9. 10. 2007 | Tomáš Nejedlo

Ve středu bude k vidění další atraktivní zápas

Středeční podvečer bude patřit opět druholigému hokeji. V dalším domácím zápase narazí Benátky na jednoho z favoritů skupiny Střed IHC Písek. Jihočeši doplňují na špici tabulky silnou dvojici týmů Benátek a Chrudimi. K vidění tedy určitě bude maximálně kvalitní a divácky atraktivní zápas, zvláště když Písečtí prohráli v Chrudimi, a proto budou chtít tuto porážku odčinit. Utkání má pro benátecký hokej nově zavedený začátek středečních zápasů, a to v 17:30!
Hokejisté Benátek nad Jizerou zatím procházejí druholigovou soutěží jako nůž máslem. V pěti zápasech totiž svěřenci trenéra Škalouda ztratili pouze jediný bod za výhru v prodloužení v Milevsku. Asi nejvíce je ceněný skalp silné Chrudimi v poměru 5:3. Naposledy Benátečtí vyhráli v Benešově stejným výsledkem jako proti Východočechům. U Konopiště Benátečtí o svém triumfu rozhodli již v první třetině, kdy chybu exligisty Macka potrestal rychlík Skořepa. Těsně před jejím koncem zužitkoval Weiss přesnou přihrávku brankáře Martina Barka. Ten jenom potvrdil, že práce s holí je jeho silnou stránkou. Ve druhé třetině padlo po jednom gólu na každé straně a do konce zápasu si už Benátečtí zasloužené vítězství pohlídali a vyhoupli se na samé výsluní tabulky.

IHC Písek ztratil první body v soutěži po prohře minulý týden v Chrudimi. Utkání, které bylo tahákem kola, nakonec vyznělo lépe pro domácí borce, kteří zvítězili 3:1. Domácí si postupně vypracovali tříbrankový náskok a dali tak zapomenout na zaslouženou sobotní porážku z minulého kola v Benátkách. Hosté výsledek v poslední části už jen korigovali a odjeli domů s prázdnou. V předchozích zápasech Písečtí neztratili ani jeden bod a postupně porazili tyto týmy s těmito výsledky: Kutnou Horu 4:3, Kolín 4:1, Velké Meziříčí 3:2 a Tábor 4:1. V tabulce jim tedy zatím patří druhá příčka o dva body za Benátkami a o bod před Chrudimí.

Tým trenéra Rybáčka se skládá z několika zkušených hokejistů, vhodně doplněných mladými hráči. V brance má trenérovu důvěru zkušený Michal Pinkas, za jeho zády čeká na svou šanci Filip Kubiš. V obraně dominují např. Marek Vokatý, který se k hokeji vrátil po dlouhodobém zranění. K dalším výborným bekům patří také Tomáš Burkoň, bývalý hráč prvoligové Komety Brno, nebo jmenovci Filip a Michal Procházkové. O ofenzivní činnost mužstva se starají zkušení Milan Filipi (dříve nastupoval v extralize na Pardubice nebo České Budějovice), Radek Hovora (před sezónou se vrátil z Francie, kde působil dlouhou dobu v různých dresech tamní nejvyšší soutěže), Libor Nikodém (bývalá opora Strakonic), Jiří Vondřich (loni v Rakousku, dřívější opora Milevska), Jan Řehoř (před několika lety hrával extraligu za České Budějovice), nebo Tomáš Květoň společně s klubovým srdcařem Davidem Míkou. Zapomenout nesmíme ani na šikovného Petra Kicu. Z výčtu jmen je zřejmé, že písecký tým rozhodně svoji kvalitu má, a tak očekávejme výborný ofenzivní hokej.

V Chrudimi nastoupil IHC Písek v této sestavě: Pinkas (Kubiš) – Svoboda, Burkoň, Hauer, Procházka F., Kalečík, Kříž, Procházka M. - Řehoř, Kořánek, Míka, Novák, Kašpar, Vondřich, Mošovský, Nikodém, Hovora, Pošmourný, Kica.

V utkání s benešovskými Vodními lvy nastoupil tým HC Benátky nad Jizerou v tomto složení: Barek - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Klouček, Tondr - Zajíček, Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, T.Kadeřábek, Weiss, Mácha, J.Kadeřábek, Drak.

Ještě jednou připomínáme nově zavedený začátek středečních domácích zápasů, který je stanoven na 17:30! Pro fanoušky, kteří dají přednost teplu domova bude samozřejmě zprostředkován podrobný on-line přenos!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.