24. 11. 2007 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí hokejisté bohužel na Chrudim nestačili

15., sobota 24. 11. 2007
Chrudim - Benátky n.J. CHR - BEN
Na chrudimském zimním stadionu se ve šlágru kola druholigové skupiny Střed utkaly dva nejlepší celky této skupiny. Domácí Chrudim přivítala lídra z Benátek. Svěřenci trenéra Luďka Škalouda se dostali do vedení v první třetině, ale po zbytek zápasu kralovali na ledě zkušenější domácí a zaslouženě zvítězili v poměru 5:2. Benátečtí sice ještě ve třetí části zásluhou Maříka dokázali vyrovnat, ale zlomil je nešťastný třetí gól v jejich síti.
Chrudim: Hrazdíra (Němec) - Doseděl, Daňo, Fejgl, Kuncl, Giba, Šafařík, Mainer - Zadina, Bělohlávek, Potůček, Žák, Pospíšil, Král, Buchal, Horák, Konta
Benátky n.J.: Barek (Peikrt) - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Klouček, Ton, Klaban - Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, Kadeřábek, Stehno, Weiss, Drak
Branky a nahrávky: 28. Potůček (Bělohlávek, Giba), 34. Žák (Pospíšil), 45. Doseděl (Šafařík), 50. Pospíšil (Král), 57. Pospíšil (Král) - 7. Malý (Nedbal), 42. Mařík (Stehno). Rozhodčí: Kareš - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 10:11. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 580.

Komentář

V 15. kole druhé ligy východočeští hokejisté narazili ve šlágru kola na lídry z Benátek, kteří k řece Chrdumimce přijeli bez Zajíčka, Kučery, Hanouska, Tondra nebo také Mrni, jenž se připravuje s reprezentační dvacítkou a v pátek hrál také extraligové utkání za pražskou Spartu ve Znojmě. Ve vynikajícím zápase splňujícím nejpřísnější měřítka tak Chrudimští porazili vedoucí celek soutěže. Do magnetu kola, utkání dvou nejlepších týmů skupiny Střed, také východočeši nenastoupili kompletní a do zápasu vstoupili pouze s osmi klasickými útočníky (Valko se v utkání s Táborem zranil a Stavenský čeká na výrok disciplinárky), proto se musel do role hrotového hráče přeškolit obránce Konta.

Před skvělou kulisou, kterou obstarala i početná skupina hostujících fanoušků, začali zápas aktivněji hosté a v 7. minutě se ujali ve vlastním oslabení vedení, když chybu v obraně potrestal Josef Malý, jenž přetavil pěknou přihrávku Karla Nedbala od mantinelu ve vedoucí gól - 0:1. Touto kombinací si oba hokejisté znovu připoměli staré kolínské časy. Chrudimští přitom chvíli předtím nevyužili půlminutové dvojnásobné početní výhody. I v dalším průběhu úvodní části měli Benátečtí více ze hry, šancí však bylo oboustranně poskrovnu. V 18. minutě mohl přidat jejich druhý gól z brejku opět Malý, Hrazdíra zachránil Chrudim betonem. Minutu poté se zase na druhé straně povedl domácím v přesilovce velký závar, ale dvě střely Pospíšila také změnu skóre nepřinesly.

Ihned po začátku druhé třetiny darovali domácí soupeři hrubkou v obraně další gólovku, v níž bohužel Skořepa nedokázal trefit branku. O dvě minuty později se dokonce naskytla hostům dvouminutová přesilovka pět na tři, Chrudim ale velký tlak i díky výbornému Hrazdírovi ubránila. Ten se vyznamenal zejména při gólové dorážce Kadeřábka. Sotva byli domácí v plném počtu, ocitl se ve velké šanci Daňo, ale ani Barek v protější svatyni se nenechal zahanbit. Ve 28. minutě však bylo přece jen vyrovnáno. Bělohlávkovu nahrávku přetavil v první gól Východočechů Potůček, který si nabruslil až do výhodné pozice před Barka a chladnokrevně ho prostřelil - 1:1. Navíc se domácím málem povedl stejný kousek dvou slepených gólů jako ve středu s Táborem. O pouhých deset vteřin později se totiž ocitl v jasné pozici Zadina, tutovku mu ale vychytal Barek. Ve 34. minutě přesto zabouřila slušně zaplněná hala podruhé. Prvnímu útoku se zdařil rychlý protiútok, na jehož konci byl bekhend Žáka a následná střela do šibenice - 2:1. Velká hokejová bitva ale pokračovala, bojovné a emotivně vyhecované utkání nebylo zdaleka rozhodnuté. Lídr soutěže se nechtěl s nepříznivým stavem smířit a učebnicový příklep Nedbala musela vyřešit až lapačka Hrazdíry. Krátce před koncem prostřední části zůstal ležet na ledě po neodpískaném faulu s krvácejícím nosem Daňo, což rozlítilo trenéra Lubinu natolik, že v nastalé přestávce vlezl na led a šel si to se sudím Karešem vyříkat. Docílil však pro svůj tým jen dvouminutového trestu za hráčskou lavici a její nedovolené opuštění. Sám byl vykázán ze střídačky.

Závěrečnou třetinu proto zahájili domácí v oslabení a na samém jeho konci vyrovnal přesným švihem do horného rohu branky Martin Mařík - 2:2. Za tři minuty se naskytla Chrudimi skoro minutová přesilovka 5 na 3, ale Zadinovi se jeho dvě příležitosti nevydařily tak, jak by si asi sám představoval. Domácí se ale přesto opět do vedení dostali. Když již byli hosté ve čtyřech, tak s notonou dávkou štěstí překonal Barka Doseděl - 3:2. Kotouč byl při jeho střele několikrát tečován, přesto skončil nešťastně za brankovou čárou. Benátky se snažily vyrovnat, ale v 50. minutě si najel na Žákovu nahrávku Pospíšil a přesnou tečí přidal čtvrtý gól - 4:2. Tyto dva zásahy definitvně poslaly Benátky do kolen. Chrudim se pak zatáhla do obrany a trpělivě číhala na brejky. V 57. minutě navíc prohodil puk mezi nohama Karla Nedbala znovu Pospíšil a svůj brejk učebnicově zakončil blafákem mezi Barkovy betony - 5:2.

Utkání vysokoé úrovně tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácích, kteří měli více hokejového štěstí. O výsledku rozhodla také zkušenost hráčů Chrudimi. Reportáž byla upravena z webu HC Chrudim.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.