8. 2. 2008 | Tomáš Nejedlo

V neděli pro povinné tři body do Roudnice

V neděli 10. ledna bude pokračovat druholigová soutěž. Na programu bude mít již 8. díl prolínací části, v níž se benátečtí hokejisté tentokrát představí v nedaleké Roudnici nad Labem. Právě náš nedělní soupeř od řeky Labe vedený matadory Kosejkem, Šrekem a Žemličkou se v poslední době trápí a v nadstavbové části si zatím do tabulky připsala jen tři body za výhru nad Kutnou Horou. Pro Benátecké tak bude pro utkání vytyčen jasný cíl, a to získání tří bodů. Zda se jim to podaří, se dozvíme již tuto neděli od 17 hodin!
Roudnice nad Labem potřebovala v Písku získat nějaké body, protože ještě není definitivně zachráněna. To se ale zdálo jako nadlidský úkol, a proto od Otavy k Labi také neveze žádný bodový přírůstek. Hosté se zmohli zásluhou Petra Zuziaka pouze na jedinou branku, naopak domácí dokonce vyhnali Kareše z hostující branky a přesvědčivě zvítězili v poměru 5:1.

Nejvíce gólů padlo minulého kola padlo v Benátkách nad Jizerou, kde si domácí hráči od Jizery s chutí zastříleli a klubový druholigový rekord byl na světě. Svěřenci Luďka Škalouda totiž rozdrtili Slaný v poměru 16:2. Hlavní zásluhu na debaklu Lvů mají autoři hattricků Daniel Stehno a Martin Mařík. Domácí, hnáni na zteč početnou skupinkou fanoušků, byli po celý zápas jednoznačně lepší a hosté nevěděli, kam dřív skočit. Především brankáři Novák s Dohnalem byli hodně nešťastní. Tento výsledek se také zapisuje do statistik jako prozatím nejvyšší dosažená výhra v druholigovém ročníku 2007/2008.

Roudničtí mají v brance přetlak. Na střídavé starty se v brance objevuje Daniel Kareš ze Sparty Praha, dalším brankářem je zkušený Martin Bílek, bývalý gólman Kladna, Slavie, Litvínova, Mladé Boleslavi nebo Berouna. Tento ostřílený sedmatřicetiletý brankář naposledy chytal v Teplicích. Chytit šanci za pačesy je připraven i Petr Davídek a na start za druholigový tým čeká v "béčku" Roudnice i Martin Dobiáš, který byl před třemi lety dokonce brankářská trojka v extraligové Spartě. V obraně se střídá zkušenost s mládím. Zkušené zastupuje ostřílený, nejstarší druholigový hráč Milan Kosejk (47 let), který největší část své bohaté kariéry strávil ve Spartě a také v Nymburce, odkud v létě odešel hrát právě do Roudnice. Dalším zkušeným bekem je Pavel Šrek (40 let), dlouholetá opora Sparty, jenž si zahrál i v Plzni, Mladé Boleslavi, ale dokonce i v Japonsku. V útoku se prosazuje další sparťanská ikona a také bývalý hráč Litvínova Richard Žemlička (43 let), jenž si záhrál i ve slovenském Liptovském Mikuláši a Popradu. Zajímavostí je, že v týmu Roudnice působí na střídavé starty z juniorů Sparty syn benéteckého trenéra Luďka Škalouda Martin. Ve žluto-modrém se také často spoléhá i na Petra Zuziaka, který okusil extraligu v Litvínově. Vyztužit útočnou vozbu přišel z přeborových Loun i Miroslav Gebelt.

Sestavy obou týmů z minulého kola

HC Roudnice nad Labem v utkání v Písku: Kareš (47. Davídek) - Šrek, Kosejk, Zenk, Žemlička, Zuziak, Petrlík, Novák, Pištěk, Hnátek, Neč, Vaneček, Gebelt, Sailer
HC Benátky nad Jizerou v zápase se Slaným: Hanousek - Svoboda, Nedbal, Cunik, Tondr, Ton, Protivný, Klaban, Klouček - Zajíček, Kristek, Jakeš, Skořepa, Malý, Kadeřábek, Stehno, Kocman, Mácha, Weiss, Mařík

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.