2. 1. 2008 | Pavel Petr, Tomáš Nejedlo

Až na pár výpadků jsme nadmíru spokojeni, říká Jiří Jakeš

Benátečtí hokejisté prošli základní části druholigové soutěže jako nůž máslem, po konečném zúčtování se totiž umístili na krásném prvním místě! Ke kvalitním výsledkům svým dílem přispíval i kapitán týmu Jiří Jakeš (na snímku). Tento vysoký hokejista si vyzkoušel i českou nejvyšší soutěž v mužstvech Plzně a pražské Sparty. V benáteckém týmu úspěšně kroutí již pátý rok. Jeho postřehy z letošní probíhající sezóny si můžete přečíst v následujících řádcích!

Benátečtí hokejisté úspěšně zvládli poslední zápas roku 2007 s Velkým Meziříčím. Výsledek 8:1 jistě hovoří za vše, ale pojďme tento zápas zhodnotit.
"Výsledek se ovšem nerodil vůbec lehce, začátek byl spíše upracovaný, soupeř začal aktivně, což jsme nečekali. My jsme však také nepolevovali v tempu, hra byla spíše vyrovnaná až od druhé třetiny byl soupeř unaven a z toho vyplývaly jejich fauly a individuální chyby a od půlky zápasu už bylo prakticky rozhodnuto."

Rok 2007 je u konce a nastal čas na malé bilancování. Vedení v tabulce po základní části, loni úspěšné play-off. Jak je s výsledky a předvedenou hrou spokojen kapitán?
"Za mužstvo můžu říci, že výsledkově si nikdo nemohl přát více, prohrálo se za ten rok sotva desetkrát, takže po výsledkové stránce je to super. Co se týče té herní, tak si myslím, že můžeme být až na pár výpadků také velmi spokojeni. To se však přihodí každému týmu, protože udržet stálou formu je prakticky nemožné."

Očekával jste, že by Benátky po základní části mohly před Chrudimí vévodit tabulce?
"Můj osobní tip byl, že skončíme druzí právě za největším favoritem Chrudimí. Jenže klíčové zápasy na domácím ledě s Pískem a Chrudimí jsme zvládli. Během tohoto kolotoče došlo i na malé výpadky, ale my jsme nakonec měli více potřebného štěstíčka."

Nyní přichází na řadu konfrontace s druhou skupinu - tzv. prolínací soutěž. Máte nějaké informace o skupině Západ, o které se mluví jako o papírově slabší.
"Ano, to se říká každým rokem prakticky už po dobu pěti let. Občas se tyto prognózy vyplní, ale třeba v loňském play-off tomu tak nebylo. Proto nesmíme západní týmy podceňovat, protože Klášterec, Rokycany nebo Klatovy svou kvalitu rozhodně mají.

Na prahu je už rok 2008, takže kapitáne, kam s tou lodí?
"Tak cíl je jasný - první místo do play-off a pak se uvidí. Osobně si však myslím, že když budeme podávat kvalitní výkony, měli bychom dokráčet až do baráže o první ligu!

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!