13. 1. 2019 | Věra Novotná

K Jizeře míří Motor, dosavadní duely slibují skvělou podívanou!


Hokejisté Benátek nad Jizerou měli po duelu s Přerovem jediný den volna a znovu se musí koncentrovat na další zápas Chance ligy.
Sobotní duel byl plný vyloučení, což specializované týmy, které se staraly o hru v oslabení a přesilovkách, stálo cenné síly. Benátečtí hokejisté nakonec po velmi dobrém výkonu museli sklonit hlavu před svým soupeřem.
V pondělí 14. ledna čeká na partu trenéra Kudrny celek Českých Budějovic, kterému se ale poslední dobou příliš nedaří. Výsledky vzájemných zápasů hovoří spíše ve prospěch jihočeského celku, avšak hokejisté Benátek nad Jizerou nemají na tyto duely špatné vzpomínky. Domácí duel nad Jihočechy vyhráli a favorita pořádně potrápili i v Budvar aréně. Budějovičtí budou ale jistě chtít utnout počínající sérii proher, takže můžeme čekat velmi atraktivní hokej.
Úvodní buly bude vhozeno v 17:30. Jako vždy budete mít k dispozici on-line přenos nebo živý stream na HokejkaTV.

ČEZ Motor České Budějovice pohledem statistik

Po jedenačtyřiceti kolech se Budějovičtí drží na 4. příčce se ziskem 73 bodů. Aktuálně ale v kabině Jihočechů nejspíše nepanuje taková nálada jako v případě minulé, či předminulé sezony, kdy suverénně vládli domácím zápasům a drželi se neochvějně na předních pozicích. Poslední dva duely Českým Budějovicím nevyšly - s Porubou prohráli 0:4 a se Vsetínem padli těsně 2:3.

V počtu vstřelených gólů najdeme tým Motoru na sedmé příčce se 130 přesnými zásahy, nadále však platí, že obrana Budějovic je jen těžko prostupná, neboť jsou Jihočeši druhým nejméně inkasujícím týmem (102). Jihočechům se nedaří ani při početních výhodách. Z celkem 193 možností, kdy měl Motor na ledě převahu, dali Českobudějovičtí jen 26 branek, za což jim patří předposlední příčka. Benátečtí se v této statistice drží na 4. místě se 33 brankami z 192 šancí. Co se oslabení týká, karty se obrací. Benátečtí ubránili 78,71% oslabení, což je řadí na 13. místo, České Budějovice zvládli ubránit bezmála 87% svých oslabení, což je drží v elitní pětici týmů.

Pohled individuálních statistik

Gólově táhne Budějovice duo Martin Novák a David Gilbert, kteří doposud vstřelili třináct branek. Na záda jim dýchá Lukáš Endál, jemuž chybí k dosažení této mety jediná trefa. Stejná dvojice vede i tabulku nejlepších nahrávačů Jihočechů, Novák přidal ke třinácti gólům jedenadvacet nahrávek, Gilbert poté devatenáct. Stejná jména figurují i v celkově produktivitě.

Mezi obránci vévodí tabulkám Pavel Pýcha, který nasbíral ve 41 kolech 22 kanadských bodů (10+12). Stejný počet poté zapsal Žiga Pavlín. Stejné duo vévodí i nejlepším nahrávačům zadních řad, a Pýcha se navíc může pyšnit i hokejkou pro nejlepšího střelce mezi obránci.

V benáteckých statistikách se nic nezměnilo. Jiří Průžek i nadále vévodí střelcům (13 branek) i celkovým tabulkám (26 bodů, 13+13). Petr Kolmann poté o jeden bod vede tabulku nejčastěji nahrávajících hráčů před duem Průžek-Špaček.

Vzájemné zápasy

Duelem s Českými Budějovicemi Benátečtí otevřeli celou letošní sezonu. Úvodní duel se na jihu Čech nepovedl, protože Benátečtí prohráli 1:5. Druhý vzájemný zápas dopadl pro partu trenéra Kudrny o poznání lépe, neboť brali všechny tři body díky trestnému střílení, které proměnil Marek Zachar. Také doposud poslední vzájemný zápas byl velmi těsný. Po šedesáti minutách měl každý tým na svém kontě šest vstřelených branek. Rozhodnout proto musely samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější Jihočeši, jímž zajistil výhru Karabáček.

Sestavy z posledního zápasu

HC Benátky nad Jizerou:

Schwarz (Žajdlík) – Kolmann, Kunst, Žůrek, Havlín, Niko, Maier, Poizl – Wiencek, Chrtek, Průžek – A. Dlouhý, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Najman, Teplý – Bittner, Burda.

ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň – Vydarený, Fillman, Plášil, Jandus, Pýcha, Pavlin – Beránek, Gilbert, Karabáček – Šimánek, Dančišin, Babka – M. Novák, Přikryl, Doležal – Čermák, Doktor, Heřman.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!