25. 1. 2008 | Tomáš Nejedlo

V sobotu do Slaného proti řisutským Buldokům

Po týdnu bude na druholigových stadionech opět rušno. Benátky nad Jizerou zajíždějí v rámci 5. kola prolínací soutěže na slánský led, kde se však poprvé v historii střetnou s HC Řisuty. Fanklub HC Benátky nad Jizerou pořádá na tento zápas autobusový zájezd. Sraz účastníků je před 15:00 na Burse. Samotné utkání má naplánovaný začátek na 17:00. Pojeďte podpořit Benátky v co nejhojnějším počtu!
V minulém kole byla nejpřekvapivější výhra Jablonce na benáteckém ledě. Od začátku letošní sezóny se jedná vůbec o první ztrátu bodů středočeského celku na vlastním stadionu. Benátky sice vedly přesilovkovou ránou Nedbala, ale hosté i díky dvěma zásahům Pabišky překvapivě odvezli od Jizery tři body. Útok Šulc, Pabiška, Divíšek si zaslouží pochvalu za odvedenou práci, tito hráči totiž zařídili všechny trefy jabloneckých Vlků. V utkání se často jiskřilo a rozhodčí Úlehla rozdal celkem 24 dvouminutových trestů. Hostům skvěle zachytal brankář Ševčík a svým výkonem položil základ k úspěchu.
Písek si na vlastním stadionu dokázal poradit s Řisuty v poměru 3:1. Písecké dostal do vedení Míka, hosté však bleskově Ullrychem vyrovnali, jenže domácí Novák ještě ve druhé periodě vstřelil nakonec vítěznou branku. Gólově utkání uzavřel muž, který účet načal – David Míka. Písek tak v tabulce překročil padesátibodovou hranici a ve skupině Střed si upevnil třetí příčku.

Brankoviště Řisut střeží Vít Schwamberger. V obraně je zcela bezkonkurenčně nejzkušenější Michal Mádl, jednačtyřicetiletý ostřílený bek. V minulosti si zahrál v dresu Kladna, Karlových Varů, dokonce i v japonském týmu Furukawa Denko. Zkušenosti rozdává také Radek Aschenbrenner, bývalý obránce provoligových Kralup. V dresu s Buldokem na prsou hraje také obránce Martin Kašák, benáteckým fanouškům velice dobře známý z působení v našem dresu při památné baráži při sezóně 2002/2003. V útoku branky střílí bývalý útočník Kladna Tomáš Ullrych a i někdejší benátecký útočník Tomáš Wolf. Vysoce produktivní je i Jiří Scherzl. Největší hvězda Buldoků však proti Benátkám zřejmě nenastoupí. Ostřílený Kladeňák Josef Zajíc má na pravé ruce sádrový obvaz, což mu hrát nepovoluje.

Sestavy obou týmů z minulého kola:


HC Řisuty při utkání v Písku: Schwamberger - Janega, Aschenbrenner, Sedláček, Fiala, Babický, Mádl, Kašák, Hegenbart, Bezouška, Suchý, Wolf, Kraus, Scherzl, Landa, Šelicha, Ullrych
HC Benátky nad Jizerou v utkání s Jabloncem: Barek - Svoboda, Nedbal, Gajda, Tondr, Ton, Klouček, Klaban - Zajíček, Kristek, Jakeš, Skořepa, Malý, Kadeřábek, Stehno, Kocman, Mácha, Drak, Kučera, Mařík

Jak už jsme Vás informovali, benátecký fanklub pořádá autobusový zájezd, odjezd je naplánován na 15:00 z Bursy. Pro fanoušky, kteří se na utkání do Slaného nebudou moci osobně podívat budou samozřejmě připraveny změny stavu!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!