17. 2. 2008 | Tomáš Nejedlo, Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Benátky oplatily Jablonci domácí porážku

32., neděle 17. 2. 2008
Jablonec n. N. - Benátky n.J. JAB - BEN
Benátky nad Jizerou dokázaly vrátit porážku svému jedinému přemožiteli z domácích utkání letošního ročníku a na severu Čech zvítězily nad jabloneckými Vlky 5:2. Svůj premiérový gól i bod v sezóně si připsal benátecký obránce Petr Klaban, dále s trefili produktivní Martin Mařík, Lukáš Zajíček, Jiří Jakeš a v závěru zápasu do prázdné branky výhru pečetil Karel Nedbal. Benátky tak stále dýchají na záda první Chrudimi, když stále ztrácí pouhý jeden bod.
Jablonec n. N.: Kysilka (Kraus) - Ulrych, Špak, Vorel, Duda, Mrkvička, Drak - Pabiška, Divíšek, Šulc, Burkoň, Šesták, Jankových, Zeman, Měrtl, Svoboda
Benátky n.J.: Barek (34.-35.Hanousek) - Svoboda, Ton, Nedbal, Klaban, Klouček, Tondr - Zajíček, Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, Kadeřábek, Weiss, Kubišta, Mácha, Kučera
Branky a nahrávky: 33. Jankových (Šesták, Drak), 48. Svoboda (Zeman) - 2. Mařík (Jakeš), 9. Klaban (Kocman, Jakeš), 41. Zajíček (Skořepa), 46. Jakeš (Mařík, Tondr), 60. Nedbal. Rozhodčí: Smitka - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 10:11. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 290.

Komentář

Benátečtí hokejisté tentokrát nemohli využít střídavého startu sparťanských mladíků, nestoupit nemohli ani stále zraněný obránce Milan Beránek a jeho jmenovec Gajda musel odpykávat trest za vyloučení do konce zápasu z minulého utkání se Sokolovem. Chyběl i Daniel Stehno, jenž si tak nemohl střihnout zápas proti svému bývalému týmu. Po dlouhé době se v útoku objevil Miloslav Kučera a na hřišti odvedl solidní výkon. Vůbec první branku v sezóně vstřelil obránce Petr Klaban. V domácím dresu se proti svému bývalému klubu představil Jiří Drak a svoje snažení podtrhl i asistencí na první gól Jablonce.

Zápas začal pro benátecké velice dobře. Častěji se tlačili před Kysilku a odměnou jim za to byl vedoucí gól. Již ve druhé minutě zápasu si pro přihrávku Jakeše do výhodné pozice sjel kanonýr Martin Mařík a střelou švihem otevřel skóre - 0:1. Jablonec Martin Barka v benátecké bráně ohrožoval jen sporadicky, a tak došlo ke druhému úderu Benátek. Protože trenér Škaloud měl k dispozici jen šest beků, tak se do hry pravidelně dostával i Petr Klaban a právě tento benátecký odchovanec v deváté minutě napřáhl na modré a tvrdou ranou k tyči prostřelil Kysilku - 0:2. Tento řízný bek si tímto gólem vymazal nulu na kontě získaných kanadských bodů v letošní sezóně. Hru i nadále režírovaly Benátky a brankář Kysilka musel v prostoru před svou brankou řešit několik ošemetných situací. Další branka již v první části nepadla, a tak se šlo do kabin za stavu 2:0 pro Benátky.

Do druhé třetiny nastoupili domácí Vlci jako vyměnění a Martin Barek se musel pořádně ohánět. Zejména první lajna Jablonce ve složení Pabiška, Divíšek a Šulc dělala hostující obraně velké starosti. Například výpad Pabišky musel Barek řešit až zákrokem těsně před brankovou čarou. Není divu, že pro spršku střel se jel Barek ke střídačce občerstvit, ale pravidla říkají, že brankáři nemůžou v přerušené hře přejet přes červenou čáru, a proto musel Barek zůstat na minutu na střídačce. Do svatyně se tak na chvíli postavil Jan Hanousek a dokonce si při střelecké potenci domácích hráčů připsal i jeden zákrok. Paradoxně v době, kdy se Barek vrátil na své místo, Benátky inkasovaly. Nejzkušenější z Vlků, bývalý hráče extraligových týmů Liberce a Kladna, Vítězslav Jankových převzal puk a prudkou střelou ho nasměřoval mezi betony hostujícího gólmana - 1:2. Před třetí třetinou tak domácí měli na svých plachtách svěží vítr.

Naštěstí pro hostující barvy se po 48 vteřinách ve třetí periodě opět měnil stav. Lukáš Zajíček totiž schovanou střelou za obráncem tahem prostřelil překvapeného Kysilku - 1:3. Další navýšení stavu na sebe nenechalo dlouho čekat. Opět zafungovala spolupráce Maříka s Jiřím Jakešem, který se trefil výstavně přesně pod břevno domácí branky - 1:4. Jiskřičku naděje pro domácí vykřesala parádní kombinace Zemana a zakončujícího Richarda Svobody - 2:4. Domácí pak bušili na hostující obranné valy, ale zadní řady hostí v čele s Karlem Nedbalem toho Vlkům moc nepovolily. Domácí dvě minuty před koncem základní části sáhli ke hře bez gólmana a 17 vteřin před koncem zápasu definitivně rozhodl šéf benátecké obrany Karel Nedbal, točenou střelou přes celé hřiště do opuštěné branky uzavřel účet utkání - 2:5.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "První a třetí třetinu jsme hráli velmi dobře, ve druhé třetině byl rozhodně lepší Jablonec. Šance, které si ve druhé třetině vytvořil, ovšem neproměnil. Branku dal pouze jednu. V úvodní a závěrečné třetině jsme předvedli dobrý hokej, se kterým jsem byl spokojený. Mrzí mne jen ta druhá třetina, když se utkání vyvíjí v náš prospěch, tak zbytečně panikaříme, individuálními chybami dostáváme soupeře do tlaku. Kdyby soupeř šance v prostřední části hry proměnil, asi to utkání mohlo vypadat jinak."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.