19. 10. 2007 | Tomáš Nejedlo

Ve středočeském derby hostíme rivala z Nymburka

Rozjeté benátecké hokejisty čeká na svém ledě další z mistrovských zápasů. Tentokrát, netradičně v neděli, přivítají v sousedském derby odvěkého rivala z Nymburka. Benátečtí mají s tímto soupeřem dlouhodobě velmi nepříznivou bilanci, všechna střetnutí se vždy vyznačovala oboustranně vysokým nasazením a velkým diváckým zájmem. V letošním soutěžním ročníku druhé ligy však Nymburk okupuje až osmou příčku s jednáctibodovým mankem na vedoucí Benátky. Zápas začíná na benáteckém zimním stadionu v neděli 21.10. od 17 hodin!
Z důvodu sobotního zápasu 1. hokejové ligy mezi Mladou Boleslaví a Vrchlabím se středočeské derby Benátek a Nymburka odehraje o den později, tedy v neděli 21. října. Mladoboleslavští, kteří mají na Zimním stadionu města Benátek svůj dočasný azyl, budou v sobotu vzdorovat Vrchlabí. Očekává se velice slušná divácká návštěva. Přinejmenším stejný počet diváků by mohl přijít i na nedělní derby Benátek s Nymburkem. Hokejisté HC Benátky mají soutěžní ročník zatím skvěle rozehraný, v sedmi odehraných zápasech zatím ani jednou neprohráli a ztratili pouze jediný bod! Postupně dokázali porazit tápající Jindřichův Hradec 10:2, nevyzpytatelný Tábor 5:0, nepříjemné Milevsko až 2:1 v prodloužení, největšího favorita soutěže Chrudim 5:3, odevzdaný Benešov taktéž 5:3, dalšího aspiranta na postup Písek 3:0 a naposledy svěřenci trenéra Luďka Škalouda zvítězili v Kutné Hoře přesvědčivě 7:2.

NED Hockey Nymburk, který patří k našim nejneoblíbenějším soupeřům, zatím v ligovém ročníku jde ve šlépějích toho předchozího. V něm totiž Nymburští dlouho patřili do vyvolené osmičky, ale na poslední chvíli je z ní vyřadil další úhlavní rival Kolín. Kolínští tak na úkor Nymburka postoupili do play-off, naopak hráči NED Hockey sezónu končili zklamáním. V dosavadním septetu zápasů Nymburk na úvod vyhrál v Benešově 4:3, doma porazil kutnohorské Sršně 3:2, v Kolíně ale narazil a prohrál 5:3, pak si na domácím ledě s chutí zastřílel proti Velkému Meziříčí - 10:2, V Táboře přišla další porážka, tentokráte 2:3, výbuch doma s Chrudimí 0:9!, a prohra v Písku 5:1. Nymburk tedy podává dosti nevyrovnané výkony.

Před tímto ročníkem došlo v jeho kádru k několika změnám. Tou nejpodstatnější je příchod dvou bývalých hráčů Mladé Boleslavi, nynějších trenérů Zbírala a Hakena. Z Vrchlabí přišel hbitý útočník Jan Vondrlík, který se však zatím výrazněji neprosazuje. Posilou s velkým P se měl stát také Pavel Prachař, který totálně vyhořel a byl uvolněn do Velkého Meziříčí. Nymburk měl zájem také o dva kolínské hráče - Malého a Čtvrtečku, prvně jmenovaný nakonec odešel do Benátek a Čtvrtečka zůstal v mateřském klubu. Obranu měl přijít vyztužit také Boháček z Francie, bývalý hráč Sparty se však v Nymburce nedohodl a odešel. Z Benátek do obrany přišel na přestup Tomáš Kaulfus a do útoku ze stejného klubu i Jan Kadeřábek. Střídavé starty ze Sparty má vyřízené i Tomáš Protivný, člen mistrovského kádru Sparty z loňské sezóny.

V brance Nymburka se střídají dva zkušení gólmani. Devětatřicetiletý Kremina a Matoušek, dříve působící v Mladé Boleslavi. Na pozici obránce se prosazuje tradiční osa týmu Kos, Zeman nebo Kříž. V útoku se tým opírá především o schopnosti kanonýra Nýče, ale také o Culku, Sirotka, Šimka nebo Tomu. Opomenout nesmíme ani kovaného Nymburáka Turinského.

V utkání v Kutné Hoře nastoupili hráči HC Benátky nad Jizerou v této sestavě: Barek (Hanousek) - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Svoboda, Kumstát, Ton - Zajíček, Kristek, Drak, Jakeš, Mařík, Malý, T. Kadeřábek, Weiss, Kocman, Stehno, Kučera.

V zápase proti Písku se NED Hockey Nymburk představil v tomto složení: Kremina (Matoušek) – Zeman, Kříž, Kos, Kaulfus, Bartoníček, Dvořák, Krejčík – Culka, Nýč, Sirotek, Fišer, Šimek, Toma, Dulovec, Hertl, Kadeřábek.

Zápas slibuje parádní hokejovou podívanou, a tak si ho rozhodně nenechte ujít. Přijďte v co nejhojnějším počtu povzbudit benátecké hokejisty a vytvořit jim tradičně bouřlivé prostředí. Všichni, kteří fandíme našim barvám si jistě přejeme, aby body zůstaly doma. Pro ty, kteří se nedostaví na stadion, bude opět připraven podrobný on-line přenos!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!