29. 1. 2019 | Tomáš Nejedlo

Do Benátek se ve středu chystá o play off bojující Třebíč

Základní část Chance ligy začíná pomalu vrcholit. Zatímco hokejisté Benátek šanci dostat se do vyřazovacích bojů už nemají, jejich následující soupeř ano. Ve středu 30. ledna se od 17:30 hodin na benáteckém zimním stadionu představí Horácká Slavia Třebíč a pro tým z Vysočiny je v sázce hodně. Vždyť na osmou příčku ztrácejí svěřenci trenérského dua Sobotka a Barvíř jen čtyři body, navíc na čtyřbodový distanc jsou hned tři mančafty. Že to Horáci myslí s bojem o play off vážně, naznačili v minulém zápase, kdy doma rozmetali Vsetín 6:0. To Benátečtí budou napravovat nevydařený duel v Ústí, kde po matném výkonu padli 1:3. Průběh utkání tradičně kromě textového on-line přenosu nabídne i stream na HokejkaTV.

Představujeme soupeře - SK Horácká Slavia Třebíč

Jak již bylo napsáno v úvodu, Třebíč v současné době, kdy do konce základní části Chance ligy zbývá odehrát už jen osm, resp. devět zápasů, bojuje o příčky zajišťující účast ve vyřazovacích bojích. Aktuálně na osmé Litoměřice ztrácejí Horáci čtyři body, avšak na 76 bodech jsou kromě Stadionu ještě další dva týmy. Díky lepšímu skóre je sedmý Přerov a před se shodným bodovým ziskem rival z Prostějova. Takže z deváté příčky na šestou je to aktuálně hodně otevřené - sebemenší zaváhání v následujících zápasech může znamenat nenávratný konec sezóny, v opačném případě zajímavé duely v play off.

Třebíč to v novém kalendářním roce vzala za správný konec a měsíc leden mohou na Vysočině hodnotit jako velmi dobrý. Vždyť kromě dvou porážek 2:4 na Kladně a v Litoměřicích Bílé hvězdy vždy bodovaly. Naposledy po slezském dvojboji, kdy svěřenci koučů Sobotky a Barvíře udolali Frýdek-Místek a Porubu vždy v nájezdech, přišel zápas v minulém kole se Vsetínem a Valaši se nestačili divit! Třebíč jim na svém ledě nadělila půltucet, zatímco Vsetín poprvé v letošním ročníku vůbec neskóroval! K Jizeře tak dorazí sebevědomí soupeř, který rozhodně nenechá nic zadarmo. Benátečtí mladíci naposledy po bezkrevném výkonu padli v Ústí, jinak se jim snaha rozhodně upřít nedá - domácí porážky s Havířovem nebo Českými Budějovicemi se řadily spíše do kategorie smolných.

Při pohledu na statistiky Třebíč zjistíme, že v brance se letos prostřídali čtyři gólmani. Nejvíce duelů (22) odchytal Lukáš Dostál, opora reprezentační dvacítky na nedávném MS U20 v Kanadě. Deset duelů pak zvládli Pavel Jekel a třebíčský odchovanec Karel Vejmelka, jenž však nyní spíše chytá za Kometu Brno - mimochodem partnerský klub Třebíče. Nejproduktivnějším obráncem je s pětadvaceti body (6+19) Šimon Szathmary, patnáct bodů pak posbírali Lukáš Vágner (8+7) a Karel Nedbal (4+11). Toto jméno jisté není benátecké veřejnosti neznámé, vždyť jeho otec Karel Nedbal starší pomáhal u Jizery v několika sezónách, mj. v památné baráži v sezóně 2002/03 nebo v ročníku 2007/08, kdy postoupil s Benátkami do první ligy! Syn se tak potatil, jeho umu si všimli i v extraligových Pardubicích, kde posbíral 66 extraligových startů. V útoku vládne s dvaačtyřiceti body (20+22) Lukáš Nedvídek, jenž naposledy sestřelil Vsetín hattrickem. O bod méně má nájezdový specialista Silvester Kusko (21+20) a průměrnou bilanci bod/zápas má Adam Raška - 38 zápasů, 38 bodů (17+21). V průběhu ročníku se do Třebíče přestěhoval exbenátecký forvard Matěj Psota.

Oba týmy v posledním zápase

51. kolo, HC Slovan Ústí nad Labem - HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Šťovíček (Chlouba), 28. Ouřada (Ma. Svoboda), 39. Šťovíček (Chlouba, Krliš) – 51. Najman (Kunst, D. Špaček). Rozhodčí: Micka, Obadal - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 459. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Sestava HC Benátky: Pařík (Žajdlík) – Kolmann (C), Žůrek, Hampl, Kunst, Aubrecht, Maier – Wiencek, Chrtek, Průžek – Bittner (A), Šír, D. Špaček (A) – Rychlovský, Najman, Teplý – Klapka, Burda. Trenéři: Kudrna, Jiruš a Nečas.


51. kolo, SK Horácká Slavia Třebíč - VHK ROBE Vsetín 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Nedvídek (Szathmáry, Kusko), 22. T. Havránek (Vodný), 27. Nedvídek (Vodný, Nedbal), 31. Kusko, 35. Nedvídek (Szathmáry, Vodný), 49. Szathmáry (P. Kratochvíl, Kusko). Rozhodčí: Souček, Vokřál – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 9:10, navíc Kucharczyk (VSE) 10 minut OT. Využití: 3:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 1256. Střely na branku: 34:20. Průběh utkání: 6:0.

Sestava SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Vl. Brož, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, D. Mikyska, Bilčík, V. Čejka – Kusko, Nedvídek, Havlát – Vodný, Psota, T. Havránek – Süss, M. Novák, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták. Trenéři: Sobotka a Barvíř.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!