25. 9. 2007 | Jiří Svoboda, Dominik Svoboda

Nepovedený vstup dorostu do soutěže

1., úterý 25. 9. 2007
Benátky n.J. - Písek BEN - PIS
V prvním mistrovském utkání 1. ligy dorostu přivítali benátečtí dorostenci na svém ledě soupeře z Písku. Soupeř dosahoval v přípravě dobrých výsledků a tak se dalo očekávat pěkné utkání.
Benátky n.J.: Sedláček (53. Formánek) – Šefl, Středula, Bezděk, Staněk, Šimek, Antal – Rybalkin, Klouček, Kubů – Jambor, Bureš, Barták – Tomíček (58. Novák), Šubrt, Svatý (30. Drahoš) – (58. Budaev, Svoboda, Čermák)
Branky a nahrávky: 2. Bureš (Barták), 24. Jambor (Barták), 54. Jambor. Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: . Průběh utkání: 1-0, 1-1, 1-2 / 2-3 / 2-4, 2-5, 3-5, 3-6, 3-7.

Komentář

V prvním mistrovském utkání 1. ligy dorostu přivítali benátečtí dorostenci na svém ledě soupeře z Písku. Soupeř dosahoval v přípravě dobrých výsledků a tak se dalo očekávat pěkné utkání.

Domácím se povedl vstup do utkání, když již v čase 1:29 vstřelil úvodní gól nové sezóny Bureš po přihrávce Bartáka. Lepší úvod si snad ani nikdo z přítomných diváků nemohl přát. Jenže domácí hráči uspokojeni svým vedením přestávali zhruba od 5-té minuty plnit úkoly trenérů, což se projevilo naplno v 9-té minutě, když nejprve inkasovali po střele píseckého obránce od modré čáry po ledě (čas 8:09). Následně po rozehrání se dostal útočník Písku do samostatného nájezdu, který zastavil benátecký Bezděk pouze za cenu trestného střílení, které se píseckým podařilo proměnit (čas 8:52). Do konce třetiny se Benátky marně snažili vyrovnat nepříznivý stav. Naopak soupeř se v čase 13:55 po proměnění své příležitosti dostal do dvoubrankového vedení, které udržel do sirény oznamující konec první třetiny.

Po přestávce se na led domácí vrátili v podobě jakou utkání začali to znamená, že si vytvářeli řadu dobrých střeleckých příležitostí, ale ke škodě dokázali využít pouze jedinou, když při přesilové hře v čase 23:07 po přihrávce Bartáka vstřelil gól Jambor.

Mimo několika neproměněných nájezdů (Tomíček), dvou dalších nevyužitých přesilovek a naopak dvou ubráněných oslabení při vyloučení Staňka a Tomíčka se již nic ve druhé části hry nestalo. Snížení na rozdíl jediného gólu dávalo do poslední třetiny domácím ještě naději bojovat o první ligové body. To co se však odehrálo v závěrečné části hry z pohledu domácího týmu se dá jen těžko pochopit. Místo zvýšení tlaku a snahy o vyrovnání se vlastní nedisciplinovaností (vyloučení Bezděka na 2 minuty držení+10 minut nesport. chování+20 minut nesport. chování a Středuly na 10 minut nesportovní chování) připravili o možnost ještě s utkáním něco udělat. Domácím totiž v tu dobu (45 minuta) odstoupil pro zranění obránce Šefl a se zraněním musel hrát Šimek, aby měli alespoň 2 obranné dvojice. Soupeř nabídnuté šance využil a zlepšeným výkonem dokázal zvýšit své vedení na 2:5 v čase 52:02. U domácích se do branky postavil Formánek a vystřídal tak doposud chytajícího Sedláčka. Domácí Tomíček neproměnil další samostatný nájezd, když za hostujícím brankářem zazvonila tyč. Benátečtí ještě dokázali zásluhou Jambora v čase 53:04 snížit na 3:5, když využili přesilovou hru. To však z jejich pohledu do statistiky střelců bylo vše. Naopak soupeř při vlastním oslabení dokázal vstřelit gól (čas 57:02) a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto. Od této chvíle se do hry na straně benátecké střídačky dostali všichni hráči, tedy i náhradníci, kteří do této chvíle jen přihlíželi dění na ledové ploše. Hosté ještě v poslední vteřině utkání vstřelili branku po samostatném úniku u uzavřeli skóre na stavu 3:7.

Ohlasy trenérů

Mgr. Martin Novák (trenér Benátek): "Vlastní nedisciplinovaností a hrubými chybami jsme dostali soupeře do hry. Hráli jsme profesorský hokej, obránci zbytečně dlouho drželi puk a otáleli s rozehrávkou. Nemůžu být spokojený ani s tím, že se střelecky prosadila jen jedna lajna, zbytek skončil v mínusu.

Klíčový byl gól na 2:4, místo vyrovná jsme naší chybou opět posadili Písek na koně a ten si disciplinovanou a chytrou hrou vedení pohlídal a zvýraznil."

Na otázku ohledně dvou vyloučení za nesportovní chování trenér Novák odpověděl: "S hráči si promluvím a vyvodím důsledky, které nechci zveřejňovat. Pokud se to bude opakovat, budou muset nedisciplinovaní hráči náš tým opustit a pošleme je na hostování do sousedního Mělníka."

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!