad Jizerou radovali z vítězství hned šestkrát. Naposledy v minulém duelu na ledě Slavie Praha, kde ještě minutu před závěrečnou sirénou prohrávali Benátečtí 2:4, nakonec se ale radovali ze dvou bodů po vyhraných nájezdech.
Nadcházející soupeř Benátek nad Jizerou, tým HC ZUBR Přerov má poněkud jiné starosti. Naposledy se Zubři z vítězství radovali před Vánoci a neuspokojivé výsledky vyústily ve změnu trenérského dua. Vzájemná bilance mezi nadcházejícími soupeři je vyrovnaná, jak dopadne třetí vzájemný souboj? To se dozvíme v sobotu 12. ledna. Úvodní buly bude v Benátkách nad Jizerou vhozeno v 17:00. Jako vždy budete mít k dispozici on-line přenos nebo živý stream na HokejkaTV.

HC ZUBR Přerov - novinky z kabiny

Rok 2019 přinesl pár změn v přerovské kabině. Do obrany přišel na pomoc Jiří Krisl, o nějž dle slov Pavla Hanáka, generálního manažera Přerova, měli Zubři zájem již před startem sezony. Krisl je v Přerově na měsíční hostování s opcí do konce sezony. Zda důrazný obránce, který prozatím ve třech startech v přerovském dresu zaznamenal jednu asistenci, pomůže Zubrům do vysněného play-off, na jehož hraně nyní balancují, se teprve ukáže.

Smutnou zprávou nejen pro fanoušky Přerova, ale pro celou Chance ligu, byl odchod Milana Procházky, který u Zubrů strávil tři a půl sezony. V aktuální sezoně odehrál za Přerov 33 zápasů, v nichž zaznamenal osm branek a stejný počet asistencí. Nyní však Procházka dostal nabídku, kterou nakonec neodmítl. “Oslovil mě kamarád Tomáš Demel, který trénuje v italské lize. Chtěl by trochu pomoci s kádrem, do čehož rád půjdu. Moc děkuji sportovnímu manažerovi Pavlu Hanákovi i celému přerovskému klubu, že mi to umožnil. Hrozně si toho vážím a na Přerov budu vzpomínat jen v dobrém,” řekl pro klubový web.

Změna přišla před minulým kolem i na trenérském postu. Pro Kamila Přecechtěla a Petra Dočkala, byl duel na přerovské lavičce proti Porubě tím posledním. „Nejde jen o výsledky, ale i o herní projev mužstva v posledních zápasech. Máme velmi kvalitní kádr a naše postavení v tabulce tomu neodpovídá. Naším cílem je nadále play off. Tímto krokem chceme přinést nový impuls do kabiny," citoval klubový web jednatele Tomáše Pluháčka. Nový impuls mají Zubrům přinést Vladimír Kočara, který byl sportovním manažerem přerovské mládeže, a Jiří Sklenář.

Pohledem statistik

Nejvíce produktivním hráčem Přerova je Roman Pšurný, jenž si v 37 odehraných zápasech připsal sedm branek a jedenadvacet asistencí, čímž si vysloužil pozici pro nejlépe nahrávajícího hráče zubřího stáda. Hned deset jeho bodů Romana Pšurného přišlo při početní výhodě, což značí, že tohoto útočníka rozhodně nesmí hráči soupeře spustit z dohledu. O góly se nejčastěji stará Tomáš Sýkora, jenž jich má na svém kontě již 12.

Co se týká maskovaných mužů, mají Přerovští stabilní duo v podobě Lukáš Klimeš - Milan Klouček. Klimeš je častěji vytěžovaným brankářem, mezi třemi tyčemi se objevil již ve 30 kolech, ve 14 soubojích pomohl svým spoluhráčům k vítězství, úspěšnost jeho zákroků se aktuálně zastavila na 91,67%.

Ačkoliv Milan Klouček zaznamenal “pouze” 11 startů, ukázal, že ve svých dvaceti letech je velmi platnou součástí týmu, což podtrhl také devíti starty v extraligových Pardubicích. Zkušeností rozhodně tedy nesbírá málo. V Chance lize ochutnal již pětkrát, jak chutná vítězství a i on zastavil svou úspěšnost zákroků nad 90 procenty - 92,48%.

Pokud se na individuální statistiky podíváme do řad Benátek nad Jizerou, můžeme řídi jediné - mládí vpřed! Nejlepším střelcem není nikdo ze starých známých tváří, ale dvacetiletý Jiří Průžek, který vloni ještě marně čekal na svůj premiérový bod v seniorské soutěži. Nyní však již s přehledem a třinácti brankami vede nejen tabulku benáteckých střelců, ale i tabulku produktivity. Průžek může mít ještě na kontě pomyslný hokejový hattrick, ale v počtu asistencí jej zatím o jednu předběhl Petr Kolmann se čtrnácti přesnými nahrávkami, na záda poté Průžkovi dýchá Daniel Špaček, jenž má stejně jako mladý snajpr třináctku asistencí.

Vzájemná utkání

Oba soupeři si nemají vůbec co vyčítat. V obou dosavadních vzájemných zápasech platilo pravidlo - můj dům, můj hrad. Pokaždé se totiž radoval domácí celek a to není jediná podobnost vzájemných duelů. V obou případech byl totiž výsledek 4:0. Bude se historie opakovat potřetí?

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.