6. 8. 2019 | Věra Novotná

Byl to těžký protivník, shodli se Kunst s Bittnerem


V pondělí večer sehráli hokejisté Benátek nad Jizerou své druhé přípravné utkání před novou sezonou. Soupeřem jim tentokráte byl celek z Ruska - Metallurg Novokuzněck. Svěřenci trenéra Jiruše se dostali do vedení zásluhou Vojtěcha Jiruše, avšak následně doplatili na své fauly a i přes velice bojovný výkon, který vyšperkovali hned několika pěknými akcemi, museli přijmout porážku.

Jak potvrdil obránce Vratislav Kunst, nebylo vůbec jednoduché na ruského soupeře vyzrát. ”Byl to těžký protivník, hodně bruslivý a šikovný na puku. Musím ale říct, že jsme se drželi a herně jsme nepropadli,” řekl Kunst k celkovému obrazu druhého přípravného duelu.

Svěřenci trenéra Jiruše se poprvé radovali z branky již ve druhé minutě, kdy Vojtěch Jiruš zařídil první gól utkání. ”Nakoplo nás to, věřili jsme si, a troufnul bych si říct, že jsme byli i na začátku duelu lepším týmem.”

Skvělý tlak benáteckých hráčů však utnuly přesilové hry soupeře. V početní výhodě Metallurg nejprve na konci první dvacetiminutovky srovnal stav utkání, a následně rychlým gólem, opět v početní výhodě, šel na začátku druhé třetiny do vedení. ”Byly to naše chyby. Dvakrát jsme šli ven při naší přesilovce, a to se nám nesmí stávat. Bylo to ale i tím, že dobře bruslili,” okomentoval Kunst sedm menších trestů v zápase. Velký počet vyloučení ostatně Benátky trápil celý minulý ročník Chance ligy. ”Je pravda, že nás to trápí dlouho, ale pracujeme na tom, abychom se toho vyvarovali.”

Kunst sám často chodí do oslabení a snaží se znepříjemnit soupeři početní výhodu. Metallurg byl však při svých přesilovkách silný. ”Bylo těžké je bránit. Stále si měnili pozice, házeli puk často na bránu a v předbrakovém prostoru byli silní. Zkoušeli to často přes středového hráče před bránou nebo stříleli přímo od modré, přiblížil Kunst hru soupeře při benáteckém oslabení.

Vratislava Kunsta budeme určitě často vídat na ledě Benátek, a tak jsme se zeptali, na čem chce mladý bek nejvíce zapracovat. ”Chci hlavně zlepšovat neustále svoji hru jak dopředu, tak dozadu a být pro tým přínosem.”

V duelu byla vidět i dlouholetá opora Benátek nad Jizerou - útočník Ladislav Bittner, který neočekával příliš odlišný duel od prvního přípravného klání. ”Od zápasu s Metallurgem jsem očekával v podstatě podobnou hru, jako v minulém zápase se Šachťarem, kde se objevovala důrazná fyzická hra, rychlost a šikovnost, což se taky potvrdilo, připustil Bittner, který několikrát předvedl skvělou souhru s Adamem Dlouhým.

Právě tato dvojice se postarala o kontaktní gól na 2:3 z pohledu Benátek ze začátku třetí třetiny, kdy Bittner našel Dlouhého pěkným pasem zpoza branky. ”Celá akce vyplynula z dané situace. Byl jsem v rohu na puku, sjel jsem směrem k brance a Čahy tam byl na chvilku volný, tak jsem mu přihrál a on už to pěkně trefil, popsal situaci kolem prvního gólu třetí třetiny.

Bittner již patří mezi ostřílené Benátecké hokejisty, kteří mohou předat mladým nadějím své zkušenosti. ”V kabině je super parta kluků a my starší se jim snažíme jít příkladem,” připustil. Bittnera i ostatní čeká nový formát Change ligy, který nabídne ještě více duelů v základní části s následném play-off systémem. Jak všichni vědí, hokejisté Benátek působí také v libereckém “A” týmu a juniorce. Někteří tak budou mít zápasový kalendář plný až k prasknutí. Uvidíme, jaké to bude mít ohlasy po sezoně. Já to beru tak, jak to je. Více zápasů bude každopádně jenom ku prospěchu, řekl benátecký útočník.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!