13. 1. 2019 | Věra Novotná

I kdybychom hráli další třetinu, gól bychom asi nedali, povzdechl si Kolmann


Hokejisté Benátek nad Jizerou přivítali tým z Přerova, který bilancuje na hraně play-off. Zápas nabídl pěkný hokej, který byl ale doprovázen několika vyloučeními, což mělo za následek nerovnoměrné rozložení sil v zápasu, což potvrdil po zápase i kapitán Petr Kolmann, jenž byl v duelu velmi blízko ke vstřelení vedoucí branky, jeho pokus však zastavila tyčka. Co vše k zápasu řekl? Podívejte se na našem webu!

Petře, jak hodnotit dnešní duel?

Je to těžké, prohráli jsme o gól a nedali branku. Nebyl to od nás špatný zápas, ale pokud nedáme gól, nemůžeme vyhrát a v dnešní době se dá říci, že nemůžeme bodovat.

K vidění bylo dnes hodně osobních soubojů, stupňoval je Přerov nějak, nebo vám to nepřišlo?

Šli do toho od začátku zápasu. Jim nic jiného ani nezbývalo, jsou na hraně play-off. Přerov nemá tým extra technických hráčů, z dvanácti útočníků mají deset silových. Mají navíc nového trenéra, takže se každý z hráčů chce ukázat. Hrají zkrátka silový hokej, který na nás dnes platil.

Na začátku jste měli k dispozici přesilovku, vypadalo to, že jste se díky tomu dostali do potřebného tempa…

Ono to možná někdy zkresluje. Měli jsme čtyři minuty přesilovku, která se zkrátila kvůli našemu vyloučení. Přesilovky u nás hraje deset lidí a další kluci koukají a tím pádem se nedostanou do tempa, takže možná nám to mohlo trochu uškodit, než nám pomoci.

Právě jsem se na to chtěla zeptat. Hrálo se buď v početní výhodě, nebo v oslabení, rozložení sil v týmu tedy nebylo ideální…

Je to tak, dostávají se do hry hráči, kteří na tyto situace trénují a ostatní nejsou v tempu. Každý kdo hokej hraje tak ví, že není ono, když máte za třetinu tři střídání.

Přerov dal gól při své přesilové hře, této situaci předcházela vaše tyčka, mrzela vás nevyužitá šance v tu chvíli o to více?

Tak určitě. Přesilovku trénujeme, snažíme se ji zjednodušit a co nejvíce střílet. V předchozích zápasech nám početní výhody vycházely, dneska to vypadalo, že i kdybychom hráli další třetinu, tak bychom gól asi stejně nedali. Střel jsme měli v přesilovkách dostatek.

Ustáli jste soupeřovu přesilovku 5na3, před třetí třetinou byl rozdíl jednobrankový. Co jste si řekli v kabině, že nemáte co ztratit?

Řekli jsme si, že nesmíme bláznit, že máme ještě dvacet minut do konce a nebylo by dobré, abychom na začátku propadli a soupeř nám odskočil o dva, tři góly. Hráli jsme trpělivě a věřili jsme, že ten jeden gól do branky nějak dotlačíme. Po průběhu zápasu bychom bod určitě brali.

Jak jste vy osobně spokojen s posledními 10-11 duely?

Probírali jsme to teď i s klukama. Nám ujel vlak ve střední části, kde jsme deset, patnáct zápasů nedokázali bodovat. Kdybychom hráli tak, jako na začátku nebo teď na konci, mohli jsme se zapojit do bojů o play-off. Teď máme manko kolem 20 bodů a to už je strašně těžké.

V pondělí přijedou Budějovice, jaký zápas očekáváte?

Myslím si, že to nebudou Budějovice, jako bývaly. Aktuálně se jim nedaří a trenér na ně vyvíjí docela tlak. Čekám podobný zápas jako dnes, půjdou po nás silově.

Petře, děkujeme za rozhovor a hodně štěstí do dalších zápasů!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!