23. 1. 2008 | Ondřej Nejedlo

Tvrdá hra prostě do hokeje patří, tvrdí Milan Gajda

Ač nepatří mezi nejvyšší muže benáteckého týmu, řadí se mezi nekompromisní hráče našeho výběru. Řeč je o Milanu Gajdovi (na snímku). Tento jednadvacetiletý obránce si dokonce vyzkoušel angažmá za Atlantikem, konkrétně v týmu Green Bay Gamblers, hrající USHL. V Benátkách již působí druhou sezónu, letos nastupuje po boku zkušeného Karla Nedbala a očividně jim to klape. Více informací o Milanu Gajdovi se dozvíte z následujících řádků.
Milane, na úvod bych se chtěl zeptat, kdo a kdy tě přivedl k hokeji?
"K hokeji mě přivedl kamarád, bylo mi kolem osmi let."
Jakými kluby jsi prošel?
"Úplné začátky jsem absolvoval ve Frýdku - Místku, v mládežnických letech jsem nastupoval za Třinec, pak jsem byl na zkoušce krátce v Americe, další mé kroky směřovaly do Plzně, kde jsem hrál extraligu juniorů."
Po krátkém působení v Plzni, a dokonce i v Americe, nebereš Benátky jako krok zpět?
"Tak krok zpět bych ani neřekl, pro mě je to velká zkušenost u "A" týmu, kde hraji dva roky, záleží jen a jen na mě, jak se moje kariéra bude vyvíjet. Uvidíme, jestli příští rok vyjde první liga, bylo by to pěkné.
Jaká je momentálně nálada v kabině?
"Nálada je velice dobrá, parta je tady super, teď se nám daří, neprohráváme, není důvod, aby byla špatná."
S kým si nejvíc rozumíš v týmu?
"Nejvíce si rozumím s kolegou z obrany Karlem Nedbalem a s asistentem trenéra Antonínem Nečasem."
Jaké jsou cíle mužstva pro tuto sezónu?
"Cíle jsou jednoznačné, abychom byli první a v play-off dotáhli to co nejdál."
Jak vnímáš podporu benáteckých fanoušků?
"Fanoušci jsou tady super, akorát na to, že jsme na vrcholu, někdy nechodí moc lidí. Doufám, že se to zlepší."
Při nedávném utkání s Roudnicí sis vyšlápl na takového zkušeného matadora, jakým je Richard Žemlička. Co ti blesklo hlavou, když Žemlička skončil u mantinelu? Byla to náhoda, nebo to byl z tvé strany úmysl?
"Žemlička je bezesporu osobnost, chtěl jsem se trochu zviditelnit, určitě jsem ho chtěl trefit, já takové souboje vyhledávám. Tvrdá hra prostě do hokeje patří."
Děkujeme za rozhovor

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!