18. 1. 2019 | Věra Novotná

V sobotu dorazí Kadaň, naposledy se radovala z vítězství právě nad Benátkami

Trhači Kadaň se naposledy z vítězství radovali 10. prosince, kdy se na jejich ledě představili právě Benátečtí. Trhači tehdy zvítězili 4:3 a následně čekají již dvanáct kol na další tříbodový úspěch. Hokejistům Benátek nad Jizerou se v poslední době naopak daří body do tabulky přidávat. Všichni, kteří se o hokej zajímají ale ví, že zápasy, které povětšinou vypadají díky tabulkovému postavení jednoznačně, bývají mnohdy nejtěžší. Jak dopadne sobotní duel 48. kola Chance ligy? Přijďte se sami v sobotu 19. ledna přesvědčit na Zimní stadion v Benátkách nad Jizerou. Úvodní buly bude vhozeno netradičně už v 16:00. Pro ostatní je připraven textový on-line přenos nebo živý stream na HokejkaTV.

Oba soupeři pohledem statistik

Sobotní soupeře od sebe aktuálně dělí dvacetibodová propast. Trhači z Kadaně jsou s 28 body na příčce poslední, Benátečtí se nachází o dvě příčky výše. Kadaňský tým je jediný z Chance ligy, jenž ještě nepokořil trojcifernou hranici vstřelených branek, obdržel jich stihli za 43 kol již 216.

V minulém domácím duelu proti Přerovu se Benátečtí nemohli spolehnout na své přesilovky, kterých měli za 60 minut více než dost, i přes nevyužití těchto nabídnutých šancí však i nadále v této disciplíně sahají po umístění v nejlepší pětce ligy. Aktuálně se parta trenéra Kudrny drží na 6. příčce s úspěšností využití početních výhod 16,5%. Trhači jsou na tom hůře, najdeme je na třetí příčce od konce s procentuální úspěšností 13,51%.

Také v nadcházejícím duelu můžeme čekat velký počet vyloučených hráčů, neboť se utká čtvrtý nejvíce vylučovaný celek s pátým. Parta trenéra Kudrny stihla za 44 odehraných zápasů nasbírat 664 trestných minut. Trhači mají odehráno o jeden duel méně, na kontě mají momentálně 626 trestných minut.

O góly se v dresu Trhačů staralo duo Roman Chlouba a Lukáš Klíma. Oběma stačilo k prvnímu místu v tabulce produktivity 27 zápasů, v nichž oba nastříleli shodně 13 branek. Chlouba k těmto brankám přidal ještě 17 gólových přihrávek, což jej staví do pozice druhého nejproduktivnějšího Trhače a zároveň druhého nejlepšího nahrávače v dresu Kadaně. Lépe je na tom Jaroslav Kůs, který k šesti gólům přidal rovných 30 nahrávek a vede tak kadaňskou produktivitu. Stejné duo - tedy Kůs s Chloubou - se poté staralo i o body v početních výhodách. Avšak Chlouba ani Klíma už v kadaňském dresu nepůsobí. Roman Chlouba zakotvil v Ústí nad Labem, Lukáš Klíma se pak přesunul do Dukly Jihlava.

V benáteckém táboře se bodová situace začíná vyrovnávat. Nejlepším střelcem je i nadále Jiří Průžek se 13 body. Čtrnáctku přesných asistencí má na svém kontě nejlépe nahrávající hráč Benátek nad Jizerou Petr Kolmann, jehož nahání Průžek společně s Danielem Špačkem, kteří mají jen o jednu nahrávku méně. Zkušení borci Kolmann a Špaček se spolu momentálně dělí o druhou příčku v celkové tabulce produktivity, v níž mají oba 20 bodů. O šest bodů před nimi se poté nachází již zmiňovaný Průžek, za nimi poté o jeden bod zaostává Marek Zachar.

Forma obou soupeřů

Jak již bylo řečeno výše, Kadani se nedaří. Naposledy se radovala z vítězství právě po souboji s Benátkami a k Jizeře tak jistě přijede s dobrými vzpomínkami. Hráči ale musí mít také v hlavách dlouhou šňůru oněch dvanácti zápasů, v nichž nepřidali do tabulky jediný bod. Již čtyři zápasy po sobě nedokázali Trhači vstřelit víc než jednu branku, tři poslední duely jich navíc obdrželi pět a více. Dva duely předtím byli hokejisté Kadaně velmi blízko k prolomení této nepříznivé šňůry, avšak vždy těsně padli.

Benátečtí chytili v posledních zápasech bodovou slinu. Daří se jim ale více venku, než před vlastními fanoušky. U Jizery se z tříbodového vítězství naposledy radovali před Vánoci, když porazili Rytíře Kladno (3:1) a následně Ústí nad Labem (6:1). Velmi pěknou partii, avšak bez bodu, ale doma Benátečtí sehráli rovněž proti Přerovu (0:1) a Českým Budějovicím (2:3).

Vzájemné zápasy

Bilance po třech odehraných zápasech vzájemné minisérie hovoří pro celek Kadaně. Úvodní duel, jenž se odehrál v rámci třetího kola, zvládli lépe hráči Benátek nad Jizerou, kteří v prodloužení urvali bonusový bod a v divoké přestřelce na kadaňském ledě zvítězili 7:6 pp. Druhé utkání ovládli Trhači u Jizery, kde zvítězili 3:1 a ve třetím utkání pak přišlo už zmiňované vítězství 4:3. Lze tedy konstatovat, že Benátky letos ani v jednom ze tří pokusů poslední celek tabulky zatím nedokázaly porazit za tři body. Je tedy na čase!

Sestavy z posledního kola:

HC Benátky nad Jizerou: Pařík – Kunst, Kolmann (C), Žůrek, Havlín, Maier, Poizl, Klodner – A. Dlouhý, Bittner, Wiencek – Burda, Šír, D. Špaček (A) – Rychlovský, Najman, Teplý – Žemba, Šafařovský, Klapka.

SK Trhači Kadaň: Š. Lukeš – Novák, Eliáš, Klejna, Hajič, Foltýn, Uřídil, Popela – J. Svoboda, Kůs (C), Wágner (A) – Šulek, Rindoš, Maršoun – J. Müller, Tupý, Homer – Kanický.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.