24. 9. 2007 | Tomáš Nejedlo

V Milevsku se bude bojovat o další druholigové body

V středu 26.9 se benátečtí hokejisté budou prát o další body do druholigové tabulky v jihočeském Milevsku. Domácí tým ZVVZ má na kontě tři body za výhru v Jindřichově Hradci, v prvním kole totiž prohrál doma se stále se zlepšujícím Pelhřimovem 3:6. Benátecké nečeká na jihu žádné lehké utkání, jak by si mnozí mohli myslet, ale bude to tvrdý boj o každý metr ledu. Zápas začíná na milevském ledě v 18 hodin.
Hokejisté HC Benátky nad Jizerou odehráli v letošní sezóně zatím dva zápasy. Oba dokázali s přehledem vyhrát a naplňují tak předpoklady dané před začátkem soutěže. V úvodním zápase rozdrtili u Vajgaru domácí Jindřichův Hradec 10:2 a v sobotu také s velkým nadhledem přehráli Kohouty z Tábory bez obdržené branky 5:0. Martin Barek si tak připsal první shot-out v sezóně. Ze strany domácích se hrál pohledný a hlavně útočný hokej lahodící oku diváka. Trenér Škaloud tak mohl být ze všech stran spokojen, zato hostující lodivod Pařízek, mimochodem zkušený, bývalý kouč extraligových Českých Budějovic byl bezprostředně po konci klání značně rozladěn. Na naše otázky do pozápasového rozhovoru odpovídal jednoslovně a velice stroze. Bylo tedy zcela jasné, jak ho prohra zasáhla.

Tým Milevska doznal o letní pauze několika změn. Vyztužit obranu přišel ze Strakonic bývalý hráč Benátek Milan Velíšek. Oproti předpokladům se v kádru objeví i Lukáš Bušta, kterého v přípravném zápase v Kolíně zkoušely i Benátky. V samotném zápase dokonce dokázal vstřelit branku, ale do konečného kádru se mu prosadit nepodařilo. V Milevsku mu tedy bylo prodlouženo hostování z extraligových Karlových Varů. Ze Strakonic přišel také útočník Jan Kadlec. Mužstvu bude citelně chybět především dlouhodobě zraněný obránce Jiří Schmied. Hostování Žlůvy a Krejčího se změnilo v přestup a oba se tak stali kmenovými hráči klubu. Kariéru ukončili i dvě dosavadní opory - Boris Šedivý a Jan Šimek.

Trenér Rudolf Suchánek starší bude v brance spoléhat na zkušeného Dalimila Svoboda, bývalého brankáře prvoligové Komety Brno. V záloze bude mít také mladého Filipa Svobodu ze Strakonic. Na pozici obránce budou hrát prim Aleš Černý (dříve extraliga v Havířově), kapitán Michal Štych nebo ostřelovač s tvrdou ranou Robert Procházka (dříve extraliga v Třinci). V útoku mají Milevští sílu především v Lukáši Buštovi, Richardu Pitlovi nebo ve zkušeném Zdeňku Špergerovi. Opomenout nesmíme ani syna trenéra Suchánka - Rudolfa juniora.

V zápase s Táborem nastoupili HC Benátky nad Jizerou v tomto složení: Barek (Hanousek) - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Klouček, Svoboda, Kumstát, Ton - Zajíček, Kristek, Drak, Jakeš, Skořepa, Malý, Mařík, Mácha, T. Kadeřábek, Weiss, Kocman, J. Kadeřábek

Utkání v Jindřichově Hradci odehrál tým HC ZVVZ Milevsko v této sestavě: D.Svoboda – Žlůva, R.Procházka, Ulman, Velíšek, Štych, Matouš Krejčí (32. - 42. Urbanec), Kadlec, Pitel, Bušta, Šperger, Hamerle, Müller, Suchánek, T.Novotný.

Zápas v Milevsku začíná, jak už jsme předesílali v 18 hodin a v infobaru najdete odkaz na změny stavu přímo z místa dění. Doufejme, že Benátečtí dokáží na horkém ledě v Milevsku zvítězit a dodají si tak patřičné sebevědomí před těžkým sobotním domácím bojem s Chrudimí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.