6. 1. 2008 | Tomáš Nejedlo, Martin Augustin, Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Benátky vybojovaly povinné tři body ve Slaném

23., neděle 6. 1. 2008
Slaný - Benátky n.J. SLN - BEN
V prvním zápase prolínací části zajížděli benátečtí hokejisté na led nejslabšího druholigového týmu UHK LEV Slaný. Svým výkonem však příliš nepřesvědčili, přesto vyhráli na první pohled vysoko 2:6. V zápase šel do vedení dokonce outsider ze Slaného, klid na benátecké hokejky přinesl až po čtyřiadvaceti minutách hry vyrovnávající brankou kapitán Jiří Jakeš. Vedoucí gól na 2:1 z pohledu hostů přišel až s koncem druhé třetiny z hole Jiřího Svobody. V padesáté minutě Benátky definitivně zlomily soupeře druhou brankou Martina Maříka. Do konce zápasu si rozšířili gólovou statistiku i Svoboda, Mařík a Jakeš.
Slaný: Vaňous (Dohnal) - Iterský, Kohoutek, Petráček, Šťastný, Šilhavecký, Schlixbauer - Novák, Průcha, Lapáček, Pavlík, Kregl, Hudíček, Hybš, Hořák, Rudovský, Gellner
Benátky n.J.: Hanousek (Barek) - Beránek, Svoboda, Nedbal, Klouček, Ton, Tondr, Klaban, Protivný - Zajíček, Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, Kadeřábek, Weiss, Stehno, Drak
Branky a nahrávky: 4. Novák (Kohoutek), 60. Hudíček (Rudovský) - 24. Jakeš (Mařík), 40. Svoboda (Jakeš), 50. Mařík (Kristek, Nedbal), 51. Svoboda (Zajíček, Stehna), 53. Mařík (Nedbal), 57. Jakeš (Zajíček). Rozhodčí: T. Würtherle - Marek, Chochola. Vyloučení: 6:3 . Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 55.

Komentář

Domácí hokejisté do zápasu proti vedoucímu týmu skupiny střed a velkému favoritovi na postup do 1. ligy nastoupili i s útočníkem extraligového Kladna Janem Rudovským, v dresu Benátek se obejvil i Sparťan Tomáš Protivný.

Oba týmy začaly zápas vzájemným oťukáváním. Jako první se překvapivě osmělil domácí outsider, když obránce Kohoutek poslal puk před branku a Jiří Novák překonal hostujícího gólmana Hanouska - 1:0. Favorizovaní hosté se poté snažili o odpověď, ale přes obranu Lvů se do vyložených šancí nedostávali, a když už přecejenom prošla na branku nebezpečná střela, tak jí Vaňous za svá záda nepustil. Na druhé straně podnikali nebezpečné protiútoky i domácí hráči, ale další branku z nich již nevytěžili.

Do druhé třetiny vlétly Benátky s jasnou snahou vyrovnat, což se jim podařilo ve 24. minutě. Hostující kapitán Jiří Jakeš obkroužil s pukem na holi útočné pásmo a přesnou střelou mezi betony překonal Vaňouse - 1:1. O chvíli později mohlo Slaný strhnout vedení opět na svou stranu, když po krásné kombinaci prvního útoku pálil z mezikruží do šibenice Novák, ale Hanousek předvedl ještě lepší zákrok, když vytasil ukázkový semafor a schoval puk do lapačky. Domácí hráči byli v těchto fázích zápasu při chuti a svými ofenzivními výpady trápili obranu Benátek. V závěru třetiny začal přebírat iniciativu přecejenom hostující favorit a výsledkem toho byl gól Jiřího Svobody, který 17 vteřin před koncem druhé části v přesilovce od modré čáry propálil slánského gólmana doprostřed branku svou typickou dělovkou - 1:2.

Do třetí třetiny nastoupili slánští hráči s odhodláním ještě něco s výsledkem udělat. Velkou šanci na vyrovnání Slaný dostalo těsně před polovinou třetiny, když mělo více než minutu a půl dlouhou přesilovou hru 5 na 3. Domácí hráči však dvojnásobnou početní výhodu nesehráli příliš dobře a dostali se jen k několika střelám z dálky. Naopak po naskočení čtvrtého hostujícího hráče z trestné lavice ujela slánské obraně dvojice Kristek, Martin Mařík a druhý jmenovaný bez problémů do poloodkryté branky zvýšil na 1:3. Inkasovaná branka Lvy evidentně poznamenala a hned o minutu později po dalším přečíslení skóroval podruhé v zápase Jiří Svoboda - 1:4. Hosté byli v tu chvíli na koni a naopak domácí obrana začala kupit chybu za chybou. V 53. minutě přidal svou druhou branku v utkání i Martin Mařík, který si na brankovišti v pravý čas počkal na přihrávku a bekhendem zvedl puk za ležícího Vaňouse - 1:5. A když mířil v 57. minutě do poloprázdné branky přesně i Jiří Jakeš, měl slánský gólman Zbyněk Vaňous svým bekům co vysvětlovat - 1:6. Poslední slovo v zápase si však vzali hráči Slaného. V čase 59:17 našel Rudovský za hostující obranou osamoceného Tomáše Hudíčka, který si blafákem do forhendu vychutnal Hanouska, který se na své beky hodně zlobil - 2:6. Nic to však již nezměnilo na konečném, i když vydřeném vítězstvím hráčů Benátek.

Slaný až do 50. minuty favorizovanému soupeři statečně vzdorovalo. Pak nevyužilo přesilovou hru 5 na 3, což Benátky záhy potrestaly třetím gólem. Poté již domácí hráči nenašli síly na další odpor a Benátečtí dokráčeli k první výhře v nadstavbě.

Ohlasy trenérů

Milan Petráček (Trenér UHK Lev Slaný): Zase jsme umřeli na chyby jednotlivců. První gól dostaneme potom, co náš hráč hodí puk soupeři na hokejku. Potom nesehrajeme přesilovku 5 na 3 tak jak se to má. Náš bek trefí hráče, oni ujedou a z útoku 2 na 1 dají gól. Potom se všechno sesype, sebevědomí a koncentrace je na pět minut pryč, my dostaneme čtyři góly a pak hrajeme zase vyrovnané utkání. To je jako v každém utkání. Kdybyste vzali v každém zápase časovej úsek od pěti do patnácti minut, kterej můžete vymazat, tak prohrajeme minimum utkání.
Luděk Škaloud (Trenér HC Benátky): Já v podstatě nemám moc co hodnotit. My jsme nesehráli dobrý zápas. Slaný bojovalo a my jsme utkání zlomili až ve třetí třetině.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!