28. 9. 2006 | Jan Wirkner, David Schlegel

Martin Kocman zajistil Benátkám v závěru u Vajgaru bod

5., čtvrtek 28. 9. 2006
Jindřichův Hradec - Benátky n.J. JHR - BEN
Benátky po výhře na horké půdě v Písku neprohrály ani svůj druhý zápas na hřišti soupeře. Z horkého ledu v Jindřichově Hradci si odvážejí bod za remízu 2:2. Každý ze týmů jedenkrát v zápase vedl a jedenkrát musel dotahovat náskok soupeře. Konečnou remízu Benátkám zajistil útočník Martin Kocman.
Jindřichův Hradec: Štůrala - Vachulka, Skaloš, Pech, Chmel, Picka, Baran, Hanzl - Korbela, Dvořák, R.Cmunt - Mikš, Haring J.Cmunt - Beránek, Mazanec, Šulčík
Benátky n.J.: Hanousek - Klouček, Vrzal, Pešek, Holý, Gajda, Ton, Kaulfus - Klaban, Oulik, Skořepa - Jakeš, Kocman, Mařík - Mácha, Krupka, T.Kadeřábek - Šebor, J.Kadeřábek
Branky a nahrávky: 25. J. Cmunt (Haring), 49. Vachulka (P. Šulčík) - 28. T. Kadeřábek (Gajda, L. Krupka), 57. Kocman.
Rozhodčí: Pavel Ondřej - Martin Šperl, Aleš Vavruška.
Vyloučení:
11:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci:
300

Komentář

(Zdroj: www.klhvajgar.cz)

Necelé tři stovky diváků si našly cestu na hradecký stadion a hned v úvodní minutě mohly sledovat tlak domácích, konkrétně střelu Davida Mikše těsně nad Hanouskovu branku. O dvě minuty stejný forvard bušil do betonu benáteckého gólmana. V minutě šesté zlobil před Hanouskem Petr Šulčík, o minutu později Jiří Cmunt. Teprve v 8. minutě se osmělili hosté, když Martin Holý marně dorážel před Tomášem Štůralou. Z následného protiútoku měl velkou šanci kapitán Vajgaru Jiří Cmunt. O další minutu později se na Štůralu řitil Lukáš Krupka, ale ani jeho akce nevedla ke změně skóre. Od 13. minuty si Vajgar zahrál přesilovku, která kromě dorážky Šulčíka moc vzruchu nepřinesla. Hra se v této fázi zápasu vyrovnala a do útočných akcí se čím dál tím více pouštěli i hosté. V 16. minutě, ihned po buly pálil těsně nad Ondřej Mácha. O dvě minuty padal kotouč obloučkem na Hanouskovu branku, hostující gólman musel puk skrýt před dotírajícím Lukášem Beránkem.V předposlední minutě úvodního dějství vyslal dělovku směr Hanousek Jaroslav Korbela, na druhé straně minul Kocman.

Vajgar dohrával v úvodu prostřední třetiny oslabení, ale hosté se k ničemu vážnějšímu nedostali. Ve 23. minutě se před brankou Benátek jako lev bil Jaroslav Korbela a vykoledoval si faul. Jenže následná přesilovka byla více než nepovedená. Skóre se měnilo poprvé ve 25. minutě, když před branku přihrával Milan Gajda a Tomáš Kadeřábek šikovnou tečí dopravil kotouč do branky - 0:1. Na začátku 28. minuty se hrálo pouze ve čtyřech na obou stranách. Jozef Haring vystřelil švihem na Hanouskovu klec, ten kotouč neudržel a Jiří Cmunt v poklidu dovezl puk za bezmocného gólmana hostů - 1:1. V minutě s pořadovým číslem 29 se hostující Mařík se před Štůralou pokoušel o blafák do backhandu, ten se mu nepovedl, ale zásah domácí obrany byl oceněn dvouminutovým trestem. O necelé 4 minuty později pálil šikovně zpoza obránce David Mikš. Aktivně hrající Michal Mařík mohl sám ve 34. minutě upalovat na Tomáše Štůralu, ale domácí obránci zatáhli za záchrannou brzdu s nápisem faul. Vajgar toto oslabení celkem s přehledem ustál a nedovolil hostům jedinou vážnější šanci. V závěru třetiny hrály Benátky přesilovku a mohly Vachulkovo vyloučení i potrestat. Proti bylo rameno Tomáše Štůraly po jedovaté střele Martina Kocmana. Osmnáct vteřin před koncem putoval za katr hostující kapitán Jiří Jakeš po faulu na kapitána domácích Jiřího Cmunta, který po jeho podražení udělal dvě piruety ve vodorovné poloze.

Přesilovku z předchozí třetiny nesehrál Vajgar nejlépe. Kotouč do třetiny šikovně zavezl Jožka Haring, ale to bylo vše. Ve 44. minutě hráli pro změnu přesilovku Benátky, během které vyslal jedovku Petr Pešek. O další minutu později se musel Vajgar bránit dvojnásobnému oslabení a to celých 72 vteřin. Hosté rozebrali domácí trojici, ale k údivu všech Kocman zahodil dvousetprocentní tutovku. V minutě 47. mohl sám na Hanouska vyrazit Haring, ale faul hostů mu v tom zabránil. Vajgaru stačilo 39 vteřin, aby tuto početní výhodu přetavil ve vedoucí branku. Petr Šulčík zavezl kotouč za branku a jeho ex-spoluhráč Josef Vachulka nedal střelou zblízka gólmanovi šanci - 2:1. Jihočeši chtěli přidat ještě třetí branku, ale akce Jiřího Cmunta nebo Josefa Mazance k tomu nevedly. Vajgar se kolem 51. minuty trochu zatáhl a bránil hubený náskok, což se mu stalo osudným. V 52. minutě zahodil tutovku Gajda, o chvíli později na Štůralu doráželi Jakeš s Oulíkem. Na protější straně kontroval Šulčík. K vyrovnání měli hosté strašně blízko na sklonku 53. minuty, když jeden z borců Benátek střílel nad ležícího Tomáše Štůralu do prázdné branky. Puk v brance neskončil jen díky vymrštěné hokejce domácího gólmana. Tlak hostů stupňoval a domácí se častokrát bránili jen vyhozením na icing. V 57. minutě bylo vyrovnáno. Z brejku dvou proti jednomu se hosté neprosadili bleskovou kombinací. Směrem na branku Vajgaru nahodil Martin Kocman a Štůrala si kotouč nešťastně ramenem srazil kotouč do branky - 2:2. V poslední minutě Benátky Jihočechy zamkly, ale po šedesáti minutách to bylo nerozhodně.

Domácí Vajgar vstoupil do nastaveného času aktivněji a hned na začátku 62. minuty si vynutil faul. Jenže přesilovka se nehrála moc dlouho, za katr totiž musel i domácí Lukáš Hanzl. Ve hře tří proti třem bylo na kluzišti spoustu prostoru a prakticky každý útok vypadal jako přečíslení. Za Benátky měl ke gólu nejblíže Skořepa, na straně Vajgaru Marek Dvořák, či Josef Vachulka. Gólmani však již nekapitulovali.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!