2. 10. 2006 | Tomáš Špringl

Popereme se o play-off, slibuje Karel Nedbal

Po sobotním utkání proti Kolínu, jsme si povídali s bývalým kapitánem Benátek, který letos obléká dres kozlů. Ten se netajil ambicemi, dostat svůj tým po šesti letech do závěrečných vyřazovacích bojů. Vyzpovídali jsme i zatím nejproduktivnější hráče domácího výběru, devítibodového Martina Kocmana.
V sobotu jsme na domácím ledě přivítali klub SC Kolínští Kozlové. O zápase rozhodly přesilové hry. Pět ze sedmi gólů bylo střeleno v početní výhodě, když se Kolín jinak než z přesilovky prosadit nedokázal. V první třetině byla hra vyrovnaná a skončila remízovým stavem 1:1. Dalo by se říci, že o zápase rozhodly tři minuty ve druhé třetině, kdy se Benátečtí díky přesilovkám dostali do dvoubrankového vedení. Nejúspěšnější benátecký střelec Martin Kocman k tomu řekl: „Dnešní zápas byl docela dobrý. Kolín ze začátku hrál, pak škoda v tý druhý třetině jsme mohli dát víc gólů ale pak naštěstí ve třetí třetině ze začátku jsme dali ty dva góly.“ Totéž si myslí i bývalý kapitán Benátek Karel Nedbal: „Já si myslím, že ze začátku to bylo dost vyrovnané a pak to hodně ovlivnili ty oslabení.“ Stejného názoru je i pan Bohumil Prachař, trenér Kolína: „Já jsme to viděl, že to bylo vcelku vyrovnaný a rozhodlo o tom deset minut v druhý třetině, kdy jsme se nechali vyloučit a dostali jsme dva góly a to se těžko s Benátkami obrací.“ Něco jiného si však myslí pan Aleš Vladyka: „Tak já si myslím, že v tom zápase jsme byli jasně lepším týmem. Byla to jenom otázka času, kdy se nám povede proměňovat ty šance.“ Minulou sezónu skončil Kolín na předposledním místě tabulky. Do této sezóny nastoupil s téměř jiným kádrem. Navrátilo se několik jeho schopných odchovanců a na hostování přišli další dobří hráči. Ptali jsme se Karla Nedbala a trenéra Bohumila Prachaře jaké jsou ambice Kozlů na letošní sezónu. Karel k tomu pravil „Popereme se prostě o tu osmičku, to je cíl sezóny.“ Pan Prachař je ještě optimistější: „No tak já myslím, že do osmého místa určitě budem.“

Zvukový záznam ohlasu - Martin Kocman

Zvukový záznam ohlasu - Karel Nedbal

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.